Νέο ενυδρείο
-
- Posts in topic: 10
- Έχει βάλει Like: 1 time
- Του έχουν βάλει Like: 4 times
Νέο ενυδρείο
καλησπέρα στην ομάδα. Είμαι καινούργιος στον χώρο και σας ευχαριστώ για την αποδοχή.
Έχω ένα ενυδρείο 60 λίτρα και είμαι στη φάση του στρωσίματος ( με τις δικές σας οδηγίες πάντα). Το ενυδρείο το ξεκίνησα πριν 3 εβδομάδες και οι τιμές του είναι καλές. Θέλω τώρα να βάλω τα φυτά, αλλά δεν έχω ιδέα.
Στο ενυδρείο έχω λάμπα led, ένα φίλτρο με UV λάμπα για 40 γαλόνια λέει ο πωλητής και έναν θερμοστάτη. Η θερμοκρασία είναι στους 27 βαθμους.
Θα ήθελα να με βοηθήσετε με τα φυτά σε πρώτη φάση. Θέλω να βάλω εύκολα φυτά χωρίς Co2.
Αν γίνεται θα ήθελα να βάλω και φυτά που γίνονται γκαζόν. Είναι αυτό δυνατό χωρίς Co2?
Ξέχασα να σας πω ότι είμαι κάτοικος Γερμανίας, και θα με βοηθούσατε πάρα πολύ αν μου στέλνατε μία λίστα με κάποια φυτά που ταιριάζουν.
Αργότερα σκέφτομαι να βάλω μονομάχο που θέλει η κυρία μου, και γκάμπι αν ταιριάζουν μαζί ή νέον ίσως........ ( θα ζητήσω βοήθεια και για αυτά)... Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
Έχω ένα ενυδρείο 60 λίτρα και είμαι στη φάση του στρωσίματος ( με τις δικές σας οδηγίες πάντα). Το ενυδρείο το ξεκίνησα πριν 3 εβδομάδες και οι τιμές του είναι καλές. Θέλω τώρα να βάλω τα φυτά, αλλά δεν έχω ιδέα.
Στο ενυδρείο έχω λάμπα led, ένα φίλτρο με UV λάμπα για 40 γαλόνια λέει ο πωλητής και έναν θερμοστάτη. Η θερμοκρασία είναι στους 27 βαθμους.
Θα ήθελα να με βοηθήσετε με τα φυτά σε πρώτη φάση. Θέλω να βάλω εύκολα φυτά χωρίς Co2.
Αν γίνεται θα ήθελα να βάλω και φυτά που γίνονται γκαζόν. Είναι αυτό δυνατό χωρίς Co2?
Ξέχασα να σας πω ότι είμαι κάτοικος Γερμανίας, και θα με βοηθούσατε πάρα πολύ αν μου στέλνατε μία λίστα με κάποια φυτά που ταιριάζουν.
Αργότερα σκέφτομαι να βάλω μονομάχο που θέλει η κυρία μου, και γκάμπι αν ταιριάζουν μαζί ή νέον ίσως........ ( θα ζητήσω βοήθεια και για αυτά)... Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
- Τάκης
- Administrator
- Posts in topic: 6
- Mood:
- Έχει βάλει Like: 804 times
- Του έχουν βάλει Like: 1027 times
Re: Νέο ενυδρείο
Καλώς ήρθες φίλε μας
Μπορείς να ξεκινήσεις με εύκολα φυτά , εδώ θα βρεις κάποια από αυτά viewtopic.php?f=56&t=15
Από ψάρια , είπες 3 διαφορετικά είδη που κανένα δεν μπορεί να μπει κάποιο από τα άλλα.
Ο μονομάχος είναι μόνος του , δεν θέλει άλλα ψάρια
Τα γκάμπυ θα γεννάνε συνέχεια , αλλά μπορουν να μπουν αλλά μόνα τους.
Τα Νεον καλύτερα να μη τα βάλεις σε 60 λίτρα , είναι δεινοί κολυμβητές και θέλουν μήκος.
Θα σου πρότεινα τα Γκάμπυ , αλλά αν αυξηθεί πολύ ο πληθυσμός θα πρέπει να αρχίσεις να χαρίζεις
Επίσης τα Γκαμπυ δεν έχουν απαιτήσεις στις παραμέτρους του νερού , μπαίνουν σχεδόν παντού
Μπορείς να ξεκινήσεις με εύκολα φυτά , εδώ θα βρεις κάποια από αυτά viewtopic.php?f=56&t=15
Από ψάρια , είπες 3 διαφορετικά είδη που κανένα δεν μπορεί να μπει κάποιο από τα άλλα.
