Desmo 350lt reef
-
- Global Moderator
- Posts in topic: 182
- Έχει βάλει Like: 113 times
- Του έχουν βάλει Like: 239 times
Desmo 350lt reef
Είδος ενυδρείου: Reef
Διαστάσεις δεξαμενής:120x45x60 (επιφάνεια 55cm)
Πόσο καιρό λειτουργει το ενυδρείο:δεν εχει κλείσει χρόνο ακόμα μετά το restart
Συνολικά λίτρα:350 lt
Sump (ναι/όχι):60x35x45 (επιφάνεια 25)
Skimmer:Ati powercone 200is με Jeadao 4000
Φωτισμός:Ati sunpowen 6x54w
Κυκλοφορία:1x vortech mp40wes-1x vortech mp10wes-1jebao 4000(επιστροφή)
Υπόλοιπος εξοπλισμός:Blau chaetomorpha reactor CHR-160,stc 1000 1xeheim 300w+1x150w
Αυτόματη αναπλήρωση diy waterwaves
Ρουτίνες συντήρησης (αλλαγές νερού, πρόσθετα κλπ):35lt αλλαγή κάθε εβδομάδα με Red Sea αλάτι με RO 5 σταδίων.balling fauna marine mg-ca-kh +trace element 1-2-3
Ριάκτορας ασβεστίου:όχι
Δοσομετρική αντλία(Ναι/Οχι):Ati dp6
ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
Ιχθύες(είδη και αριθμός):1* blue tang-1 vileferium
Ασπόνδυλα(είδη και αριθμός):2-3 ερημίτες ,2 Τούρμπο
Κοράλλια(είδη και αριθμός):
Soft corals:green hairy mushroom,ricordea yuma-Florida,green button poly
Gorgonia,watermelon mushroom,ultra chaos zoas,green-blue ppalythoas
LPS:caulastrea πράσινη κ οινοπνευματι,green fungia,green tigers acan,red acan
blastomussa wellsi,2* lobophyllia,symphillia,duncanopsammia,3* chalice,favites,2 ephillia,Bubble coral
SPS:montipora digitata red-green-blue,montipora Superman,cyphastrea meteor shower,
Seriatopora hystrix,seriatopora caliendrum green,acropora tenuis,stylophora milka,turbinatia,acropora granulosa,pavona*2,
(3 acropora ακόμα δεν θυμάμαι ονόματα θα με βοηθήσετε λίγο κ εσείς)
Ρουτίνες συντήρησης ιχθύων-κοραλλιών
(τάισμα, πρόσθετα):φλεικς καθημερινά ΟΝ prime-ON spirulina ( 1 φορά την εβδομάδα)
Εβδομαδιαίο προγραμμα
2* polyp lad αμινοξέα poly booster-reef Roids (target)
2* fauna marine mins +coraldust+coralspint (target)
2* rotifer κατεψυγμένη με κλειστά φώτα 2κυβους στην στήλη
1* Artemia 1 κύβο την ίδια μέρα με την σπιρουλινα
ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΕΣΤ
Αλατότητα:1025 ρεφρακτομετρο
PH:-
KH:7,8 (salifert)
ΝΗ3/NH4:-
ΝΟ2:-
ΝΟ3:0 (Red Sea pro)
PO4:0 (Hanna checker ULR)
Ca:450 (salifert)
Mg:1380 (salifert)
Θερμοκρασία:23,5-24
Άλλες πληροφορίες για το σύστημα:το σύστημα έτρεχε στο αυτόματο πολύ καιρό λόγω κάποιων δυσκολιών κ μετά αφαιθηκε ελεύθερο σε τέτοιο σημείο που υπήρχαν στιγμές που δεν έβλεπες καν μεσα..........(έφτασε σε σημείο να μην γίνει αλλαγή για 6 μήνες)
Τα τελευταία δυο χρόνια πήρε παλι μπροστά με το κυανό να βγαίνει έξω από την δεξαμενή κ να γίνεται ένα restart μπήκε ένα νέο νησί στην θέση του ενός παλιού κ το άλλο βγήκε κ περάστηκε όλο με βούρτσα κ πλύσιμο με θαλασσινό νερό.
