Γειαααα
- Τάκης
- Administrator
- Posts in topic: 1
- Mood:
- Έχει βάλει Like: 804 times
- Του έχουν βάλει Like: 1027 times
- Νίκος
- Administrator
- Posts in topic: 2
- Έχει βάλει Like: 1832 times
- Του έχουν βάλει Like: 2416 times
-
- Posts in topic: 6
- Έχει βάλει Like: 5 times
- Του έχουν βάλει Like: 5 times
Re: Γειαααα
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους! Λοιπόν έχουμε και λέμε έχω ένα 25 λιτρακια γλυκού με 2νέον 2 καρδιναλιους και ένα πλεκο έχω ενα αλμυρου 140 λιτρα με 2 ανεμώνες και 3 νταμσελ τρέχει γύρω στους 2 με 3 μήνες αυτό και άλλο ένα μικρό 25 λιτρα με 2 κλοουν αλμυρό το οποίο σκέφτομαι μα χαλάσω επειδή έχω πάρει ένα 340 λίτρα και θέλω να το κάνω ψιλό ριφ.... Όπως καταλαβαίνετε τρικυμία εν κρανίο!
- Οι χρήστες που πάτησαν Like στον/ην Παράσχος ρεπ για αυτή τη δημοσίευση:
- Νίκος (Πέμ 04 Απρ 2019, 13:54)
- Νίκος
- Administrator
- Posts in topic: 2
- Έχει βάλει Like: 1832 times
- Του έχουν βάλει Like: 2416 times
πάμε γερά φιλαρακι μου, ότι θελεις εδώ είμαστε με πολύ χαρά να βοηθήσουμε!
- Οι χρήστες που πάτησαν Like στον/ην Νίκος για αυτή τη δημοσίευση:
- Παράσχος ρεπ (Πέμ 04 Απρ 2019, 15:34)
- GodFather
- Posts in topic: 3
- Έχει βάλει Like: 136 times
- Του έχουν βάλει Like: 362 times
Σε ότι αφορά το πρώτο ενυδρείο που είπες (25 λιτρα με 2 νεον και 2 καρδινάλιους και έναν πλέκο), πιστεύω να το ξέρεις και εσύ ότι είναι "λάθος".Παράσχος ρεπ έγραψε: ↑Πέμ 04 Απρ 2019, 13:48Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους! Λοιπόν έχουμε και λέμε έχω ένα 25 λιτρακια γλυκού με 2νέον 2 καρδιναλιους και ένα πλεκο έχω ενα αλμυρου 140 λιτρα με 2 ανεμώνες και 3 νταμσελ τρέχει γύρω στους 2 με 3 μήνες αυτό και άλλο ένα μικρό 25 λιτρα με 2 κλοουν αλμυρό το οποίο σκέφτομαι μα χαλάσω επειδή έχω πάρει ένα 340 λίτρα και θέλω να το κάνω ψιλό ριφ.... Όπως καταλαβαίνετε τρικυμία εν κρανίο!
Δεν υπάρχουν ψάρια γλυκού νερού που θα μπορούσαν να μπουν σε τόσα λίτρα.
Άντε βαρια βαριά να έβαζες έναν μονομάχο μόνο του. Αυτό και μονο.
Ειδικά τα ψάρια που έβαλες εκτός του ότι γινονται πολύ μεγάλα (βλέπε πλεκο) και τα αναγκάζεις σε νανισμό, κάποια άλλα στη φύση ζουν σε κοπάδια και θέλουν χώρο να κολυμπήσουν (βλέπε καρδινάλιους και νεον).
Καλό θα ήταν λοιπόν να αλλάξεις την ψαροσύνθεση σε αυτό το νανο ενυδρείο.
Επίσης το αλλο 25λιτρο με τους κλόουν ειναι πολύ επίφοβο στις μεταβολές των τιμών του λόγω του ότι είναι πολύ λιγα τα λιτρα και οι τιμές αλλάζουν απότομα.
Άποψη μου και πολύ σωστά το σκέφτηκες και εσύ να φτιάξεις το 340 λίτρα και να τα μεταφέρεις εκεί με το καλό.
