Αναπαραγωγή damselfish - αυγά (?)
-
- Posts in topic: 5
- Έχει βάλει Like: 4 times
- Του έχουν βάλει Like: 1 time
Αναπαραγωγή damselfish - αυγά (?)
Καλησπέρα στους συνφορουμίτες,
Είμαι σχετικά νέος στο χόμπυ και έχω ένα θαλασσινο Redsea Max 250 lt από το φθινόπωρο. Πρόσφατα πέρασα ick το οποίο μου κόστισε μερικά ψαράκια και μια γαρίδα μποξέρ και αντιμετωπίστηκε τελικά με μείωση της αλατότητας στο 1.008-9 για 6 εβδομάδες. Πλέον έχω 2 κλόουν, 3 three striped damselfish, έναν καρδινάλιο και 6 chromis viridis.
Εδώ και 2-3 μέρες παρατήρησα τα 2 μεγαλύτερα damsel να τρίβονται μεταξύ τους και να κυνηγιόνται. Σήμερα παρατήρησα στην πλάτη του ενυδρείου ότι τα damsel είχαν ανακατέψει όλον τον αραγωνίτη (μια ποσότητα αρκετά μεγάλη) δημιουργόντας λόφους, και στην επίφάνεια της πλάτης σε δύο περιοχήες όσο μια παλάμη η καθεμία, παρατήρησα μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες λευκούς μίσχους περίπου 0.5-1mm o κάθε ένας. Η ερώτηση είναι, πρόκειται για αυγά όπως φαντάζομαι; Από όσο διάβασα τα damsel δεν αναπαράγονται εύκολα και θα μου έκανε εντύπωση να είναι κάτι τέτοιο. Επίσης το ένα damsel ίσως τα τσιμολογάει, από την άλλη τα περιτριγυρίζει και σαν να τα φυλάει.
Επισυνάπτω φωτός. Είναι το καλύτερο που μπορούσα να κάνω γιατί είναι πολύ μικρά.
Ηθελα λοιπον να ρωτήσω, έχει κανείς εμπειρία από κάτι ανάλογο; Είναι πρακτικά εφικτό να βοηθήσει κάποιος την εκκόλαψη και επιβίωση των αυγών; (αν πρόκειται για αυγά) Γιατί θα ήθελα να το προσπαθήσω αν είναι πρακτικά εφικτό. Να σημειώσω ότι δεν έχω δεύτερο ενυδρείο καραντίνας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια συμβουλή!
Βασίλης
Είμαι σχετικά νέος στο χόμπυ και έχω ένα θαλασσινο Redsea Max 250 lt από το φθινόπωρο. Πρόσφατα πέρασα ick το οποίο μου κόστισε μερικά ψαράκια και μια γαρίδα μποξέρ και αντιμετωπίστηκε τελικά με μείωση της αλατότητας στο 1.008-9 για 6 εβδομάδες. Πλέον έχω 2 κλόουν, 3 three striped damselfish, έναν καρδινάλιο και 6 chromis viridis.
Εδώ και 2-3 μέρες παρατήρησα τα 2 μεγαλύτερα damsel να τρίβονται μεταξύ τους και να κυνηγιόνται. Σήμερα παρατήρησα στην πλάτη του ενυδρείου ότι τα damsel είχαν ανακατέψει όλον τον αραγωνίτη (μια ποσότητα αρκετά μεγάλη) δημιουργόντας λόφους, και στην επίφάνεια της πλάτης σε δύο περιοχήες όσο μια παλάμη η καθεμία, παρατήρησα μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες λευκούς μίσχους περίπου 0.5-1mm o κάθε ένας. Η ερώτηση είναι, πρόκειται για αυγά όπως φαντάζομαι; Από όσο διάβασα τα damsel δεν αναπαράγονται εύκολα και θα μου έκανε εντύπωση να είναι κάτι τέτοιο. Επίσης το ένα damsel ίσως τα τσιμολογάει, από την άλλη τα περιτριγυρίζει και σαν να τα φυλάει.
Επισυνάπτω φωτός. Είναι το καλύτερο που μπορούσα να κάνω γιατί είναι πολύ μικρά.
