Rayden reef
- Rayden
- Global Moderator
- Posts in topic: 184
- Έχει βάλει Like: 244 times
- Του έχουν βάλει Like: 515 times
Re: Rayden reef
Μιχαλη, Αν χρειαστεις τπτ θηκες η' συνδεσμους, στειλε ενα μηνυμα να δω τι εχω (Εχω καμποσα spare)
Nικολα ναι, εγινε καλη δουλεια. Βασικα οικονομια στο νερο και μειωση του χρονου,, αλλιως και με μια καλα δουλευε. TDS 1 δεν ειχα δει ποτε βεβαια, οταν αλλαζα προφιλτρα και ριτυνη επεφτε στο 4 αλλα μεχρι εκει
Nικολα ναι, εγινε καλη δουλεια. Βασικα οικονομια στο νερο και μειωση του χρονου,, αλλιως και με μια καλα δουλευε. TDS 1 δεν ειχα δει ποτε βεβαια, οταν αλλαζα προφιλτρα και ριτυνη επεφτε στο 4 αλλα μεχρι εκει
- Rayden
- Global Moderator
Εχετε παρατηρησει αυτες τις μερες το ΡΗ πεσμενο στα ενυδρεια σας? Μετρησα χθες, καταποντισμος 7,7
Κοιταξα το σωληνακι του σκιμερ που βγαινει στο μπαλκονι μηπως εχει βουλωσει αλλα τπτ.
Πως ανεβαινει τωρα ?? Μου φαινεται οτι η επομενη αγορα θα ειναι kalk reactor, αλλα σκιαζομαι την παντοφλα....
Μετρησεις σε καλητερα επιπεδα, Ca 480, Ma 1420, KH 8,3 NO3 5 (Πρωτη φορα!!) Κ 400 (ειδα και επαθα να το ανεβασω, ανεβαινει πολυ δυσκολα θελει πολυ ζουμι)
Κοιταξα το σωληνακι του σκιμερ που βγαινει στο μπαλκονι μηπως εχει βουλωσει αλλα τπτ.
Πως ανεβαινει τωρα ?? Μου φαινεται οτι η επομενη αγορα θα ειναι kalk reactor, αλλα σκιαζομαι την παντοφλα....
Μετρησεις σε καλητερα επιπεδα, Ca 480, Ma 1420, KH 8,3 NO3 5 (Πρωτη φορα!!) Κ 400 (ειδα και επαθα να το ανεβασω, ανεβαινει πολυ δυσκολα θελει πολυ ζουμι)
- Νίκος
- Administrator
- Posts in topic: 120
- Έχει βάλει Like: 1832 times
- Του έχουν βάλει Like: 2417 times
τι ώρα μέτρησες?Rayden έγραψε: ↑Τετ 03 Απρ 2019, 12:40Εχετε παρατηρησει αυτες τις μερες το ΡΗ πεσμενο στα ενυδρεια σας? Μετρησα χθες, καταποντισμος 7,7
είναι λογικό Μιχάλη!
η μεταβολή της θερμοκρασίας στην διάρκεια του 24ωρου την εποχή αυτή είναι αρκετά μεγάλη, επομένως αυξομειώνεται και το ph!
με κλειστά τα μάτια ριακτορας καλκ, ήρεμη δύναμη!
- Νίκος
- Administrator
κακό αυτό, το βράδυ θα σου κατρακυλάει κάτω απο 7,5
φυσιολογικά στο πικ του, αναλογιζόμενος το μπουστ που εχεις, θα έπρεπε να είναι κοντά στο 8,2
εμένα λίγο πριν κλείσουν τα φώτα, με sold out, αγγίζει το 8,43 πλέον!
- Rayden
- Global Moderator
Νικολα, οποτε ευκαιρησες βαλε link απο ριακτορα και controller Συνδενσμολογια και ρυθμισεις μην γραψεις, παλι εσυ θα τα κανεις οταν ερθει η ωρα 
- Νίκος
- Administrator
https://www.whitecorals.com/en/-deltec- ... dt87001000
https://www.ebay.com.au/p/Automatic-Ph- ... 1892141539
https://www.ebay.com/itm/American-Marin ... 0005.m1851
https://www.allwater.gr/product/antlies ... 12v-38-100
https://www.h2oaquatics.co.uk/filtratio ... alk-1000ml
όποτε θελεις Μιχάλη μου!