Λάμπρος.Τ
-
Για το γλυκό έχεις δίκιο αλλά τρέχουν ένα χρόνο έτσι χωρίς πρόβλημα τον πόλεμο βέβαια θα τον βγάλω σε λίγο αυτή την στιγμή είναι 4cm οπότε έχω λίγο ακόμη... Στο μικρό το αλμυρό έχω όλα τα απαραίτητα και επίσης κάνω και μετρήσεις συνέχεια και προσεκτικό τάισμα οπότε είμαι αρκετά ικανοποιημένος με τις τιμές no3 έχω 10 από θερμοκρασία ειμαι κομπλέ σταθερός έχω πολύ εξάτμιση βέβαια αλλά έχω αναπλήρωση οπότε και εκεί κομπλέ... Θέλω να κάνω το μεγάλο βέβαια για να ηρεμήσω!GodFather έγραψε: ↑Πέμ 04 Απρ 2019, 14:01Σε ότι αφορά το πρώτο ενυδρείο που είπες (25 λιτρα με 2 νεον και 2 καρδινάλιους και έναν πλέκο), πιστεύω να το ξέρεις και εσύ ότι είναι "λάθος".Παράσχος ρεπ έγραψε: ↑Πέμ 04 Απρ 2019, 13:48Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους! Λοιπόν έχουμε και λέμε έχω ένα 25 λιτρακια γλυκού με 2νέον 2 καρδιναλιους και ένα πλεκο έχω ενα αλμυρου 140 λιτρα με 2 ανεμώνες και 3 νταμσελ τρέχει γύρω στους 2 με 3 μήνες αυτό και άλλο ένα μικρό 25 λιτρα με 2 κλοουν αλμυρό το οποίο σκέφτομαι μα χαλάσω επειδή έχω πάρει ένα 340 λίτρα και θέλω να το κάνω ψιλό ριφ.... Όπως καταλαβαίνετε τρικυμία εν κρανίο!
Ειδικά τα ψάρια που έβαλες εκτός του ότι γινονται πολύ μεγάλα (βλέπε πλεκο) και τα αναγκάζεις σε νανισμό, κάποια άλλα στη φύση ζουν σε κοπάδια και θέλουν χώρο να κολυμπήσουν (βλέπε καρδινάλιους και νεον).
Επίσης το αλλο 25λιτρο με τους κλόουν ειναι πολύ επίφοβο στις μεταβολές των τιμών του λόγω του ότι είναι πολύ λιγα τα λιτρα και οι τιμές αλλάζουν απότομα.
Άποψη μου και πολύ σωστά το σκέφτηκες και εσύ να φτιάξεις το 340 λίτρα και να τα μεταφέρεις εκεί με το καλό.
σιγά σιγά με υπομονή και όλα θα πάνε καλά!
- GodFather
- Έχει βάλει Like: 136 times
- Του έχουν βάλει Like: 362 times
Καταρχήν χαίρομαι που αντιλαμβάνεσαι και εσύ το πρόβλημα.Παράσχος ρεπ έγραψε: ↑Πέμ 04 Απρ 2019, 14:08Για το γλυκό έχεις δίκιο αλλά τρέχουν ένα χρόνο έτσι χωρίς πρόβλημα τον πόλεμο βέβαια θα τον βγάλω σε λίγο αυτή την στιγμή είναι 4cm οπότε έχω λίγο ακόμη... Στο μικρό το αλμυρό έχω όλα τα απαραίτητα και επίσης κάνω και μετρήσεις συνέχεια και προσεκτικό τάισμα οπότε είμαι αρκετά ικανοποιημένος με τις τιμές no3 έχω 10 από θερμοκρασία ειμαι κομπλέ σταθερός έχω πολύ εξάτμιση βέβαια αλλά έχω αναπλήρωση οπότε και εκεί κομπλέ... Θέλω να κάνω το μεγάλο βέβαια για να ηρεμήσω!GodFather έγραψε: ↑Πέμ 04 Απρ 2019, 14:01
Σε ότι αφορά το πρώτο ενυδρείο που είπες (25 λιτρα με 2 νεον και 2 καρδινάλιους και έναν πλέκο), πιστεύω να το ξέρεις και εσύ ότι είναι "λάθος".
σιγά σιγά με υπομονή και όλα θα πάνε καλά!
πάμε τώρα και στην ουσία.
το ότι λες ότι δεν έχουν πρόβλημα είναι εντελώς σχετικό.
Αν είχαν δηλαδή πως θα το καταλάβαινες ?
θέλω να πω ότι ο πλέκο δεν κάνει σε αυτά τα λίτρα με τίποτε.
Λες ότι είναι ήδη 4cm...μάλιστα...δεν ξέρω πόσο χρόνο τον έχεις αλλά αυτα τα ψάρια γινονται τεράστια.
Αν λοιπόν στον ίδιο χρόνο με τον δικό σου κάποιος άλλος το έχει το ζωντανό σε σωστές συνθήκες ίσως να μην ήταν 4 cm αλλά 10.
εννοώ ότι αν το ψάρι αναγκάζεται σε νανισμό δεν το καταλαβαίνεις άμεσα αλλά όταν πλέον είναι αργά.
επίσης τα νέον και οι καρδινάλιοι δεν έχουν χώρο να κολυμπήσουν. Μπορεί να είναι μικρά σε μέγεθος ψάρια, αλλά στα ενυδρεία δεν βάζουμε ψάρια λαμβάνωντας υπόψην το μέγεθος τους.
