Toma's reef tank
-
- Global Moderator
- Posts in topic: 54
- Έχει βάλει Like: 751 times
- Του έχουν βάλει Like: 370 times
Re: Toma's reef tank
Παιδιά την προηγούμενη βδομάδα πέρασα από τον Θωμά κ μου έδωσε πολλά κλαδάκια από τα κοράλλια του!!! Θωμά ευχαριστώ πολύ φίλε!!!!!!
Keep reefing
- Tomas
- Global Moderator
- Posts in topic: 202
- Έχει βάλει Like: 139 times
- Του έχουν βάλει Like: 683 times
Καλησπερα καλησπερα, ηρθε ο αγιος βασιλης λιγο αργοπορημενα στο σπιτι μαλλον δεν ειχαν κουραγιο οι ταρανδοι για νωριτερα!!! Ευτυχώς την πεμπτη των φωτων θα χω ρεπο οποτε θα σεταριστει κιολας. Για την ωρα μονο φωτογραφικο υλικο. Δεν υπαρχει κουραγιο για τιποτε αλλο αλλα δεν μπορουσα να μην το μοιραστω μαζι σας!
- Συνημμένα
-
-
-
Thomas oikonomou
-
- Global Moderator
Με γεια θωμάκο να ναι καλοριζικο!!!!! Περιμένουμε εγκατάσταση και παρουσίαση με λεπτομέρειεςTomas έγραψε:Καλησπερα καλησπερα, ηρθε ο αγιος βασιλης λιγο αργοπορημενα στο σπιτι μαλλον δεν ειχαν κουραγιο οι ταρανδοι για νωριτερα!!! Ευτυχώς την πεμπτη των φωτων θα χω ρεπο οποτε θα σεταριστει κιολας. Για την ωρα μονο φωτογραφικο υλικο. Δεν υπαρχει κουραγιο για τιποτε αλλο αλλα δεν μπορουσα να μην το μοιραστω μαζι σας!
Στάλθηκε από το M2102J20SG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Keep reefing
- GiannisFil
- Global Moderator
- Posts in topic: 12
- Έχει βάλει Like: 102 times
- Του έχουν βάλει Like: 139 times
-
- Global Moderator
-
- Global Moderator
- Posts in topic: 57
- Έχει βάλει Like: 320 times
- Του έχουν βάλει Like: 532 times
-
- Global Moderator
- Posts in topic: 29
- Έχει βάλει Like: 113 times
- Του έχουν βάλει Like: 239 times
Καλορίζικο να ειναι κ καλοτάξιδο….
Περιμένουμε αναλυτική παρουσίαση
Υγ.αυτός ο Άγιος βασιλης γιατί κάνει διακρίσεις αφού του ζήτησα κ εγώ και αντίστοιχο στο γραμμα
Περιμένουμε αναλυτική παρουσίαση
Υγ.αυτός ο Άγιος βασιλης γιατί κάνει διακρίσεις αφού του ζήτησα κ εγώ και αντίστοιχο στο γραμμα
- Νίκος
- Administrator
- Posts in topic: 113
- Έχει βάλει Like: 1832 times
- Του έχουν βάλει Like: 2416 times
Καλορίζικο τομυ μου να το χαρείς και να το καμαρώνεις!🥰
Ωραιος Άγιος Βασίλης, απο το Άσπεν μας ήρθε;
Ωραιος Άγιος Βασίλης, απο το Άσπεν μας ήρθε;
-
- Global Moderator
- Tomas
- Global Moderator
Καλησπερα καλησπερα. Παρελαβα μεν αλλα λογω φορτου ςργασιας ηταν αδυνατο να το σσεταρω σημερα χαλαρωσαμε οποτε μπηκε στη θεση του και πηρε μπροστα. Λοιπον το χω βαλει να μ μετραει αρχικα ανα 4ωρο να δω πως λειτουργει κ μετα μολις παρει τα πατηματα του θα το βαλω να μετραει 2 3 φορες την ημερα. Δουλευει πολυ ομορφα μ κανε εντυπωση οτι ειναι αρκετα μελετημενο.
Πως δουλευει τωρα
Εχει 4 δοσομετρικες
1 ρουφαει νερο απο ενυδρειο και το ριχνει σ ενα ποτηρι ζεσεως π εχει μαγνητακι αναδευσης
1 π αδειαζει το ποτηρακι
1 π ριχνει το αντιδραστηριο
1 π ριχνει το kh σε περιπτωση π πεσει κατω απ το οριο π εχω ορισει.
Αφου γεμισουν κ ειναι ολα καλιμπραρισμενα δλδ οι 3 δοσομετρικες και το ηλεκτροδιο ph ( η τεταρτη αδειασματος δεν χρειαζεται καλιμραρισμα) κανει το εξης.