Ηθελα λοιπον να ρωτήσω, έχει κανείς εμπειρία από κάτι ανάλογο; Είναι πρακτικά εφικτό να βοηθήσει κάποιος την εκκόλαψη και επιβίωση των αυγών; (αν πρόκειται για αυγά) Γιατί θα ήθελα να το προσπαθήσω αν είναι πρακτικά εφικτό. Να σημειώσω ότι δεν έχω δεύτερο ενυδρείο καραντίνας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια συμβουλή!
Βασίλης
- Συνημμένα
-
-
- Νίκος
- Administrator
- Posts in topic: 3
- Έχει βάλει Like: 1832 times
- Του έχουν βάλει Like: 2416 times
Re: Αναπαραγωγή damselfish - αυγά (?)
καλώς τον Βασίλη!
ναι αβγουλακια είναι, αν έκαναν μια φορά, θα ξεκινήσουν να κανουν συνεχώς!
η αναπαραγωγή θελει δουλειά απ τον χομπιστα και μεταφορά αβγών σε αλλο ενυδρειο!
για δυο εβδομαδες θα τα βλέπεις σίγουρα, αλλά νεογνά θα δεις με βάση την ιχθυοφόρτωση του υφάλου!
ναι αβγουλακια είναι, αν έκαναν μια φορά, θα ξεκινήσουν να κανουν συνεχώς!
η αναπαραγωγή θελει δουλειά απ τον χομπιστα και μεταφορά αβγών σε αλλο ενυδρειο!
για δυο εβδομαδες θα τα βλέπεις σίγουρα, αλλά νεογνά θα δεις με βάση την ιχθυοφόρτωση του υφάλου!
- Νίκος
- Administrator
κανε μας βρε μια παρουσίαση να καμαρώσουμε και τον ύφαλο!
- Οι χρήστες που πάτησαν Like στον/ην Νίκος για αυτή τη δημοσίευση:
- kosmas kleidas (Τετ 08 Απρ 2020, 17:28)
-
@Νίκος με μεγάλη μου χαρά!
Είναι FOWLR για την ώρα. Ισως δεν είναι ακόμα τόσο φανταχτερό (έχει περάσει και επιδημία πρόσφατα) αλλά είμαι ακόμα στην αρχή !
Για τα αυγά, θα είχε λες νοημα να σκεφτώ κάποια πατέντα (πχ ένα τάπερ που θα αντικαταστήσω τον πάτο με τούλι και να "καπακώσω" την περιοχή με τα αυγά, ή κάτι παρόμοιο που να τα απομονώσει στη θέση που βρίσκονται; Ή χλωμό;
Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές!
Είναι FOWLR για την ώρα. Ισως δεν είναι ακόμα τόσο φανταχτερό (έχει περάσει και επιδημία πρόσφατα) αλλά είμαι ακόμα στην αρχή !
Για τα αυγά, θα είχε λες νοημα να σκεφτώ κάποια πατέντα (πχ ένα τάπερ που θα αντικαταστήσω τον πάτο με τούλι και να "καπακώσω" την περιοχή με τα αυγά, ή κάτι παρόμοιο που να τα απομονώσει στη θέση που βρίσκονται; Ή χλωμό;
Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές!
- Συνημμένα
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
- Νικολακης
- Posts in topic: 2
- Mood:
- Έχει βάλει Like: 920 times
- Του έχουν βάλει Like: 713 times
Όμορφο το ενυδρείο σου. Σιγα σιγά θα έβαζα και κανένα κοράλλι αλλά επίσης θα κατέβαζα και λίγο το ύψος στον βραχο!!!
Το είχα και εγώ το Red sea Max 250. Καλό ενυδρείο αλλά το σκιμερ του πολύ θόρυβο! Για αυτό είχα βάλει το deltec 500!!!
Το είχα και εγώ το Red sea Max 250. Καλό ενυδρείο αλλά το σκιμερ του πολύ θόρυβο! Για αυτό είχα βάλει το deltec 500!!!
- golf
- Global Moderator
- Έχει βάλει Like: 179 times
- Του έχουν βάλει Like: 248 times
Είναι αυγά από τα νταμσελ κ αυτό που βλέπεις είναι να τα αερίζουν, να τα μετακινούν κ να τρώνε όσα δεν είναι γονιμοποιημένα.