- Rayden
- Global Moderator
Μια ερωτηση.
Ενα ενυδρειο εχει τρυπες στην πλατη. Στην καλητερη χρειαζεται περιπου 10-12εκ κενο απο τον τοιχο. Υπαρχει καποιος τροπος να μειωθει αυτη η αποσταση?
Μια σκεψη ειναι να κλειστουν αυτες οι τρυπες και να ανοιχτουν καινουργιες στο πλαι, αλλα πιστευω θα φαινεται μια αηδια και δεν το προτεινω καν.
Καμια αλλη σκεψη?
Ενα ενυδρειο εχει τρυπες στην πλατη. Στην καλητερη χρειαζεται περιπου 10-12εκ κενο απο τον τοιχο. Υπαρχει καποιος τροπος να μειωθει αυτη η αποσταση?
Μια σκεψη ειναι να κλειστουν αυτες οι τρυπες και να ανοιχτουν καινουργιες στο πλαι, αλλα πιστευω θα φαινεται μια αηδια και δεν το προτεινω καν.
Καμια αλλη σκεψη?
- Νίκος
- Administrator
Οπως το είπες Μιχάλη......Rayden έγραψε: ↑Παρ 12 Απρ 2019, 12:47Μια ερωτηση.
Καμια αλλη σκεψη?
Κλείνεις με ένα κομματι τζάμι και όχι τάπες τις δυο τρύπες και ανοίγεις νέες στο πλάι, αν ειναι βαμμενη η πλατη δεν θα φαινεται πολυ!
ένας άλλος τρόπος που εχω εφαρμόσει πανω σε αυτο που ρωτάς, ειναι τρύπα διαμπερές στον τοίχο και μετά τους συνδέσμους, σωλήνα pvc εξω απο τοίχο και βγάζεις τα κατεβάσματα από την πίσω μεριά!
- Rayden
- Global Moderator
Νικολα να σου εξηγησω. Εχω μπει στο τρυπακι να αλλαξω ενυδρειο. Και αυτο που θελω να κανω ειναι Μ1,30 με 1,40 * Π65 * Υ55 η' 60
Και τρωω ακυρο για το πλατος γιατι θα βγαινει πολυ εξω το ενυδρειο. Οποτε ψαχνω καποιο τροπο να βρω να μεινουμε ολοι ευχαριστημενοι.
Durso? Δεν μου αρεσουν οι πυργοι μεσα στο ενυδρειο αλλα δεν νομιζω να υπαρχει αλλη λυση. Με διαμπερες τρυπα στο τοιχο βγαινω στη τουαλετα, δεν υπαρχει μπαλκονι απο πισω
Και τρωω ακυρο για το πλατος γιατι θα βγαινει πολυ εξω το ενυδρειο. Οποτε ψαχνω καποιο τροπο να βρω να μεινουμε ολοι ευχαριστημενοι.
Durso? Δεν μου αρεσουν οι πυργοι μεσα στο ενυδρειο αλλα δεν νομιζω να υπαρχει αλλη λυση. Με διαμπερες τρυπα στο τοιχο βγαινω στη τουαλετα, δεν υπαρχει μπαλκονι απο πισω
- SweepingFish
- Posts in topic: 9
- Έχει βάλει Like: 850 times
- Του έχουν βάλει Like: 505 times
Με το καλο το νεο εγχείρημα. Το σαμπ ειναι εφικτο να εμπαινε στην τουαλετα σε καποια γωνια; Λες να ηταν λειτουργικο ετσι;Rayden έγραψε: ↑Παρ 12 Απρ 2019, 14:57Νικολα να σου εξηγησω. Εχω μπει στο τρυπακι να αλλαξω ενυδρειο. Και αυτο που θελω να κανω ειναι Μ1,30 με 1,40 * Π65 * Υ55 η' 60
- Rayden
- Global Moderator
Ναι, εφικτο ειναι..... Αλλα μια που θα μπει το σαμπ εκει και μια που θα με φιλοξενισει καποιος σπιτι του επ αοριστον.... Γλυφαδα ειπαμε μενεις??