Πρωτη κινηση ειναι ν αδειασει το ποτηρακι απ το παλιο νερο π μενει ωστε το ηλςκτροδιο να ειναι μονιμα βρεγμενο.
Επομενη κινηση ειναι η δοσομετρικη π ρουφαει απ το ενυδρειο να δουλεψει αναποδα ωστε οτι νερο εχει μεινει μεσα στο σωληνακι να επιστρεψει στο ενυδρειο.
Επομενη ειναι να τραβηξει απ το ενυδρειο φρεσκο νερακι π το ριχνει στο ποτηρι ζεσεως και παιρνει μπροστα ο μαγνητης αναδευσης και ξεκιναει ογκομετρικη αναλυση. Αρχιζει βαζει σιγα σιγα το αντιδραστηριο μεχρι να βγαλει την μετρηση του kh.
Επομενη κινηση ειναι καθαρισμος δλδ αδειαζει το ποτήρι ζεσεως και το ξαναγεμιζει.
Η ολη διαδικασια βεβαια αργει κανει γυρω στο 10 λεπτο θα το χρονομετρησω και θα σας πως ακριβως.
Τωρα ποσο αξιοπιστο ειναι.
Εκανα την πρωτη μετρηση κ παραλληλα μετρησα κ με σαλιφερτ.
7.16 αλκατρονικ
7.3 σαλιφερτ( εγω στο τεστ παιρνω το βαθυ ροζ οχι το σημειο αλλαγης χρωματος)
Θεωρω πως η μετρηση δλδ ειναι πολυ σωστη.
Θελω ακομα να τσεκαρω οτι ειναι σωστες οι μετρησεις π δινει και μετα θα το βαλω να δινει kh ή να κλεινει το ριακτορα ασβεστιου σε περιπτωση π ξεφυγει κατω απο 7.5 ή πανω απο 8.
Το καλο τωρα. Εχει μια επιλογη π σε περιπτωση η απόκλισης πανω απο 0.2 κανει κ δευτερη μετρηση στα καπακια ωστε να ελενξει αν ειναι σωστη. Επισης αν ξεφυγει απ το ορια π του χεις δωσει το kh τοτε οι μετρησεις πανω αυτοματα στο διωρο ωστε να συμπληρωσει ή ν ανοιγοκλείσει τον ασβεστιου και να μπει στα επιθυμητα ορια και μετα επιστρεφει στο ωραριο π χει δηλωσει εσυ.
Γενικη εικονα. Αρκετα μελετημενο μηχανημα( βασικα δεν εχω δει κ κανα αλλο οπως απεξ ή ξεπτα) η μονη ιστορια ειναι οτι καθε 4 6 βδομαδες θελει καλιμπραρισμα. Νταξ δουλεια 5 λεπτων αλλα!! Αναμενουμε τωρα να δουμε αξιοπιστία μακροχρονια.
Οσο αναφορα after sale εστειλα στο προφιλ του στο fb και πηρα απαντηση σε 2 3 ωρες παρολο π ταν κυριακη. Δευτερα π ξαναμιλησα γτ ειχα ένα θεματακι με τη συνδεσιμοτητα απαντησαν αμεσα.
Πως δουλευει τωρα
Εχει 4 δοσομετρικες
1 ρουφαει νερο απο ενυδρειο και το ριχνει σ ενα ποτηρι ζεσεως π εχει μαγνητακι αναδευσης
1 π αδειαζει το ποτηρακι
1 π ριχνει το αντιδραστηριο
1 π ριχνει το kh σε περιπτωση π πεσει κατω απ το οριο π εχω ορισει.
Αφου γεμισουν κ ειναι ολα καλιμπραρισμενα δλδ οι 3 δοσομετρικες και το ηλεκτροδιο ph ( η τεταρτη αδειασματος δεν χρειαζεται καλιμραρισμα) κανει το εξης.
Πρωτη κινηση ειναι ν αδειασει το ποτηρακι απ το παλιο νερο π μενει ωστε το ηλςκτροδιο να ειναι μονιμα βρεγμενο.
Επομενη κινηση ειναι η δοσομετρικη π ρουφαει απ το ενυδρειο να δουλεψει αναποδα ωστε οτι νερο εχει μεινει μεσα στο σωληνακι να επιστρεψει στο ενυδρειο.
Επομενη ειναι να τραβηξει απ το ενυδρειο φρεσκο νερακι π το ριχνει στο ποτηρι ζεσεως και παιρνει μπροστα ο μαγνητης αναδευσης και ξεκιναει ογκομετρικη αναλυση. Αρχιζει βαζει σιγα σιγα το αντιδραστηριο μεχρι να βγαλει την μετρηση του kh.