Μπήκε νέος αραγωνιτης αλλά λόγω του υπερβολικού κυανού πλέον παιζει σχεδόν BB με ελάχιστο αραγωνιτη πλέον μεσα στα καποια σημεία ο οποίος σε κάθε αλλαγή μένει κ όλο λιγοτερος(πλέον είναι μόνο στα δύσκολα σημεία)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
Μόλις βρω χρόνο να κάτσω στον υπολογιστή θα ανεβάσω αν τα καταφέρω.....
Διαστάσεις δεξαμενής:120x45x60 (επιφάνεια 55cm)
Πόσο καιρό λειτουργει το ενυδρείο:δεν εχει κλείσει χρόνο ακόμα μετά το restart
Συνολικά λίτρα:350 lt
Sump (ναι/όχι):60x35x45 (επιφάνεια 25)
Skimmer:Ati powercone 200is με Jeadao 4000
Φωτισμός:Ati sunpowen 6x54w
Κυκλοφορία:1x vortech mp40wes-1x vortech mp10wes-1jebao 4000(επιστροφή)
Υπόλοιπος εξοπλισμός:Blau chaetomorpha reactor CHR-160,stc 1000 1xeheim 300w+1x150w
Αυτόματη αναπλήρωση diy waterwaves
Ρουτίνες συντήρησης (αλλαγές νερού, πρόσθετα κλπ):35lt αλλαγή κάθε εβδομάδα με Red Sea αλάτι με RO 5 σταδίων.balling fauna marine mg-ca-kh +trace element 1-2-3
Ριάκτορας ασβεστίου:όχι
Δοσομετρική αντλία(Ναι/Οχι):Ati dp6
ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
Ιχθύες(είδη και αριθμός):1* blue tang-1 vileferium
Ασπόνδυλα(είδη και αριθμός):2-3 ερημίτες ,2 Τούρμπο
Κοράλλια(είδη και αριθμός):
Soft corals:green hairy mushroom,ricordea yuma-Florida,green button poly
Gorgonia,watermelon mushroom,ultra chaos zoas,green-blue ppalythoas
LPS:caulastrea πράσινη κ οινοπνευματι,green fungia,green tigers acan,red acan
blastomussa wellsi,2* lobophyllia,symphillia,duncanopsammia,3* chalice,favites,2 ephillia,Bubble coral
SPS:montipora digitata red-green-blue,montipora Superman,cyphastrea meteor shower,
Seriatopora hystrix,seriatopora caliendrum green,acropora tenuis,stylophora milka,turbinatia,acropora granulosa,pavona*2,
(3 acropora ακόμα δεν θυμάμαι ονόματα θα με βοηθήσετε λίγο κ εσείς)
Ρουτίνες συντήρησης ιχθύων-κοραλλιών
(τάισμα, πρόσθετα):φλεικς καθημερινά ΟΝ prime-ON spirulina ( 1 φορά την εβδομάδα)
Εβδομαδιαίο προγραμμα
2* polyp lad αμινοξέα poly booster-reef Roids (target)
2* fauna marine mins +coraldust+coralspint (target)
2* rotifer κατεψυγμένη με κλειστά φώτα 2κυβους στην στήλη
1* Artemia 1 κύβο την ίδια μέρα με την σπιρουλινα
ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΕΣΤ
Αλατότητα:1025 ρεφρακτομετρο
PH:-
KH:7,8 (salifert)
ΝΗ3/NH4:-
ΝΟ2:-
ΝΟ3:0 (Red Sea pro)
PO4:0 (Hanna checker ULR)
Ca:450 (salifert)
Mg:1380 (salifert)
Θερμοκρασία:23,5-24
Άλλες πληροφορίες για το σύστημα:το σύστημα έτρεχε στο αυτόματο πολύ καιρό λόγω κάποιων δυσκολιών κ μετά αφαιθηκε ελεύθερο σε τέτοιο σημείο που υπήρχαν στιγμές που δεν έβλεπες καν μεσα..........(έφτασε σε σημείο να μην γίνει αλλαγή για 6 μήνες)
Τα τελευταία δυο χρόνια πήρε παλι μπροστά με το κυανό να βγαίνει έξω από την δεξαμενή κ να γίνεται ένα restart μπήκε ένα νέο νησί στην θέση του ενός παλιού κ το άλλο βγήκε κ περάστηκε όλο με βούρτσα κ πλύσιμο με θαλασσινό νερό.