- Οι χρήστες που πάτησαν Like στον/ην Rayden for the post (total 3):
- GodFather (Παρ 12 Απρ 2019, 15:45) • Giorgos (Παρ 12 Απρ 2019, 16:13) • SweepingFish (Παρ 12 Απρ 2019, 17:22)
- Νίκος
- Administrator
Μιχάλη μήπως θα ήταν καλύτερα να κανεις εξωτερικό μπαλκόνι υπερχείλισης σε πλαινη πλευρά;
- Rayden
- Global Moderator
Καλημερα. Λοιπων το πηρα αποφαση. Παπαλα αυτο το ενυδρειο, παμε για αλλα.
Εχουμε και λεμε Rimless, extra clear τζαμια, με διαστασεις 1,35* 65 * 55 η΄60 (Μ*Π*Υ) κοντα στα 500 λιτρα με sump 80-85*60*40 (25εκ θα δουλευει 130 λιτρα δλδ).
Το ενυδρειο οπως ειπαν οι master με πλανο μπαλκονι.
Μεχρι εδω το εχω, μιας και δεν κανω τπτ εγω. Βαση. Θα χρειαστει σιδερενια βαση η ξυλινη ειναι οκ? Η βαση θα ειναι οπως το σχεδιο, με το δεξι πλαινο να ειναι πορτακι για ηλεκτρολογικα, το μεσαιο για το σαμπ και το αριστερο για chiller και δοχεια δοσομετρικης η για αναπληρωση δεν το εχω καλοσκεφτει ακομα. Σιδερενια βαση μιλησαμε λιγο χθες με τον Δημητρη και ειπαμε οτι κατι τετοιο οπως το σχεδιο ειναι οκ. Μετα θα το παω σε ενα ξυλουργο να το ντυσει αν ειναι και τελος.
Ακουω προτασεις για βελτιωσεις αν χρειαζεται πουθενα
Εχουμε και λεμε Rimless, extra clear τζαμια, με διαστασεις 1,35* 65 * 55 η΄60 (Μ*Π*Υ) κοντα στα 500 λιτρα με sump 80-85*60*40 (25εκ θα δουλευει 130 λιτρα δλδ).
Μεχρι εδω το εχω, μιας και δεν κανω τπτ εγω. Βαση. Θα χρειαστει σιδερενια βαση η ξυλινη ειναι οκ? Η βαση θα ειναι οπως το σχεδιο, με το δεξι πλαινο να ειναι πορτακι για ηλεκτρολογικα, το μεσαιο για το σαμπ και το αριστερο για chiller και δοχεια δοσομετρικης η για αναπληρωση δεν το εχω καλοσκεφτει ακομα. Σιδερενια βαση μιλησαμε λιγο χθες με τον Δημητρη και ειπαμε οτι κατι τετοιο οπως το σχεδιο ειναι οκ. Μετα θα το παω σε ενα ξυλουργο να το ντυσει αν ειναι και τελος.
- Συνημμένα
-
-
- Νίκος
- Administrator
κοιλοδοκο για μεγαλύτερη ασφάλεια και το ντύνουμε εμείς, για να γλυτώσεις τα χρήματα του μαραγκού!Rayden έγραψε: ↑Τετ 17 Απρ 2019, 11:58Καλημερα. Λοιπων το πηρα αποφαση. Παπαλα αυτο το ενυδρειο, παμε για αλλα.
μπραβο φιλαρακι μου, φανταστική αναβάθμιση!![]()
![]()
![]()
θα σου πρότεινα το chiller να το βγάλεις μπαλκόνι σε ενα κρεμαστό κουτί με πορτάκι απο σήτα να αναπνέει...
ετσι θα αποφύγεις τον θόρυβο του, θα αναπνέει καλύτερα, αλλα θα εκμεταλευτεις και τον χωρο εκει στο σαμπ!
- Rayden
- Global Moderator
Νικολα με κοιλοδοκο θα το φτιαξουμε (Ο Κουμπαρος δλδ). Το σχεδιο ειναι οκ? Ξεχασα οτι θα βαλουμε και ρεγουλατορους στη βαση για να το ισιασουμε αν χρειαστει.
