mini reef
-
- Global Moderator
- Posts in topic: 6
- Έχει βάλει Like: 320 times
- Του έχουν βάλει Like: 532 times
- Νίκος
- Administrator
- Posts in topic: 9
- Έχει βάλει Like: 1832 times
- Του έχουν βάλει Like: 2416 times
Re: mini reef
Εγω θα σου πρότεινα να πας σε κατι πιο οικονομικό, οπως ενα deltec sc 1456
Πουλούσε ενα ο @Νικολακης
Πουλούσε ενα ο @Νικολακης
-
- Posts in topic: 25
- Έχει βάλει Like: 9 times
- Του έχουν βάλει Like: 12 times
παιδια για αυτο ειμαστε εδω για να πουμε γνωμες.. με ενδιαφερει να ειναι καλο και αθορυβο to skimer. γενικα ειμαι σε διλhμμα.. να φιαξω το υπαρχον ενυδρειο η να βαλω αλλα 300 ευρω και να παρω το waterbox? αντλια αγορασα μια jebaο 4000 dc
-
- Global Moderator
- Posts in topic: 4
- Έχει βάλει Like: 751 times
- Του έχουν βάλει Like: 370 times
Σύμφωνα με αυτά που έχουμε διαβάσει και υπάρχουν στο φόρουμ μας...Τα πέλλετ είναι πηγή άνθρακα η οποία μπουσταρει τα βακτηρια ώστε να καταναλώνουν νιτρικα φωσφορικά ...
Όταν λοιπόν τα βακτήρια καταναλωσουν όλα τα αποθέματα Νο3 ή po4 που υπάρχουν στο νερό ...στην προσπάθεια τους να βρουν κιαλλα Νο3 κ po4 εισβάλουν στην σάρκα των Sps ώστε να καταναλώσουν από τα αποθέματα των ίδιων των κοραλλιών...
Αυτή η διαδικασία προκαλεί βακτηριακές μολύνσεις και νεκρωματα στα κοράλλια!!!
Υγ. Τα είπα λίγο μπακαλικα αλλά εσύ κρατά μόνο την ουσία!!!!
Όταν λοιπόν τα βακτήρια καταναλωσουν όλα τα αποθέματα Νο3 ή po4 που υπάρχουν στο νερό ...στην προσπάθεια τους να βρουν κιαλλα Νο3 κ po4 εισβάλουν στην σάρκα των Sps ώστε να καταναλώσουν από τα αποθέματα των ίδιων των κοραλλιών...
Αυτή η διαδικασία προκαλεί βακτηριακές μολύνσεις και νεκρωματα στα κοράλλια!!!
Υγ. Τα είπα λίγο μπακαλικα αλλά εσύ κρατά μόνο την ουσία!!!!
Keep reefing
-
λοιπον παιδια το προβλημα με τισ εφυλιες που δεν ανοιγουν εντοπιστικε ποιο ειναι.... και ειναι αυτο eyphilia eating flatworms..einai ta polyclads..εβγαλα μερικα απλα εχω πολλεσ εφυλιες.. να κανω θεραπεια σε ολο το ενυδρειο η να τις βγαλω μια μια?
- Νίκος
- Administrator
Μια μια έξω και ντιπ καλυτερα!
- Οι χρήστες που πάτησαν Like στον/ην Νίκος για αυτή τη δημοσίευση:
- trelopoulos (Τρί 07 Δεκ 2021, 11:41)
- trelopoulos
- Έχει βάλει Like: 161 times
- Του έχουν βάλει Like: 122 times
Είναι εύκολα flatworms αυτά, όλες οι εφιλιες ντιπ μια μια, κάνα δυο φορές για σιγουριά. Είχα και εγώ πρίν καιρό με ενα καλό ντιπ ξεμπερδεψα. Για ντιπ κάποιο δυνατό που ειναι για παρασιτα πχ coral rx οχι ιώδια κτλπ γιατί πολλοί τα μπερδεύουν. Καλη τύχη.
- Οι χρήστες που πάτησαν Like στον/ην trelopoulos για αυτή τη δημοσίευση:
- Νίκος (Τρί 07 Δεκ 2021, 11:30)
-
ευχαριστω παιδια θα τις κανω ολες και τις 12 με coral protec. διαβασα στο reef central οτι ειναι πολυ αποδοτικο ντιπ για αυτα τα flatworms
- trelopoulos
Και εγώ coralprotect έκανα μια χαρά ειναι.