Μπήκε νέος αραγωνιτης αλλά λόγω του υπερβολικού κυανού πλέον παιζει σχεδόν BB με ελάχιστο αραγωνιτη πλέον μεσα στα καποια σημεία ο οποίος σε κάθε αλλαγή μένει κ όλο λιγοτερος(πλέον είναι μόνο στα δύσκολα σημεία)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
Μόλις βρω χρόνο να κάτσω στον υπολογιστή θα ανεβάσω αν τα καταφέρω.....
- Tomas
- Global Moderator
- Posts in topic: 17
- Έχει βάλει Like: 139 times
- Του έχουν βάλει Like: 683 times
Re: Desmo 350lt reef
καλημερα φιλαρακι μου εγω βλεπω πως εχει πεσει πολυ μελετη και παρολο π χε εγκαταλειφθει και εγινε επανεκινηση το βλεπω πολυ καθαρο και περιποιημενο. πολυ ομορφο να το χαιρεσαι και να το καμαρωνεις και να ειναι παντα απροβληματιστο. το μονο π εγω θ αλλαζα ειναι η κοραλλινη στα πλαινα λογω αισθητικου μου στο ματι καθως και δεν υπαρχει λογως να σου αυξανονται οι καταναλωσεις. καλως μας ηρθες στο φορουμ
!!!
!!!
Thomas oikonomou
- Νίκος
- Administrator
- Posts in topic: 60
- Έχει βάλει Like: 1832 times
- Του έχουν βάλει Like: 2416 times
καλως μας ήρθες στο φορουμ μας, σου εύχομαι να γύρισες μια νέα σελίδα και όλα να σου πάνε καλά!
- Νικολακης
- Posts in topic: 10
- Mood:
- Έχει βάλει Like: 920 times
- Του έχουν βάλει Like: 713 times
Πανέμορφο αποτέλεσμα. Μετά το restart πρέπει να πηγαίνει πολύ καλά για να έχεις αυτό το αποτέλεσμα! Να το χαίρεσαι φίλε!!!
-
- Global Moderator
- Posts in topic: 50
- Έχει βάλει Like: 320 times
- Του έχουν βάλει Like: 532 times
- SweepingFish
- Posts in topic: 9
- Έχει βάλει Like: 850 times
- Του έχουν βάλει Like: 505 times
Καλώς ήρθες στο φόρουμ μας! Πανέμορφο το ενυδρείο σου, να το χαίρεσαι χωρίς προβλήματα!
- GiannisFil
- Global Moderator
- Posts in topic: 6
- Έχει βάλει Like: 102 times
- Του έχουν βάλει Like: 139 times
Όμορφο ενυδρείο, πεντακάθαρο και με υγεία!!! Πολλά συγχαρητήρια και να το χαίρεσαι φίλε μου!!!