Αυτο το ντυνουμε εμεις, πολυ ευκολο το εχετε, και ο Δημητρης το ιδιο μου ελεγε χθες. Εγω λεω για να σας γλητωσω απο καμια παντοφλα της Ριτσας και τους 2 να το παω σε ενα ξυλουργο να ειμαστε σιγουροι
Αυτο το ντυνουμε εμεις, πολυ ευκολο το εχετε, και ο Δημητρης το ιδιο μου ελεγε χθες. Εγω λεω για να σας γλητωσω απο καμια παντοφλα της Ριτσας και τους 2 να το παω σε ενα ξυλουργο να ειμαστε σιγουροι
- Νίκος
- Administrator
χαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχRayden έγραψε: ↑Τετ 17 Απρ 2019, 12:18Νικολα με κοιλοδοκο θα το φτιαξουμε (Ο Κουμπαρος δλδ). Το σχεδιο ειναι οκ? Ξεχασα οτι θα βαλουμε και ρεγουλατορους στη βαση για να το ισιασουμε αν χρειαστει.
![]()
ναι Μιχάλη, οταν είναι έτοιμη η βάση θα έρθουμε να βγάλουμε τα μέτρα της ξυλιάς και θα τα μονταορυμε εμεις δεν ειναι τπτ βρε συ!
- Νίκος
- Administrator
οι δέκα πόντοι στο ντουλάπι της υπερχ/σης μπορεί να είναι και λίγο....
υπολόγισε οτι οι βάνες θα χρειάζονται κάποιους πόντους...
εκτός και αν...
κάνεις το άνοιγμα του ντουλαπιού απο την αριστερή πλευρά της βάσης!
υπολόγισε οτι οι βάνες θα χρειάζονται κάποιους πόντους...
εκτός και αν...
κάνεις το άνοιγμα του ντουλαπιού απο την αριστερή πλευρά της βάσης!
- Rayden
- Global Moderator
Σκεφτομαι να μην βαλω βανες Νικολα. Να κατεβαινουν οι σωληνες σκετες
Σε αυτο που εχω βαλει δεν τις εχω χρησιμοποιησει ποτε!!! Ουτε μια φορα, και δεν μπορω να καταλαβω που μπορει να χρειαστει για να τις χρησιμοποιησω. Ειδικα στο τωρινο, γυρνας μια τα ποτυρια προς τα πανω και τελος, δεν κατεβαινει νερακι κατω.
Edit Και τα 2 ντουλαπια αυτα νικο θα ανοιγουν απο την Αριστερη πλευρα. Κια το πανω και το κατω
Σε αυτο που εχω βαλει δεν τις εχω χρησιμοποιησει ποτε!!! Ουτε μια φορα, και δεν μπορω να καταλαβω που μπορει να χρειαστει για να τις χρησιμοποιησω. Ειδικα στο τωρινο, γυρνας μια τα ποτυρια προς τα πανω και τελος, δεν κατεβαινει νερακι κατω.
Edit Και τα 2 ντουλαπια αυτα νικο θα ανοιγουν απο την Αριστερη πλευρα. Κια το πανω και το κατω
- Νίκος
- Administrator
Rayden έγραψε: ↑Τετ 17 Απρ 2019, 12:31Σκεφτομαι να μην βαλω βανες Νικολα. Να κατεβαινουν οι σωληνες σκετες
δεν έχεις και άδικο για τις βάνες, αν γυρίζεις τα ποτήρια κάθετα!
- Rayden
- Global Moderator
Ερωτησεις. Επειδη θελω το ενυδρειο να ακουμπαει σχεδον τοιχο, για την τρυπα της επιστροφης τι επιλογες υπαρχουν?
Μπορει να ειναι στην ιδια πλευρα με τις υπερχηλησεις? Θα μπορουσε να γινει σκεφτομαι και στην ακριβως απεναντι πλευρα και να ειναι ελαφρος γυρησμενη προς τα πισω ωστε να μην πολυφαινεται. Φοβαμαι οτι ετσι θα τσακισει καποια στιγμη το λαστοιχο και μετα τον ηπιαμε.
Εχει πλεονεκτηματα το μπαλκονι υπερχηλησης σε σχεση με τις κλασσικες τρυπες? Μεγαλητερη επιφανεια φανταζομαι, οποτε καλητερη οξυγωνοση του νερου και δεν δημιουργει και σκιες μεσα στο ενυδρειο. Ποιο απο τα 2 ειναι πιο αθορυβο?