- odin79 (Τρί 07 Δεκ 2021, 20:53)
-
τα εκαλα ολα ντιπ σημερα .. εβγαλε περιπου 6-7 φλατ.. ενα τεραστιο το ειχα βγαλει χθες.με ενα μαγαζι που μιλησα μου ειπε να τακανω ντιπ καθε 3 μερες για ενα μηνα.μηπως ειναι υπερβολη?να τα κανω καθε κυριακη με την αλλαγη νερου για ενα μηνα? αυγα δεν βρηκα παιδια
- trelopoulos
Υπερβολη.. σε μια βδομάδα αμα θες ξανακανε να εισαι σίγουρος.odin79 έγραψε: ↑Τρί 07 Δεκ 2021, 22:23τα εκαλα ολα ντιπ σημερα .. εβγαλε περιπου 6-7 φλατ.. ενα τεραστιο το ειχα βγαλει χθες.με ενα μαγαζι που μιλησα μου ειπε να τακανω ντιπ καθε 3 μερες για ενα μηνα.μηπως ειναι υπερβολη?να τα κανω καθε κυριακη με την αλλαγη νερου για ενα μηνα? αυγα δεν βρηκα παιδια
Το βράδυ με φακό μπορεί να δεις αμα ξαναβγούν.
- odin79 (Τετ 08 Δεκ 2021, 09:46)
- GreyDragonWorld
- Posts in topic: 1
- Mood:
- Έχει βάλει Like: 152 times
- Του έχουν βάλει Like: 81 times
- Επικοινωνία:
από όσα έχω διαβάσει (δεν έχω προσωπική εμπειρία) 2 φορές την εβδομάδα ντιπ, είναι ένας τρόπος.
Άλλο που έχω διαβάσει που λένε ότι λειτουργεί είναι (αν ξεκολλάνε όταν τα φυσάς, και αν έχεις ψάρια που τα τρώνε όταν τα φυσάς) να κάνεις κάθε μέρα ένα καλό φύσιμα (έντονο νερό εστιασμένο με turkey baster). Κάποιοι τα συνδυάζουν και τα δύο....
Πάντως δεν είναι και λίγοι που τα αφήνουν.... ειδικά αν δεν σκοτώνουν τα κοράλλια σου.
Άλλο που έχω διαβάσει που λένε ότι λειτουργεί είναι (αν ξεκολλάνε όταν τα φυσάς, και αν έχεις ψάρια που τα τρώνε όταν τα φυσάς) να κάνεις κάθε μέρα ένα καλό φύσιμα (έντονο νερό εστιασμένο με turkey baster). Κάποιοι τα συνδυάζουν και τα δύο....
Πάντως δεν είναι και λίγοι που τα αφήνουν.... ειδικά αν δεν σκοτώνουν τα κοράλλια σου.
0% ανοχή στο bullying.
Είμαι career coach https://softskill.coach
Εκπαιδεύω ρεφλεξολόγους https://kere.gr
Προτιμώ τα μαλακά κοράλλια: viewtopic.php?f=98&t=3445
Facebook: https://fb.com/stravelakis
Είμαι career coach https://softskill.coach
Εκπαιδεύω ρεφλεξολόγους https://kere.gr
Προτιμώ τα μαλακά κοράλλια: viewtopic.php?f=98&t=3445
Facebook: https://fb.com/stravelakis
-
σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση αλλα τρωνε τις εφυλιες.. τηα κανω ενα ντιπ ακομα σε 10 μερες μηπως εχει μεινει κανενα αυγο και σκασει.
- Νίκος
- Administrator
Τα αβγά το ντιπ δύσκολα τα σκοτώνει δυστυχώς Γιάννη μου…
Μπορεις ομως να βοηθάς με μια οδοντόβουρτσα κατα την διαδικασία του ντιπ να τρίβεις τον κορμό τους αν βλεπεις τπτ περίεργα!
Μπορεις ομως να βοηθάς με μια οδοντόβουρτσα κατα την διαδικασία του ντιπ να τρίβεις τον κορμό τους αν βλεπεις τπτ περίεργα!
-
λοιπον παιδια σας εχω νεα.την κυριακη παω να παρω το marinex 60.2 μιας και το να τρυπησω το υπαρχον ενυδρειο και να βαλω σαμπ ηταν ασυμφορο.. για σκιμμερ λεω να βαλω το νυος 120 αλλα θα περιμενω λιγο μηπως βρω κανενα μεταχειρισμενο πιο μεγαλο..το ερωτημα ειναι τωρα πως τηα κανω τον θαλαμο αναπληρωσης ρεφουτζιουμ..μπορω να το τρυπησω?