Ο μονομάχος είναι μόνος του , δεν θέλει άλλα ψάρια
Τα γκάμπυ θα γεννάνε συνέχεια , αλλά μπορουν να μπουν αλλά μόνα τους.
Τα Νεον καλύτερα να μη τα βάλεις σε 60 λίτρα , είναι δεινοί κολυμβητές και θέλουν μήκος.
Θα σου πρότεινα τα Γκάμπυ , αλλά αν αυξηθεί πολύ ο πληθυσμός θα πρέπει να αρχίσεις να χαρίζεις
Επίσης τα Γκαμπυ δεν έχουν απαιτήσεις στις παραμέτρους του νερού , μπαίνουν σχεδόν παντού
-
καλησπέρα και πάλι. Έχω μια απορία. Βγήκα και μάζεψα πέτρες για να βάλω στο ενυδρείο μου. Ξέρω ότι πρέπει να τις καθαρίσω, να τις βράσω και να κάνω το τεστ με την χλωρίνη για να δω αν είναι από ασβεστόλιθο. Πρέπει να κάνω κάτι άλλο για να σιγουρευτώ ότι είναι ασφαλές για το περιβάλλον του ενυδρείου μου?
-
ξέχασα να πω κάτι σημαντικό. Οι πέτρες είναι σαν αυτές που βάζουν στις γραμμές των τρένων. Τις βρήκα σε έναν πεζόδρομο μέσα σε ένα πάρκο και υποψιάζομαι ότι τις εχαν για υπόστρωμα στην κατασκευή του δρόμου. Έχουν διάφορα μεγέθη και η μεγαλύτερη είναι σε μέγεθος γροθιάς. Δεν νιώθω και πολύ ασφαλής με αυτές να πω την αλήθεια....
- Τάκης
- Administrator
- Mood:
Το πιθανότερο οι πέτρες να είναι ασβεστολιθικές , καλύτερα να μη τις βάλεις.Iordanis έγραψε: ↑Πέμ 12 Οκτ 2023, 20:46ξέχασα να πω κάτι σημαντικό. Οι πέτρες είναι σαν αυτές που βάζουν στις γραμμές των τρένων. Τις βρήκα σε έναν πεζόδρομο μέσα σε ένα πάρκο και υποψιάζομαι ότι τις εχαν για υπόστρωμα στην κατασκευή του δρόμου. Έχουν διάφορα μεγέθη και η μεγαλύτερη είναι σε μέγεθος γροθιάς. Δεν νιώθω και πολύ ασφαλής με αυτές να πω την αλήθεια....
Και δεν τις ελέγχουμε με χλωρίνη αλλά με ακουα-φορτε
-
καλημέρα σε όλους. Το ενυδρείο μου πλέον είναι φυτεμένο. Δυστυχώς δεν ξέρω πως να ανεβάσω φώτο για να το δείτε και να μου πείτε τυχών λάθη. Θα κάνω τους ελέγχους του νερού (προς το παρών είναι μια χαρά) και την άλλη εβδομάδα θα βάλω μέσα γκάμπι.
Έχω την εξής απορία. Επειδή αν βάλω 1 αρσενικό και 2 θηλυκά θα γεννήσουν πάρα πολλά μικρά θα πρέπει να τα χαρίζω. Εγώ όμως ζω στην Γερμανία και δεν ξέρω κάποιον με ενυδρείο. Σκέφτηκα να βάλω μόνο 5 6 αρσενικά μέσα. Είναι εντάξυ αυτό για τα ψάρια ή θα υπάρχει πρόβλημα?
Έχω την εξής απορία. Επειδή αν βάλω 1 αρσενικό και 2 θηλυκά θα γεννήσουν πάρα πολλά μικρά θα πρέπει να τα χαρίζω. Εγώ όμως ζω στην Γερμανία και δεν ξέρω κάποιον με ενυδρείο. Σκέφτηκα να βάλω μόνο 5 6 αρσενικά μέσα. Είναι εντάξυ αυτό για τα ψάρια ή θα υπάρχει πρόβλημα?
- Τάκης
- Administrator
- Mood:
http://www.aquariumlife.gr/viewtopic.php?f=130&t=222Iordanis έγραψε: ↑Κυρ 15 Οκτ 2023, 14:00καλημέρα σε όλους. Το ενυδρείο μου πλέον είναι φυτεμένο. Δυστυχώς δεν ξέρω πως να ανεβάσω φώτο για να το δείτε και να μου πείτε τυχών λάθη. Θα κάνω τους ελέγχους του νερού (προς το παρών είναι μια χαρά) και την άλλη εβδομάδα θα βάλω μέσα γκάμπι.