Μπορει να ειναι στην ιδια πλευρα με τις υπερχηλησεις? Θα μπορουσε να γινει σκεφτομαι και στην ακριβως απεναντι πλευρα και να ειναι ελαφρος γυρησμενη προς τα πισω ωστε να μην πολυφαινεται. Φοβαμαι οτι ετσι θα τσακισει καποια στιγμη το λαστοιχο και μετα τον ηπιαμε.
Εχει πλεονεκτηματα το μπαλκονι υπερχηλησης σε σχεση με τις κλασσικες τρυπες? Μεγαλητερη επιφανεια φανταζομαι, οποτε καλητερη οξυγωνοση του νερου και δεν δημιουργει και σκιες μεσα στο ενυδρειο. Ποιο απο τα 2 ειναι πιο αθορυβο?
Μπράβο Μιχάλη!
Με το καλό κ καλή ευκολία σε όλα!!!
P.S.
Αυτό το "δεν είναι τπτ βρε...", άρχισα να το βλέπω κ στον ύπνο μου! Εφιάλτης!!!
Με το καλό κ καλή ευκολία σε όλα!!!
P.S.
Αυτό το "δεν είναι τπτ βρε...", άρχισα να το βλέπω κ στον ύπνο μου! Εφιάλτης!!!
- Οι χρήστες που πάτησαν Like στον/ην AGAPI για αυτή τη δημοσίευση:
- Rayden (Πέμ 18 Απρ 2019, 16:29)
- Νίκος
- Administrator
ειναι σαφώς ομορφότερο αισθητικά το μπαλκόνι, αν ο Νινταλ το "εχει" να το κανεις!Rayden έγραψε: ↑Πέμ 18 Απρ 2019, 14:34Ερωτησεις. Επειδη θελω το ενυδρειο να ακουμπαει σχεδον τοιχο, για την τρυπα της επιστροφης τι επιλογες υπαρχουν?
Μπορει να ειναι στην ιδια πλευρα με τις υπερχηλησεις?
μπορείς να την τρέχεις με f25 σωλήνα και να την βγάλεις σε όποιο σημείο θελεις!
θα σου πρότεινα να βγάλεις δυο εξόδους σε δυο διαφορετικές μεριές για να έχεις εξτρά κάθετες ροές!
Θα μπορουσε να γινει σκεφτομαι και στην ακριβως απεναντι πλευρα και να ειναι ελαφρος γυρησμενη προς τα πισω ωστε να μην πολυφαινεται. Φοβαμαι οτι ετσι θα τσακισει καποια στιγμη το λαστοιχο και μετα τον ηπιαμε.
για τον θόρυβο θα του πεις να κάνετε την πατέντα μου που είχε δει......
- Rayden
- Global Moderator
Kαλημερα. οι ετοιμασιες για το καινουργιο προχωρανε σιγα σιγα.
Σκεφτομαι να μην βαλω αραγωνιτη, αλλα επειδη δεν μου αρεσει και το bare bottom λεω να κλεψω μια ιδεα που ειχα δει καπου.
Να βαλω ενα φυλλο Φελιζολ στο πατο, να το πασαληψω με ενυδρειακη σιλικονη και να κολλησω πανω μια στρωση αραγονιτη για το εφε.
Αυτο κανει? https://www.leroymerlin.gr/gr/domika-ul ... -61715556/
Ξερει μηπως κανενας φιλος/η αν υπαρχει διαθεσιμο Φελιζολ και σε 10μμ παχος? Αν οχι θα προσπαθησω να το κοψω στη μεση και βλεπουμε πως θα δειξει
Σκεφτομαι να μην βαλω αραγωνιτη, αλλα επειδη δεν μου αρεσει και το bare bottom λεω να κλεψω μια ιδεα που ειχα δει καπου.
Να βαλω ενα φυλλο Φελιζολ στο πατο, να το πασαληψω με ενυδρειακη σιλικονη και να κολλησω πανω μια στρωση αραγονιτη για το εφε.