Δεν είναι το ενυδρείο δηλαδή ένα κουτί που λέμε..."εντά ξει μωρέ αυτό το ψαράκι είναι 3 εκατοστά...σε ένα ενδρείο 30 εκ μήκος θα χωρανε καμιά 10αρια τέτοια άνετα.
Κάθε ψάρι έχει τις απαιτήσεις του σχετικά με το περιββάλον που θα πρέπει να ζει.
Σε ότι αφορά το μικρό θαλασσινό αφού το έχεις υπο έλεγχο τότε ολα οκ.
Ολα αυτά στα λέω ενετελώς φιλικά προκειμένου να βοηθήσω και εσένα αλλά και τα ζωντανά που φιλοξενείς
Λάμπρος.Τ
-
Φίλε μου Λάμπρο Ευχαριστώ για την άποψη σου κατ' αρχήν! Το γλυκό το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δώσω τα ψάρια τον πλεκο τον έβαλα για την αλγη και αυτόν μπορώ να τον δώσω όμως! Ξέρω ότι ειναι υπερβολή για τα λίτρα ίσως να το άλλαξω στο προσεχές μέλλον στο θαλασσινό όμως σκέφτομαι να κάνω μόνο το 340 λιτρα και να αφήσω το 140 για καραντίνα!
- Οι χρήστες που πάτησαν Like στον/ην Παράσχος ρεπ για αυτή τη δημοσίευση:
- Karlos (Πέμ 04 Απρ 2019, 15:53)
- Karlos
- Global Moderator
- Mood:
- Έχει βάλει Like: 286 times
- Του έχουν βάλει Like: 356 times
Εγώ θα επικεντρωνομουν σε ένα ενυδρείο. Αν ήμουν και σε.νησί οπως και εσυ και είχα δίπλα μου θάλασσα θα έκανα το μεγάλο των 340 λίτρων ένα ωραίο θαλασσινό και τα 140 λίτρα θα τα έκανα ένα σαμπ από κάτω....
Keep Reefing!
-
Αυτό σκέφτομαι ένα γλυκού που έχω και δεν έχει και απαιτήσεις και ένα θαλασσινου αλλά όχι με αλλαγές από θάλασσα το 140ρι η θα το κάνω καραντίνα η σαμπ πάντως καραντίνα θέλω να κάνω... Για να τελειώνει η ιστορία από τα πετ
- Karlos
- Global Moderator
- Mood:
- Έχει βάλει Like: 286 times
- Του έχουν βάλει Like: 356 times
Σαμπ να κάνεις οπωσδήποτε.θα γλιτώσεις από πολλά. ..στο λέω εγώ που δεν είχα κάνει και το μετάνιωσα. Όπως και να έχει σκέψου το και μπατζεταρισε το για να δεις τι εξοπλισμό θα χρειαστείς.
Keep Reefing!
-
Έχω ένα deltec mce 600 (αν και ψάχνω πιο ήσυχη αντλια την λευκή) φως έχω 150βατ λέντ αλλά θέλω να πάρω ακόμη ένα τόσο wave maker κλπ έχω νομίζω είμαι οκ
Παράσχο καλώς ήρθες!
Ρόδο ε; Μια χαρά! Κοντά είσαι κ εσύ... χαχαχαχα!!!!
Ξεκίνα το μεγάλο κ θα το ευχαριστηθείς!
Όσο για το "στοκάρισμα"... εδώ είμαστε όλοι!
Ρόδο ε; Μια χαρά! Κοντά είσαι κ εσύ... χαχαχαχα!!!!
Ξεκίνα το μεγάλο κ θα το ευχαριστηθείς!
Όσο για το "στοκάρισμα"... εδώ είμαστε όλοι!
- Οι χρήστες που πάτησαν Like στον/ην AGAPI for the post (total 2):
- Karlos (Παρ 05 Απρ 2019, 08:12) • Παράσχος ρεπ (Σάβ 06 Απρ 2019, 03:50)
-
- Mood:
- Έχει βάλει Like: 652 times
- Του έχουν βάλει Like: 364 times
Καλώς ήρθες Παράσχο στην παρέα μας!!!!
Συμφωνώ απόλυτα με την Αγάπη!!!! Ξεκινά το μεγάλο...!!!!!
Συμφωνώ απόλυτα με την Αγάπη!!!! Ξεκινά το μεγάλο...!!!!!
- Οι χρήστες που πάτησαν Like στον/ην Μακης68 για αυτή τη δημοσίευση:
- Παράσχος ρεπ (Σάβ 06 Απρ 2019, 03:50)
love is in the air
- SweepingFish
- Έχει βάλει Like: 850 times
- Του έχουν βάλει Like: 505 times
Καλως ηρθες στην ομορφη παρεα μας!
- Οι χρήστες που πάτησαν Like στον/ην SweepingFish για αυτή τη δημοσίευση:
- Παράσχος ρεπ (Σάβ 06 Απρ 2019, 03:50)