Πρωτο θαλασσινο ενυδρειο

Άβαταρ μέλους
GodFather
Posts in topic: 40
Έχει βάλει Like: 136 times
Του έχουν βάλει Like: 362 times

Re: Πρωτο θαλασσινο ενυδρειο

Δημοσίευση από GodFather » Δευ 22 Οκτ 2018, 20:27

SweepingFish έγραψε:
Δευ 22 Οκτ 2018, 18:33
Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τον βράχο. Πρέπει να έχω συνολικά 10-12 κιλά βράχο ή 10-12 κιλά ζωντανό βράχο από την αρχή(τώρα έχω 4 κιλά νεκρό βράχο, να πάρω άλλα 6 κιλά ζωντανό βράχο ή 10 μέχρι να ζωντανέψει ο νεκρός);

Αν δεν βρω ζωντανό βράχο από κάποιον χομπίστα τι να κάνω; Στα μαγαζιά έχω βρει από 13 έως 15 ευρώ το κιλό τον ζωντανό και δεν θεωρώ πως αξίζει να βάλω νεκρό και να περιμένω να ζωντανέψει άλλον έναν μήνα περίπου...
Εδω φιλε μου αγγιζεις μια πονεμενη ιστορια σχεδον για ολους μας.
Νεκρο ή ζωντανο βραχο ?
Ιδου η απορια !!!
Και για να το κανω πιο λιανα....
Σιγουρα αν μπορεσεις να ξεκινησεις με ζωντανο βραχο θα εχεις ξεπερασει ενα πολυ σημαντικο και χρονοβορο κομματι στησιματος ενος θαλασσινου ενυδρειου.
Σιγουρα τα χρηματα που θα χρειαστεις ειναι πολυ περισσοτερα...αλλα λες..δε βαριεσαι..τοσα εχω και θα δωσω ακομη.
Οποτε.....τι ειναι αυτο που δημιιυργει τον προβληματισμο στο να βαλεις ζωντανο βραχο ?
Καθαρα και μονο η τυχη και το ρισκο που πρεπει να παρεις....και εξηγω...
Θα πρεπει να ρισκαρεις στο κατα ποσο ο βραχος αυτος ειναι καθαρος απο απταιζιες..σκουληκια...και αλλα επιβλαβη μαμουνια γιατι για να το εξακριβωσεις σιγουρα δεν γινεται και ως γνωστον ...μετα την απομακρυνση απο το ταμειο....
Επισης θα πρεπει να ξερεις αυτος ο ζωντανος βραχος σε τι ειδους θαλασσινο ηταν πριν ?
Σε fo ? Και αν ναι ...και ειναι γεματος θρεπτικα και αρχιζει να στα ξερναει εσενα ...
Και αν αυτος που τον ειχε....ειχε κανει και καμια θεραπεια και ο βραχος εχει αποροφησει κατι ?
Αυτα και αλλα τοσα ειναι τα ρισκα που παιρνεις βαζωντας ζωντανο βραχο.
Αξιζει ?
Εσυ ..οπως ο καθενας απο εμας αποφασιζει και κανει αυτο που πιστευει.

Λάμπρος.Τ

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Administrator
Posts in topic: 241
Έχει βάλει Like: 1832 times
Του έχουν βάλει Like: 2417 times

Δημοσίευση από Νίκος » Δευ 22 Οκτ 2018, 20:52

GodFather έγραψε:
Δευ 22 Οκτ 2018, 20:27
SweepingFish έγραψε:
Δευ 22 Οκτ 2018, 18:33
Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τον βράχο. Πρέπει να έχω συνολικά 10-12 κιλά βράχο ή 10-12 κιλά ζωντανό βράχο από την αρχή(τώρα έχω 4 κιλά νεκρό βράχο, να πάρω άλλα 6 κιλά ζωντανό βράχο ή 10 μέχρι να ζωντανέψει ο νεκρός);