Επομενη κινηση ειναι καθαρισμος δλδ αδειαζει το ποτήρι ζεσεως και το ξαναγεμιζει.
Η ολη διαδικασια βεβαια αργει κανει γυρω στο 10 λεπτο θα το χρονομετρησω και θα σας πως ακριβως.
Τωρα ποσο αξιοπιστο ειναι.
Εκανα την πρωτη μετρηση κ παραλληλα μετρησα κ με σαλιφερτ.
7.16 αλκατρονικ
7.3 σαλιφερτ( εγω στο τεστ παιρνω το βαθυ ροζ οχι το σημειο αλλαγης χρωματος)
Θεωρω πως η μετρηση δλδ ειναι πολυ σωστη.
Θελω ακομα να τσεκαρω οτι ειναι σωστες οι μετρησεις π δινει και μετα θα το βαλω να δινει kh ή να κλεινει το ριακτορα ασβεστιου σε περιπτωση π ξεφυγει κατω απο 7.5 ή πανω απο 8.
Το καλο τωρα. Εχει μια επιλογη π σε περιπτωση η απόκλισης πανω απο 0.2 κανει κ δευτερη μετρηση στα καπακια ωστε να ελενξει αν ειναι σωστη. Επισης αν ξεφυγει απ το ορια π του χεις δωσει το kh τοτε οι μετρησεις πανω αυτοματα στο διωρο ωστε να συμπληρωσει ή ν ανοιγοκλείσει τον ασβεστιου και να μπει στα επιθυμητα ορια και μετα επιστρεφει στο ωραριο π χει δηλωσει εσυ.
Γενικη εικονα. Αρκετα μελετημενο μηχανημα( βασικα δεν εχω δει κ κανα αλλο οπως απεξ ή ξεπτα) η μονη ιστορια ειναι οτι καθε 4 6 βδομαδες θελει καλιμπραρισμα. Νταξ δουλεια 5 λεπτων αλλα!! Αναμενουμε τωρα να δουμε αξιοπιστία μακροχρονια.
Οσο αναφορα after sale εστειλα στο προφιλ του στο fb και πηρα απαντηση σε 2 3 ωρες παρολο π ταν κυριακη. Δευτερα π ξαναμιλησα γτ ειχα ένα θεματακι με τη συνδεσιμοτητα απαντησαν αμεσα.
- Συνημμένα
-
-
Thomas oikonomou
- GiannisFil
- Global Moderator
- Posts in topic: 12
- Έχει βάλει Like: 102 times
- Του έχουν βάλει Like: 139 times
Ωραίο ακούγεται Θωμάκο! Περιμένουμε να μας πεις και την τελική εικόνα!!
Καλοδούλευτο το εργαλείο!!!!!!!!
Καλοδούλευτο το εργαλείο!!!!!!!!
-
- Global Moderator
Πολύ ωραίο μηχάνημα!!! Να σου κάνω μια ερώτηση??? Λες ότι γυρνάει το υγρό μέσα το φάρμακο δεν κάνει ζημιά στο ενυδρείο????
- Tomas
- Global Moderator
Καιως ρουφαει κ γεμιζει το ποτηρι καποιο νερο ενυδρειου μενει στασιμο μεσ στο σωληνα της δοσομετρικης αυτο γυρναει προς τα πισω ωστε να παρει φρεσκο μαικ. Το αποβλητο το πεταω σιφωνι. Αν κ λεει η εταιρια πως δεν προκαλει καμια βλαβη κ μεσα να το ριχνεις
Thomas oikonomou
-
- Global Moderator
- Tomas
- Global Moderator
οχι οχι αυτοματα το κανει η μια δοσο ειναι για να αδειαζει το ποτηρακιmixalisdarras έγραψε: ↑Πέμ 13 Ιαν 2022, 08:04Το κάνεις χερατα ή το κάνει μόνο του το άδειασμα του βρώμικου νερού??
Thomas oikonomou
-
- Global Moderator
Μπόμπα το εργαλείο!!!Tomas έγραψε: ↑Πέμ 13 Ιαν 2022, 20:46οχι οχι αυτοματα το κανει η μια δοσο ειναι για να αδειαζει το ποτηρακιmixalisdarras έγραψε: ↑Πέμ 13 Ιαν 2022, 08:04
Το κάνεις χερατα ή το κάνει μόνο του το άδειασμα του βρώμικου νερού??
-
- Global Moderator
Τουμπανο Θωμά !!!! Καλορίζικο φιαλρακι!!! Έχει ξεκινήσει η απογείωση!!!
Keep reefing
- Νίκος
- Administrator
- Posts in topic: 113
- Έχει βάλει Like: 1832 times
- Του έχουν βάλει Like: 2416 times
Μπράβο Θωμά μου, καλορίζικο το όπλο να το χαρείς και να το καμαρώνεις!