Όταν είχα πρωτοξεκινησει συχνά είχα γέννες από ένα ζευγάρι νταμσελ χωρίς καμία επιτυχία.
Επιτυχημένες γέννες από νταμσελ δεν έχω ακούσει αντιθέτως οι κλόουν, αν έχουν γεννήσει σε κάποιο βράχο τότε το βγάζεις μαζί με νερό από ενυδρείου. Από το τζάμι μην τα πειράξεις καθόλου γιατί θα τα καταστρέψεις.
Όταν είχα πρωτοξεκινησει συχνά είχα γέννες από ένα ζευγάρι νταμσελ χωρίς καμία επιτυχία.
Επιτυχημένες γέννες από νταμσελ δεν έχω ακούσει αντιθέτως οι κλόουν, αν έχουν γεννήσει σε κάποιο βράχο τότε το βγάζεις μαζί με νερό από ενυδρείου. Από το τζάμι μην τα πειράξεις καθόλου γιατί θα τα καταστρέψεις.
-
Σ ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις και τις συμβουλές! Το σκίμερ όντως κάνει πολύ θόρυβο και επίσης ανεβάζει και τη θερμοκρασία του νερού (προφανώς η αντλία ζεσταίνεται). Την άνοιξα να δω μηπως χρειάζεται κάποιο σερβις αλλά μάλλον είναι το φυσιολογικό της. Επίσης είναι έτσι το δοχείο που αφρίζει πολύ και δεν έχεις καλό έλεγχο της ποσότητας αέρα. Δεν ειμαι πολύ ευχαριστημένος γενικά με αυτό το σκιμερ. Με το deltec είσαι ευχαριστημένος; Χωράει στην ίδια θέση που μπαίνει το original?
Επίσης τα κοράλια τα φοβάμαι ακόμα, δεν ξέρω αν έχω την εμπειρία να ελέγξω τόσο καλά τις παραμέτρους ακόμα. Επίσης δεν εχω δευτερο ενυδρείο. Πρόσφατα κόλλησε ick και είδα και έπαθα να το στρώσω με αλατότητα στο 1.009. Σκέφτομαι οτι αν ειχα κοράλλια δε θα μπορούσα... Αν ήταν ομως να το κάνω, εσυ με τι θα ξεκινούσες σαν πιο ανθεκτικό;
Τέλος, ο βράχος ίσως είναι πολύς (το αγόρασα στρωμένο, και είχε ήδη πάνω από 30 κιλά όπως υπολογίζω). Προκειμένου να μην εφάπτεται στα τοιχώματα και να δημιουργήσω και σπηλιές, βγαίνει κάπως ψηλά. Είναι πρόβλημα λες, να αφαιρέσω κανένα κομμάτι;
-
Ευχαριστώ πολύ!Για να προστατευσω τα αυγά έλεγα να δοκιμάσω καμιά πατέντα όπως: ένα τάπερ με τούλι αντι για πάτο, που να καπακώνει και να καλύπτει τα αυγά δημιουργώντας μια εσωτερική καραντίνα για τον γόνο. Λες να αξίζει να δοκιμάσω ή ουτε κάν?!golf έγραψε: ↑Τετ 08 Απρ 2020, 23:01Είναι αυγά από τα νταμσελ κ αυτό που βλέπεις είναι να τα αερίζουν, να τα μετακινούν κ να τρώνε όσα δεν είναι γονιμοποιημένα.
- Νικολακης
- Mood:
- Έχει βάλει Like: 920 times
- Του έχουν βάλει Like: 713 times
Ναι δυστυχώς το εργοστάσιακο σκιμερ έχει αυτά τα θέματα!vgeorg έγραψε: ↑Τετ 08 Απρ 2020, 23:54Σ ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις και τις συμβουλές! Το σκίμερ όντως κάνει πολύ θόρυβο και επίσης ανεβάζει και τη θερμοκρασία του νερού (προφανώς η αντλία ζεσταίνεται). Την άνοιξα να δω μηπως χρειάζεται κάποιο σερβις αλλά μάλλον είναι το φυσιολογικό της. Επίσης είναι έτσι το δοχείο που αφρίζει πολύ και δεν έχεις καλό έλεγχο της ποσότητας αέρα. Δεν ειμαι πολύ ευχαριστημένος γενικά με αυτό το σκιμερ. Με το deltec είσαι ευχαριστημένος; Χωράει στην ίδια θέση που μπαίνει το original?