-
- Global Moderator
Πραγματικά σας ευχαριστω για τα καλά σας σχολια
Συνεχίζει κ με ταλαιπωρεί απίστευτα αυτό το κομμάτι κ από την κάποια εμπειρία από συζητήσεις κ από διάβασμα ολα ωφειλεται στο μηδέν που εχω κολλήσει εδώ κ πολύ καιρό
Κάθε βοήθεια κ σχόλιο πάντως είναι καλοδεχούμενο με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων κ βελτιωσης
Η αλήθεια είναι ότι στην επόμενη αλλαγή στο ένα τζαμί θα καθαριστεί κ αλήθεια μακάρι να ήταν κοραλινη είναι μια μίξη από ότι εχει απομείνει από κοραλινη κ διατομικη κ Αλγες.....Tomas έγραψε: ↑Πέμ 16 Ιαν 2020, 08:25καλημερα φιλαρακι μου εγω βλεπω πως εχει πεσει πολυ μελετη και παρολο π χε εγκαταλειφθει και εγινε επανεκινηση το βλεπω πολυ καθαρο και περιποιημενο. πολυ ομορφο να το χαιρεσαι και να το καμαρωνεις και να ειναι παντα απροβληματιστο. το μονο π εγω θ αλλαζα ειναι η κοραλλινη στα πλαινα λογω αισθητικου μου στο ματι καθως και δεν υπαρχει λογως να σου αυξανονται οι καταναλωσεις. καλως μας ηρθες στο φορουμ
!!!
Συνεχίζει κ με ταλαιπωρεί απίστευτα αυτό το κομμάτι κ από την κάποια εμπειρία από συζητήσεις κ από διάβασμα ολα ωφειλεται στο μηδέν που εχω κολλήσει εδώ κ πολύ καιρό
ευχαριστω για την αποδοχή κ εγώ ελπίζω να τα καταφέρω
ευχαριστω πολύ
καλως σας βρήκα
ευχαριστω πολύ με κούρασε παρά πολύ η αλήθεια είναι αλλά φαίνεται να είναι σε καλό δρόμο.....το σίγουρο είναι ότι εχει ακόμα διαδρομή....
ευχαριστω Μιχάλη ελπίζω κ εσυ να σου πάνε ολα καλά από ότι διάβασα κ εσυ από την αρχή σχεδόνmixalisdarras έγραψε: ↑Πέμ 16 Ιαν 2020, 11:23Καλώς ήρθες φίλε μου πολύ ωραίο ενυδρείο με υπέροχα χρώματα!!!
SweepingFish έγραψε: ↑Πέμ 16 Ιαν 2020, 14:26Καλώς ήρθες στο φόρουμ μας! Πανέμορφο το ενυδρείο σου, να το χαίρεσαι χωρίς προβλήματα!
SweepingFish έγραψε: ↑Πέμ 16 Ιαν 2020, 14:26Καλώς ήρθες στο φόρουμ μας! Πανέμορφο το ενυδρείο σου, να το χαίρεσαι χωρίς προβλήματα!
ευχαριστω πολύ παιδιά
Κάθε βοήθεια κ σχόλιο πάντως είναι καλοδεχούμενο με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων κ βελτιωσης
-
- Global Moderator
- Posts in topic: 50
- Έχει βάλει Like: 320 times
- Του έχουν βάλει Like: 532 times
Ναι ναι σχεδόν από την αρχή και ακόμα το παλεύω έχω τα σκαμπανευασματα μου και τα πάνω του και τα κάτω του!!! Αλλά πάμε καλά!!!
-
- Global Moderator
ευχαριστω πολύ
καλα αυτό πάντα θα υπάρχει απλά το θέμα είναι να μην βουλιάξουμεmixalisdarras έγραψε: ↑Πέμ 16 Ιαν 2020, 22:02Ναι ναι σχεδόν από την αρχή και ακόμα το παλεύω έχω τα σκαμπανευασματα μου και τα πάνω του και τα κάτω του!!! Αλλά πάμε καλά!!!
Κ ένα θέμα για συζήτηση τι κανείς για να ανεβάσεις νιτρικά κ φωσφορικά?
