Η αναζήτηση βρήκε 2 εγγραφές

από nervas
Σάβ 24 Απρ 2021, 21:02
Δ. Συζήτηση: Reef
Θέμα: Rayden reef
Απαντήσεις: 551
Προβολές: 172943

Re: Rayden reef

πραγματικά Μιχάλη με τόσο τάισμα να μην ανεβαίνουν τα φωσφορικά πολύ περίεργο όντως, κατά πόσο αν δεν είχες και αντιφώσφορο και είχες βγάλει και τον ριάκτορα ζεόλιθου, σωστά?

καλά έκανες και έριξες φώσφορο, είναι το κυριότερο δομικό στοιχείο και ας λειτουργεί σε περίσσεια ανασταλτικά.
από nervas
Παρ 17 Απρ 2020, 10:22
Δ. Συζήτηση: Reef
Θέμα: Rayden reef
Απαντήσεις: 551
Προβολές: 172943

Re: Rayden reef

καλημέρα σας,

Μιχάλη, κατά την δική μου εκτίμηση, πέραν του κιτρινιάρη που όντως κάποιες φορές γίνεται ενοχλητικός για τις ακροπόρες και για αυτό πιστεύω πως πρέπει να μην μπαίνει σε μικρά συστήματα αλλά σε μεγάλα ενυδρεία με πολύ μεγάλες αποικίες που δεν τις επηρεάζει τόσο πολύ λόγω μεγέθους.

Αυτό που πρόσεξα από το διάβασμα της πορείας του υφάλου σου( συγχαρητήρια για την προσπάθεια και την καλή θετική παρέα) είναι πως πιστεύω πως κάνεις το σύνηθες λάθος που κάνουμε όλοι και μπερδεύεις την ένταση με την διάρκεια στον φωτισμό.

Ένα σύστημα που βασίζεται ειδικά σε βακτηριακή μέθοδο αποβολής των θρεπτικών θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό στο να μην διαταράσει κύκλους διάσπασης και χρήσης θρεπτικών όπως και παραγωγής ενέργειας από αυτών, γιατί οι ισσοροπίες είναι τρομερά ευαίσθητες και δυστυχώς για τους χομπίστες μη μετρήσιμες πέραν της μέτρησης των ανόργανων στοιχείων.

Οπότε, αυτό που πιστεύω είναι πως πιθανά ο χρόνος φωτισμού σου να είναι λίγος και όχι η ένταση φωτός που μπορεί να είναι και πολύ, η φωτοσύνθεση επιτελείτε σε μεγάλα βάθη και με λίγα par ανάλογα του φάσματος που διυσδύει, αλλά οι 4 με 5 ώρες είναι λίγες πιστεύω ακόμη και οι 8 ώρες είναι λίγες, note πως αναφέρομαι σε διάρκεια φωτισμού και όχι σε ένταση.
Σκέψου πως στην Ελλάδα αυτή την στιγμή η δύση και η ανατολή είναι στις 13 ώρες, αυτό δεν σημαίνει πως οι ζωοξανθέλη των κοραλλιών φωτοσυνθέτει μόνο όταν η ένταση ξεπεράσει ένα μέγιστο σημείο απόδοσης (σίγουρα εδώ σημειώνω πως υπάρχει ένα ελάχιστο ενεργοποίησης του φωτοσυστήματος παραγωγής ενέργειας) που είναι μερικές ώρες στην διάρκεια της ημέρας.

είναι δύσκολο για τα κοράλλια να επιβιώσουν ενεργειακά και να κρατήσουν την ζωοξανθέλη, γιατί πεινάνε ενεργειακά και δεν μπορούν να αξιοποίησουν τα θρεπτικά, τα οποία δεν τα βλέπεις να αυξάνονται γιατί διατηρείς το σύστημα με τα βακτήρια και ριάκτορα.

ίσως να πρέπει να αυξήσεις την ανατολή για κάποιες ώρες και την δύση παράλληλα και να πιάσεις τις 11 με 12 ώρες με πλήρη φωτεινότητα τις 7 με 8 ώρες, αυτό αν θες να βλέπεις και ανάπτυξη.

Δυστυχώς για όλους που ζούμε σε μια χώρα με πάρα πολύ ακριβή ενέργεια, αλλά από την άλλη αν δεν θέλεις να ''πονάς'' βλέπωντας τα κοράλλια σου να πεθαίνουν είναι μονόδρομος αυτό ή πας σε μικρότερο σύστημα.

Καλό Πάσχα εύχομαι με υγεία!

Επιστροφή στο “Rayden reef”