Ξερει μηπως κανενας φιλος/η αν υπαρχει διαθεσιμο Φελιζολ και σε 10μμ παχος? Αν οχι θα προσπαθησω να το κοψω στη μεση και βλεπουμε πως θα δειξει
- GodFather
- Posts in topic: 13
- Έχει βάλει Like: 136 times
- Του έχουν βάλει Like: 362 times
Μιχάλη καλημέρα,Rayden έγραψε: ↑Παρ 19 Απρ 2019, 10:30Kαλημερα. οι ετοιμασιες για το καινουργιο προχωρανε σιγα σιγα.
Πολύ φοβάμαι ότι το φελιζόλ θα σηκωθεί στην επιφανεια και θα γίνει ζημιά.
Επίσης το να κολλήσεις τον αραγωνίτη εκτός από όχι και τόσο εύκολο δεν ξέρω αν η κόλλα θα είναι safe.
Λάμπρος.Τ
- Rayden
- Global Moderator
Λαμπρο εχω σκοπο να το κολλησω στο πατο με σιλικονη.
Το να κολλησεις τον αραγωνιτη εμενα μου φαινεται πολυ ευκολο (μαλλον δεν το εχω σκεφτει καλα χαχαχα). Σκεφτομαι να κοψω το φελιζολ στις διαστασεις που θελω, να κανω μια στρωση πανω απο ενυδρειακη σιλικονη και να το καλληψω ολο με αραγωνιτη. Τιναζω μετα οτι περισσευει και ετοιμο!!
Το να κολλησεις τον αραγωνιτη εμενα μου φαινεται πολυ ευκολο (μαλλον δεν το εχω σκεφτει καλα χαχαχα). Σκεφτομαι να κοψω το φελιζολ στις διαστασεις που θελω, να κανω μια στρωση πανω απο ενυδρειακη σιλικονη και να το καλληψω ολο με αραγωνιτη. Τιναζω μετα οτι περισσευει και ετοιμο!!
- Νικολακης
- Posts in topic: 8
- Mood:
- Έχει βάλει Like: 920 times
- Του έχουν βάλει Like: 713 times
Καλημέρα Μιχάλη και καλή αρχή. Έχεις σκεφτεί και την λύση με λευκό πλέξι στον πάτο για να μην παιδεύεσαι? Το έχω δει σε βιντεακι στο YouTube και ήταν πολύ όμορφο!!
- GodFather
- Posts in topic: 13
- Έχει βάλει Like: 136 times
- Του έχουν βάλει Like: 362 times
Πάντως .....επειδή και εγώ έχω αρχίσει εδώ και καιρό να σκέφτομαι να βγάλω τον αραγωνίτη (αυτό είναι μια ολόκληρη συζήτηση) θα προτιμούσα να το άφηνα σκέτο τζάμι ...ίσως με μια πολύ ψιλή στρώση από πολύ ψιλό αραγωνίτη (όχι πούδρα...λίγο πιο χοντρο)
Τώρα για το πως βγάζουν από μέσα τον αραγωνίτη (μην κοιτάς εσύ που από την αρχή θα το έχεις άδειο...τυχεράκια) εδώ υπάρχουν 2 λύσεις.
1η Λύση του Voas ...σιγά σιγά και λίγο λίγο σε μεγάλο χρονικό διάστημα.
2η λύση (σκέψη δική μου ...πιο επιθετική)...βρίσκω μια αντλία δυνατή που να μπορεί να τραβήξει τον αραγωνίτη και όχι μονο το νερό ...βάζω μια σωλήνα και τον βγαζω χωρίς να σηκωθεί πολύ μούργα... σε άντε το πολύ 2 δόσεις.
Το θέμα είναι που θα βρω αυτή την αντλία.... οέο ???
Τώρα για το πως βγάζουν από μέσα τον αραγωνίτη (μην κοιτάς εσύ που από την αρχή θα το έχεις άδειο...τυχεράκια) εδώ υπάρχουν 2 λύσεις.
1η Λύση του Voas ...σιγά σιγά και λίγο λίγο σε μεγάλο χρονικό διάστημα.
2η λύση (σκέψη δική μου ...πιο επιθετική)...βρίσκω μια αντλία δυνατή που να μπορεί να τραβήξει τον αραγωνίτη και όχι μονο το νερό ...βάζω μια σωλήνα και τον βγαζω χωρίς να σηκωθεί πολύ μούργα... σε άντε το πολύ 2 δόσεις.
Το θέμα είναι που θα βρω αυτή την αντλία.... οέο ???
Λάμπρος.Τ