- Revolution1925
- Global Moderator
- Posts in topic: 1
- Έχει βάλει Like: 86 times
- Του έχουν βάλει Like: 70 times
- Tomas
- Global Moderator
- Posts in topic: 17
- Έχει βάλει Like: 139 times
- Του έχουν βάλει Like: 683 times
Βαζεις ομορφα κ χαροπα ψαρακια να βλεπεις πανω απ το υφαλο.Desmo έγραψε: ↑Πέμ 16 Ιαν 2020, 23:18ευχαριστω πολύκαλα αυτό πάντα θα υπάρχει απλά το θέμα είναι να μην βουλιάξουμεmixalisdarras έγραψε: ↑Πέμ 16 Ιαν 2020, 22:02Ναι ναι σχεδόν από την αρχή και ακόμα το παλεύω έχω τα σκαμπανευασματα μου και τα πάνω του και τα κάτω του!!! Αλλά πάμε καλά!!!
Κ ένα θέμα για συζήτηση τι κανείς για να ανεβάσεις νιτρικά κ φωσφορικά?
Thomas oikonomou
- Νίκος
- Administrator
καλημερα Αντωνη & χρόνια πολλά ...
καλό είναι να ξεκινήσεις δυνατότητα και συχνότερα ταιματα τον ύφαλο, οσο χαμηλώνουν τα θρεπτικά λεπταίνει και η ζωοξανθέλη, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού!
πόσο καιρό είναι με μηδενικά no3?
καλό είναι να ξεκινήσεις δυνατότητα και συχνότερα ταιματα τον ύφαλο, οσο χαμηλώνουν τα θρεπτικά λεπταίνει και η ζωοξανθέλη, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού!
πόσο καιρό είναι με μηδενικά no3?
-
- Global Moderator
Σε ευχαριστώ πολύ νικο....
Το ξέρω νικο τι παίζει αλλά δεν μπορεις να φανταστείς τι γίνεται........ειμαι απο το καλοκαίρι στην κόψη........
Πάμε να σου δώσω μια ιδέα η μάλλον καλύτερα ένα ιστορηκο
Το ενυδρειο τρέχει απο το 12
Τα πρώτα χρόνια λοιπόν πήγαινε απίστευτα καλα....τρένο που λέμε.....
Ίσως ήταν ακόμα σε καλύτερη μοίρα απο αυτό που βλεπεις.....ποτέ όμως μα ποτε νιτρικά κάτω 10
Αφού πέρασε λοιπόν τημ φάση τις εγκατάλειψης βγήκα πολύ ιδιαίτερα κ ακριβά Κοραλία νεκρά εννοείται ξεκίνησα να το φτιάξω παλι..........
Πριν τρία χρόνια λοιπόν δειλά δειλά άρχισα αλλαγές κ τα σχετικά αλλά όπως ξέρεις ο βράχος ξερνουσε κ το κυανό με παιθενε.....αρχίσανε όλοι λοιπόν κ εγώ σαν χαζός άκουγα βάλε αντιφωσφορο κάνε το ένα κάνε το αλλο βάλε πελετ.....νιτρικά δεν προλάβαινα να κάνω τεστ αμέσως ροζ.......κάποια στιγμή λοιπόν άρχισα να αναρωτιέμαι ότι κάτι κάνω λάθος κ ξηλώνω τα πάντα....πελετ,άνθρακα,αντιφωσφορο ακόμα ενα ριακτορα ζεολιθου....κ βάζω το μυαλό μου να δουλέψει κ ένα άγνωστος καλα να ειναι σε μια κουβέντα σε ένα μαγαζί που ειχ παει με ρώτησε το εξεις ποσά φωσφορικά έχεις.....κ απαντάω δεν ξέρω.....κ μου λέει τότε τι τρέχεις χωρίς να ξέρεις.....