-
Τελικά έβαλα το καπάκι του ενυδρείου, γιατί εχθές που έβαλα μέσα τα ψαράκια, 2 από αυτά πήδηξαν έξω και το ένα δεν το πρόλαβα. Επίσης έβαλα και την λάμπα που είχε το καπάκι σε λειτουργία. Τώρα έχω μία led 22w που έχει εναλλαγές φωτός μίας μέρας και αυτή που είχε ήδη το ενυδρείο. Μήπως έχω πολύ φως και βλάπτει τα φυτά και τα ψάρια? Και τέλος ένα πρόβλημα που προέκυψε σήμερα, η αυτόματη ταΐστρα που έβαλα, έριξε αρκετή τροφή για 5 ψαρακια και έπεσε στον πάτο του ενυδρείου. Αφαίρεσα νερό και όση τροφή μπόρεσα, αλλά έχει ακόμα μέσα. Τι να κάνω?
- Τάκης
- Administrator
- Mood:
ξαναβάλε την εικόνα γιατι σου την έσβησα κατα λάθοςIordanis έγραψε: ↑Κυρ 22 Οκτ 2023, 18:57Τελικά έβαλα το καπάκι του ενυδρείου, γιατί εχθές που έβαλα μέσα τα ψαράκια, 2 από αυτά πήδηξαν έξω και το ένα δεν το πρόλαβα. Επίσης έβαλα και την λάμπα που είχε το καπάκι σε λειτουργία. Τώρα έχω μία led 22w που έχει εναλλαγές φωτός μίας μέρας και αυτή που είχε ήδη το ενυδρείο. Μήπως έχω πολύ φως και βλάπτει τα φυτά και τα ψάρια? Και τέλος ένα πρόβλημα που προέκυψε σήμερα, η αυτόματη ταΐστρα που έβαλα, έριξε αρκετή τροφή για 5 ψαρακια και έπεσε στον πάτο του ενυδρείου. Αφαίρεσα νερό και όση τροφή μπόρεσα, αλλά έχει ακόμα μέσα. Τι να κάνω?
Συγνώμη
- Τάκης
- Administrator
- Mood:
-
Σ ευχαριστώ πολύ Τάκη!!!! Απάντησε μου σε παρακαλω στις απορίες μου.
1.Το φως είναι καλό ή είναι έντονο?
2. Ηπαραπανω τροφή που έπεσε στον βυθό θα δημιουργήσει πρόβλημα?
3. Πόσα αρσενικά γκάμπι να βάλω μέσα?
1.Το φως είναι καλό ή είναι έντονο?
2. Ηπαραπανω τροφή που έπεσε στον βυθό θα δημιουργήσει πρόβλημα?
3. Πόσα αρσενικά γκάμπι να βάλω μέσα?
- Τάκης
- Administrator
- Mood:
1. Το φως θα το δεις στη πορεία απο την ανάπτυξη των φυτών ή από την ανάπτυξη της άλγης Με το μάτι όπως το βλέπω καλό φαίνεται
2. Ανάλογα με το πόσο παραπάνω τροφή έπεσε πχ αν έπεσε παραπάνω ένα κουταλάκι του γλυκού δεν τρέχει και κάτι , αν έπεσε όλο του κουτί μπορεί να υπάρξει πρόβλημα
3. Στα ζωοτόκα καλό είναι να ακολουθούμε τον κανόνα , 1 αρσενικό για κάθε 3-4 θηλυκά
-
Καλησπέρα. Μετά από 2 μήνες με το ενυδρείο, η ανάπτυξη των φυτών δε με έχει ικανοποιήσει. Πολλά φυτά έχουν σάπια φύλλα και το χορτάρι που έβαλα για να αναπτυχθεί και γίνει γκαζόν στο υπόστρωμα, χαλάει και αυτό σιγά. Επίσης έχω και μπόλικη άλγη. Τον πρώτο μήνα είχα πράσινη κολλημένη στο τζάμι, τις πέτρες και τα ξύλα. Χαμηλωσα τις ώρες φωτισμού σε 8 (ολόκληρος ο κύκλος. Χαμηλός, έντονος, κόκκινος και μπλέ). Τώρα έχω καφέ άλγη. Επίσης έχασα 5 6 γκάμπι μέσα σε 2 μήνες. Τι μπορεί να φταίει. Οι μετρήσεις που κάνω είναι καλές.
- Συνημμένα
-
-
-