Φίλε μου Χιώτη δυστυχώς ούτε οι ανούμπιες αντέχουν. Τις τρώνε είτε τα ψάρια είτε η άλγη οπότε είναι λίγο ζόρι. όσον αφορά τους πόθους, συνήθως δεν έχω κανένα θέμα με εξαίρεση την περίοδο της αναπαραγωγής που κάποια πρωινά τους βρίσκω μέσα στο νερό ολόκληρους και γεμάτους με αυγά . Μόνο όταν είχα φιλοξενήσει για κάποιες μέρες τρία μικρά ΚΟΙ (όταν λέμε μικρά εννοούμε 15-17 εκατοστά) που ήταν δώρο για φίλο είχα μεγάλο θέμα. Τους είχαν αλλάξει τα φώτα. Κόβανε τις ρίζες με μίσος λέμε...
Χαχαχαχα. Σε καταλαβαίνω.
Άσχετο... Πριν 2,5 μήνες ξεριζωσα ένα κομμάτι μέντα από μια γλάστρα μου και το έβαλα σε ενα μπουκάλι με νερό. Έβγαλε τεράστιες ρίζες και πέταξε νέα φύλλα. Μπας και κάνει και η μέντα τη δουλειά του πόθου ;
Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα. Θεωρώ ότι οποιοδήποτε φυτό μπορεί να κάνει τη δουλειά (άλλα με μεγαλύτερη απορρόφηση και άλλα με μικρότερη) αρκεί να μην σαπίζουν οι ρίζες του στο νερό. Εδώ μου έχει πει και ένας φίλος για τη μέθοδο της ενυδριοπονίας, όπου λαχανικά αναπτύσσονται μέσω του ενυδρείου.
Ναταλία είναι μεγάλες μορφές. Το μόλις με δουν μαζεύονται στη γωνία του ενυδρείου και περιμένουν τα να ταΐσω. Μερικά πλέον τρώνε και από το χέρι μου. Και μου αρέσει που λένε ότι δεν έχουν μνήμη.....
Ναταλία είναι μεγάλες μορφές. Το μόλις με δουν μαζεύονται στη γωνία του ενυδρείου και περιμένουν τα να ταΐσω. Μερικά πλέον τρώνε και από το χέρι μου. Και μου αρέσει που λένε ότι δεν έχουν μνήμη.....
Και τα δικά μου το ίδιο!!! Είναι απίστευτα μουτράκια! Τρέλα είναι! Δεν τα αλλάζω με τίποτα τα χρυσόψαρα!
φιλε μου... εχω δοκιμασει zebra snail...ειναι καλα αλγοφαγα... εγω προσωπικα εμεινα ευχαριστιμενος απο τα σιγκεκριμενα... και με anubies π τα βαλα κανανε δουλεια... καθαριζαν την αλγη...τα apple snail δεν εκαναν τπτ...
φιλε μου... εχω δοκιμασει zebra snail...ειναι καλα αλγοφαγα... εγω προσωπικα εμεινα ευχαριστιμενος απο τα σιγκεκριμενα... και με anubies π τα βαλα κανανε δουλεια... καθαριζαν την αλγη...τα apple snail δεν εκαναν τπτ...
Προσοχή τα zebra σε χρυσοψαράδικο, αν η θερμοκρασία πέσει κάτω απο 20-19 βαθμούς θα πεθάνουν
Παίζω με εποχές και θερμοκρασία σπιτιού οπότε το χειμώνα μπορείς κάποιες μέρες το ενυδρείο να εχει και 18-19 βαθμούς δλδ οριακά. Θέλω να καταλαβαίνουν τις εποχές τα ψάρια μου
Ναι βρε το καταλαβαίνω. Θα τους ρίξω μια ματιά να δω σε κάθε περίπτωση. Δεν τα τρώνε αυτά τα χρυσόψαρα? Γιατί από τα ramshorn που βάζω ελάχιστα επιζούν κάθε φορά
Ειναι μεγαλουτσικα... Δεν μπορει να τα αγγιξει χρυσοψαρο... δεν χορανε... φαντασου αυτα π εχω τωρα... Ουτε στο στομα της Νταρντανας του κυριου τακη δεν χωρανε...Απλα δν ηξερα την λεπτομερια π ειπε ο κυριος τακης... Για την θερμοκρασια...
Το παλιό το πούλησα τελικά σε ένα γνωστό μου με τρία ψάρια που ζουν ζωή χαρισάμενη και αυτά εκεί μέσα. Λουκά αν αλλάξω κάτι πλέον θα πάω για λίμνη με ΚΟΙ. Ήδη έχω αρχίσει τη μελέτη....
Μετά από καιρό και αφού τελείωσα με τις καραντίνες και τα τρεξίματα (τελικά ριψοκίνδυνο εγχείρημα σε κάθε περίπτωση η εισαγωγή νέων ψαριών στο ενυδρείο) ανέβασα βιντεάκι με τα χρυσά μου. Το shubukin είναι η νέα προσθήκη μου (το ένα από τα δύο που είχα πάρει, το άλλο δεν άντεξε και παρά την προσαρμογή στην καραντίνα μετέφερε παράσιτα στο μεγάλο ενυδρείο...)