Να γίνει υπόμνημα το θεμα αυτο ξεχωριστό!
Να γίνει υπόμνημα το θεμα αυτο ξεχωριστό!
-
- Global Moderator
Πως πάει Θωμά το νέο εργαλείο μετά από τόσες μέρες δώσε μας καμία πληροφορία!!!
- Tomas
- Global Moderator
καλησπερα καλησπερα. με το μηχανημα ολα βαινουν καλως εχω καταφερει να σταθεροποιησω λιγο το συστημα μεταξυ 7.5 και 8kh ολη την ημερα. η αληθεια ειναι πως εχω δει αρκετες αλλαγες στο ενυδρειο οχι τοσο σε εμφανη αναπτυξη αλλα σε εκταση πολυποδων. επισης την τελευταια εβδομαδα παρατηρω και μεγαλη αυξηση στην καταναλωση του kh καθημερινα δλδ ρυθμιζω τον ριακτορα ενα τσικ πανω καθημερινα. το κακο με αυτο ειναι οτι μου ξεφευγει λιγο πανω απο 8 τη νυχτα π κλεινουν τα φωτα ενω δουλευει ο ριακτορας γτ δεν εχω σεταρει το αλκατρονικ να μου τον κλεινει τον ριακτορα οταν παρατηρει ανοδο στο Kh Πανω απο 8.
θα γινει αναλυτικη παρουσιαση σε ξεχωριστο ποστ στο 20 ημερο χρησης να εχω αναλυτικοτερα δεδομενα να σας πω μαζι με βιντεο και φωτογραφιες!
θα γινει αναλυτικη παρουσιαση σε ξεχωριστο ποστ στο 20 ημερο χρησης να εχω αναλυτικοτερα δεδομενα να σας πω μαζι με βιντεο και φωτογραφιες!
Thomas oikonomou
- Tomas
- Global Moderator
Και μια φωτο να δειτε πως κινειται το συστημα τις τελευταιες μερες. Οπως βλεπετε απ την αρχη π το εβαλα μπρος εχουν βελτιωθει λιγο τα οανω κατω με συνεχεη ρυθμιση φυσικα στον ριακτορα. Αρα φανατστειτε τι γινοταν που μετραγα χειροκινητα μια ή δυο φορες τη βδομαδα καρδιογραφημα θα ηταν.
Οι μαυρες τελιτσες στο διαγραμμα σημαινουν οτι εχει κανει διπλη μετρηση καθως σ λεει αν η διακιμανση του kh ειναι πανω απο 0.2 ξανατσεκαρει να σιγουρευτει οτι ειναι σωστη η μετρηση
Οι κοκκινες οτι ειναι κατω απ τ οριο και εριξε σοδα η δοσομετρικη του ωστε να το επαναφερει
Οι μαυρες τελιτσες στο διαγραμμα σημαινουν οτι εχει κανει διπλη μετρηση καθως σ λεει αν η διακιμανση του kh ειναι πανω απο 0.2 ξανατσεκαρει να σιγουρευτει οτι ειναι σωστη η μετρηση
Οι κοκκινες οτι ειναι κατω απ τ οριο και εριξε σοδα η δοσομετρικη του ωστε να το επαναφερει
- Συνημμένα
-
Thomas oikonomou
- GreyDragonWorld
- Posts in topic: 4
- Mood:
- Έχει βάλει Like: 152 times
- Του έχουν βάλει Like: 81 times
- Επικοινωνία:
Διαβάζω "μια φωτό για να δείτε πως πάει το ενυδρείο"... Πηδάω όλο το κείμενο για να δω την φωτό.... Και.... Ούτε ένα κοράλλι! Αχχχχχχχ
Sent from my 21081111RG using Tapatalk
Sent from my 21081111RG using Tapatalk
0% ανοχή στο bullying.
Είμαι career coach https://softskill.coach
Εκπαιδεύω ρεφλεξολόγους https://kere.gr
Προτιμώ τα μαλακά κοράλλια: viewtopic.php?f=98&t=3445
Facebook: https://fb.com/stravelakis
Είμαι career coach https://softskill.coach
Εκπαιδεύω ρεφλεξολόγους https://kere.gr
Προτιμώ τα μαλακά κοράλλια: viewtopic.php?f=98&t=3445
Facebook: https://fb.com/stravelakis
-
- Global Moderator
Τι λέει τομ?? Πως πάμε με το αλκα? Όλα άντερ κοντρόλ ??? Δείξε μας και καμιά φωτό από τα κλαδάκια οπότε έχεις όρεξη!!!!
- Οι χρήστες που πάτησαν Like στον/ην kosmas kleidas για αυτή τη δημοσίευση:
- Νίκος (Δευ 31 Ιαν 2022, 14:02)
Keep reefing