-
- Posts in topic: 1
- Έχει βάλει Like: 5 times
- Του έχουν βάλει Like: 25 times
Γιάννη, η θερμοκρασία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας, ειδικά το μεγάλο range και οι απότομες διακυμάνσεις, θέλει προσοχή χειμώνα - καλοκαίρι, πολλές φορές την πατάμε στην μετάβαση που έχουμε εφησυχαστει στις δεδομένες συνθήκες που έχουμε καθορίσει για μήνες.
Το 24 ως low limit θερμοκρασία το ακούω πολύ χαμηλό, ίσως να πρέπει να αναθεωρήσεις.
Για το waterbox refugium μπορείς να βάλεις μια αντλία που να τροφοδοτεί το διαμερισματάκι της αναπλήρωσης και από εκεί θα υπερχειλίζει στο διαμερισματάκι της αντλίας επιστροφής.
αν γκουγκλάρεις waterbox refugium θα δεις ότι πολλοί το κάνουν έτσι, είναι πολύ πρακτικό και εργονομικό, εγώ οριακά δεν το έκανα γιατί λόγω παραλλαγής μεθόδου έπρεπε να έχει άλλη διάταξη το σαμπ οπότε έφτιαξα δικό μου. Πήρα το reef 100.3 και γενικά πολύ ευχαριστημένος, μόνο προσοχή αν έχεις μεγάλες ροές επιστροφής βλέπω ως troubleshooting το θέμα του θορύβου στα διαμερισματάκια με τις κάλτσες, πρέπει να κάνεις μικρό αλλάγες εκεί αλλά δε νομίζω κάτι σημαντικό.
Το 24 ως low limit θερμοκρασία το ακούω πολύ χαμηλό, ίσως να πρέπει να αναθεωρήσεις.
Για το waterbox refugium μπορείς να βάλεις μια αντλία που να τροφοδοτεί το διαμερισματάκι της αναπλήρωσης και από εκεί θα υπερχειλίζει στο διαμερισματάκι της αντλίας επιστροφής.
αν γκουγκλάρεις waterbox refugium θα δεις ότι πολλοί το κάνουν έτσι, είναι πολύ πρακτικό και εργονομικό, εγώ οριακά δεν το έκανα γιατί λόγω παραλλαγής μεθόδου έπρεπε να έχει άλλη διάταξη το σαμπ οπότε έφτιαξα δικό μου. Πήρα το reef 100.3 και γενικά πολύ ευχαριστημένος, μόνο προσοχή αν έχεις μεγάλες ροές επιστροφής βλέπω ως troubleshooting το θέμα του θορύβου στα διαμερισματάκια με τις κάλτσες, πρέπει να κάνεις μικρό αλλάγες εκεί αλλά δε νομίζω κάτι σημαντικό.
-
- Global Moderator
-
ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου.χθες πηρα το waterbox 60.2, μπορεσα σε πολυ λιγο χρονο με τηω βαλβηδα να το κανω αθορυβο και ειμαι πολυ ευχαριστημενος με το ενυδρειο. σκιμερ εβαλα το νυος 120 και αντλια επιστροφης την jecod 4000 dc.nervas έγραψε: ↑Σάβ 11 Δεκ 2021, 11:16Γιάννη, η θερμοκρασία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας, ειδικά το μεγάλο range και οι απότομες διακυμάνσεις, θέλει προσοχή χειμώνα - καλοκαίρι, πολλές φορές την πατάμε στην μετάβαση που έχουμε εφησυχαστει στις δεδομένες συνθήκες που έχουμε καθορίσει για μήνες.
@kosmas kleidas oi εφυλιες δειχνουν πολυ καλυτερα...θα βαλω και φωτογραφιες
- Νίκος
- Administrator
- trelopoulos
-
- Global Moderator
- Posts in topic: 6
- Έχει βάλει Like: 320 times
- Του έχουν βάλει Like: 532 times
-
ευχαριστω παιδια για τα καλα σασ λογια.. το nyos ειναι πολυ καλο @mixalisdarras σκιμμερ αθορυβο bγαζει περιπου ενα κυπελο την εβδομαδα. @Iliasy ειναι οτι καλυτερο το ενυδρειο καλοφιαγμενο αθορυβο.. ενα ρεφιουτζιουμ αν ειχε στην θεση της αναπληρωσης θα ηταν τελειο.. @Desmo απο το στομα σου και στου θεου το αυτι.. παιζει να εχω τισ χειροτερεσ φωτογραφιες στο φορουμ ... στο κινιτο τρογωνται μιλισ τισ ανεβαζω εδω χαλια... οι χρυσες οι εφυλιες ομορφες και δεν φαινονται καθολου!!
-
- Global Moderator
- Νίκος
- Administrator