Λοιπόν πήρα Χάνα κ αποτέλεσμα 0 αρχικά λοιπόν άρχιζα να ταΐζω κ ξαφνικά μια ωραία μέρα εξαφανίστηκε το κυανό κ μηδένισα στα πάντα
Η ρουτίνα που γράφω παραπάνω δεν ειναι μικρή θεωρώ ότι ειναι πολύ καλο τάισμα φαντάσου ότι για δυο μήνες λοιπόν τάισα τα διπλάσια απο ότι αναγράφω......κ έριχνα κ nitrogen κ αυτό συνέχιζε να ειναι μηδέν....τωρα ένα μηνα ακολουθώ αυτό το προγραμμα που είδες κ βλέπουμε.....
- Νίκος
- Administrator
Κατάλαβα.....
Υπομονή φιλαράκι μου και θα στρώσουν όλα, απο την στιγμή που βρέθηκε το πρόβλημα θα επανέλθει, θελει τον χρόνο του!
Οταν έκανες το restart άλλαξες και βράχο
Υπομονή φιλαράκι μου και θα στρώσουν όλα, απο την στιγμή που βρέθηκε το πρόβλημα θα επανέλθει, θελει τον χρόνο του!
Οταν έκανες το restart άλλαξες και βράχο
Εύχομαι να έχεις μια απροβλημάτιστη πορεία από εδώ κ πέρα!
Κ εγώ αυτό που ρώτησε ο Νίκος θα σε ρωτούσα.. αν άλλαξες κ το βράχο!
-
- Global Moderator
Το νησάκι κάτω από την φραγκιερα το είχα από την πρώτη μέρα μεσα στο ενυδρείο μάλιστα έτρεχε κ στο προηγούμενο μου ενυδρείο ένα κύβο.
Τον βράχο τον είχα Πάρει από χομπίστα
Το άλλο το έβαλα στο restart με νεκρό βράχο της ακουαρος.....
Τον βράχο τον είχα Πάρει από χομπίστα
Το άλλο το έβαλα στο restart με νεκρό βράχο της ακουαρος.....
- golf
- Global Moderator
- Posts in topic: 9
- Έχει βάλει Like: 179 times
- Του έχουν βάλει Like: 248 times
Καλως ήρθες Αντώνη, να χαίρεσαι το στολίδι σου.
Για όποιον ασχολείται σοβαρά με το ενυδρείο του πιστεύω ότι οπωσδήποτε πρέπει να έχει σοβαρές μετρήσεις po4 κ νιτρικών καθώς κ να τηρεί τον κανόνα 1/16
Για όποιον ασχολείται σοβαρά με το ενυδρείο του πιστεύω ότι οπωσδήποτε πρέπει να έχει σοβαρές μετρήσεις po4 κ νιτρικών καθώς κ να τηρεί τον κανόνα 1/16
-
- Global Moderator
Ψάρια το καταλαβαίνω αλλά τάισμα ποσό να το πάω....
Δεν μπορείς να φανταστείς για τι ποσότητες μιλάμε τι μαντζούνια τι κοκτέιλ έχουν πέσει μεσα
- Rayden
- Global Moderator
- Posts in topic: 10
- Έχει βάλει Like: 244 times
- Του έχουν βάλει Like: 515 times
Καλως ηρθες και απο εμενα αν και καθυστερημενα.
Αν εκλεινες γισ λιγο το σκιμερ? Δεν θα ανεβαζε νιτρικα καποια στιγμη?
Αν εκλεινες γισ λιγο το σκιμερ? Δεν θα ανεβαζε νιτρικα καποια στιγμη?
-
- Posts in topic: 2
- Mood:
- Έχει βάλει Like: 25 times
- Του έχουν βάλει Like: 71 times
Καλώς ήρθες φίλε μου, επειδή παλιότερα είχα στεγνώσει το ενυδρείο μου από νιτρικά κ φωσφόρικά το μόνο πράγμα που με έσωσε ήταν μπόλικα ψαράκια κ δυνατό ταϊσμα με flakes.. από οτι είδα έχεις μόνο 2 ψαράκια?? Πάρε ένα κοπαδάκι chromis κ θα δεις αμέσως διαφορά...