Επίσης τα κοράλια τα φοβάμαι ακόμα, δεν ξέρω αν έχω την εμπειρία να ελέγξω τόσο καλά τις παραμέτρους ακόμα. Επίσης δεν εχω δευτερο ενυδρείο. Πρόσφατα κόλλησε ick και είδα και έπαθα να το στρώσω με αλατότητα στο 1.009. Σκέφτομαι οτι αν ειχα κοράλλια δε θα μπορούσα... Αν ήταν ομως να το κάνω, εσυ με τι θα ξεκινούσες σαν πιο ανθεκτικό;
Τέλος, ο βράχος ίσως είναι πολύς (το αγόρασα στρωμένο, και είχε ήδη πάνω από 30 κιλά όπως υπολογίζω). Προκειμένου να μην εφάπτεται στα τοιχώματα και να δημιουργήσω και σπηλιές, βγαίνει κάπως ψηλά. Είναι πρόβλημα λες, να αφαιρέσω κανένα κομμάτι;
Το deltec αν δεις και από σαιτ και βίντεο του εξωτερικού είναι το μοναδικό που χωράει χωρίς μετατροπή απλά εγώ το δούλευα χωρίς το μεσαίο καπάκι γιατί είχα ψιλά το κύπελο!!!
Αν θες ξεκινάς με εύκολα κοράλλια τύπου Green Star polyps, Green hairy mushroom, xenia ίσως και κάποιο σαρκοφυτο! Δεν έχουν πολλές απαιτήσεις και είναι και εύκολα για αρχή! Έχω να σου δώσω σχεδόν από όλα αν θέλεις!
Τέλος όσον αφορά τον βράχο καλό θα ήταν να αφαιρέσεις γαι να αεριζεται καλύτερα και να μην σου κόβει την ροή!!!!
- golf
- Global Moderator
- Έχει βάλει Like: 179 times
- Του έχουν βάλει Like: 248 times
Δεν πρέπει να τα απομονώσεις γιατί οι γονείς, όπως έγραψα πιο πάνω, πρέπει να τα αερίζουν κ να τα μετακινούν αλλιώς θα νεκρώσουν τα αυγά.
- Οι χρήστες που πάτησαν Like στον/ην golf for the post (total 3):
- vgeorg (Πέμ 09 Απρ 2020, 01:31) • Νίκος (Πέμ 09 Απρ 2020, 09:40) • SweepingFish (Πέμ 09 Απρ 2020, 10:54)
- Νίκος
- Administrator
ετσι ακριβως, μόνο με μεταφορά αν ήταν τα αβγά πάνω σε καποιο βραχάκι και να τα έβαζες σε άλλο μικρότερο ενυδρειο!
η υπερχ./ση που δουλεύεις ειναι η εργοστασιακή, εχω ακούσει οτι δημιουργεί προβλήματα!
το scape μην σε απασχολεί, οταν τελειώσουν όλα όσα βιώνουμε, θα έρθω να κανουμε ένα νεο στήσιμο με τον υπάρχον βράχο!
η υπερχ./ση που δουλεύεις ειναι η εργοστασιακή, εχω ακούσει οτι δημιουργεί προβλήματα!
το scape μην σε απασχολεί, οταν τελειώσουν όλα όσα βιώνουμε, θα έρθω να κανουμε ένα νεο στήσιμο με τον υπάρχον βράχο!
-
@Νίκος πολύ ευχαρίστως!! Να ξέρεις είμαι ηδη είμαι σε αναζήτηση για deltec mc500Νίκος έγραψε: ↑Πέμ 09 Απρ 2020, 09:45ετσι ακριβως, μόνο με μεταφορά αν ήταν τα αβγά πάνω σε καποιο βραχάκι και να τα έβαζες σε άλλο μικρότερο ενυδρειο!
@golf χμμ ίσως έχεις δίκιο, θα τα αφήσω για την ώρα όπως είναι!