Αν δεν βρω ζωντανό βράχο από κάποιον χομπίστα τι να κάνω; Στα μαγαζιά έχω βρει από 13 έως 15 ευρώ το κιλό τον ζωντανό και δεν θεωρώ πως αξίζει να βάλω νεκρό και να περιμένω να ζωντανέψει άλλον έναν μήνα περίπου...
Εδω φιλε μου αγγιζεις μια πονεμενη ιστορια σχεδον για ολους μας.
Νεκρο ή ζωντανο βραχο ?
Ιδου η απορια !!!
Και για να το κανω πιο λιανα....
Σιγουρα αν μπορεσεις να ξεκινησεις με ζωντανο βραχο θα εχεις ξεπερασει ενα πολυ σημαντικο και χρονοβορο κομματι στησιματος ενος θαλασσινου ενυδρειου.
Σιγουρα τα χρηματα που θα χρειαστεις ειναι πολυ περισσοτερα...αλλα λες..δε βαριεσαι..τοσα εχω και θα δωσω ακομη.
Οποτε.....τι ειναι αυτο που δημιιυργει τον προβληματισμο στο να βαλεις ζωντανο βραχο ?
Καθαρα και μονο η τυχη και το ρισκο που πρεπει να παρεις....και εξηγω...
Θα πρεπει να ρισκαρεις στο κατα ποσο ο βραχος αυτος ειναι καθαρος απο απταιζιες..σκουληκια...και αλλα επιβλαβη μαμουνια γιατι για να το εξακριβωσεις σιγουρα δεν γινεται και ως γνωστον ...μετα την απομακρυνση απο το ταμειο....
Επισης θα πρεπει να ξερεις αυτος ο ζωντανος βραχος σε τι ειδους θαλασσινο ηταν πριν ?
Σε fo ? Και αν ναι ...και ειναι γεματος θρεπτικα και αρχιζει να στα ξερναει εσενα ...
Και αν αυτος που τον ειχε....ειχε κανει και καμια θεραπεια και ο βραχος εχει αποροφησει κατι ?
Αυτα και αλλα τοσα ειναι τα ρισκα που παιρνεις βαζωντας ζωντανο βραχο.
Αξιζει ?
Εσυ ..οπως ο καθενας απο εμας αποφασιζει και κανει αυτο που πιστευει.
1.000 :+1:

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Administrator

Δημοσίευση από Νίκος » Δευ 22 Οκτ 2018, 20:55

Κατα την γνώμη καλό ειναι να πάρεις δυο τρια κιλά ζωντανού, και να τα σκορπίσεις πανω στο scape του νεκρού σου, επισπεύδοντας ετσι την διαδικασία ωρίμανσης του!

Άβαταρ μέλους
SweepingFish
Posts in topic: 538
Έχει βάλει Like: 850 times
Του έχουν βάλει Like: 505 times

Δημοσίευση από SweepingFish » Δευ 22 Οκτ 2018, 20:59

Έτσι όπως το λες, όχι, δεν αξίζει να πάρει κανείς ζωντανό βράχο τόσο επειδή είναι πιο κοστοβόρος από τον νεκρό όσο επίσης και για τους κινδύνους που μου εξήγησες. Οπότε, δεν χρειάζεται να το ρισκάρει κανείς γιατί θα έχει ήδη ρίξει ένα χ κεφάλαιο κάποιος για να κάνει θαλασσινό(δεν το λες και μικρό από 'τι έχω καταλάβει...) και δεν θα πρέπει να θέσεις σε κίνδυνο τόσο τον κόπο και τα χρήματα που έχεις βάλει σε αυτό το project και επίσης γιατί είναι κρίμα να απογοητευτείς και να αρχίσουν τα προβλήματα στην πρώτη προσπάθεια κάποιου στον τομέα του θαλασσινού (Εγώ για παράδειγμα).

Οπότε για να μην μακρηγορώ θα πάρω άλλα 6-10 κιλά νεκρό βράχο ώστε να τον ζωντανέψω με special blend αλλά και όπως λέει ο Νίκος άλλα 2 με 3 κιλά ζωντανού. Στα βακτήρια να πάρω το μπουκαλάκι των 118ml ή εκείνο των 251ml ;
Ακόμη, πόσο περίπου καιρός χρειάζεται πιστεύεις για να ζωντανέψει με τα βακτήρια; Κυμαίνεται από 1 εβδομάδα ,αν είσαι τυχερός, μέχρι 1 μήνα;

Άβαταρ μέλους
nasos
Posts in topic: 6
Mood:
Έχει βάλει Like: 120 times
Του έχουν βάλει Like: 108 times

Δημοσίευση από nasos » Τρί 23 Οκτ 2018, 00:07

SweepingFish έγραψε:
Δευ 22 Οκτ 2018, 20:59
Έτσι όπως το λες, όχι, δεν αξίζει να πάρει κανείς ζωντανό βράχο τόσο επειδή είναι πιο κοστοβόρος από τον νεκρό όσο επίσης και για τους κινδύνους που μου εξήγησες. Οπότε, δεν χρειάζεται να το ρισκάρει κανείς γιατί θα έχει ήδη ρίξει ένα χ κεφάλαιο κάποιος για να κάνει θαλασσινό(δεν το λες και μικρό από 'τι έχω καταλάβει...) και δεν θα πρέπει να θέσεις σε κίνδυνο τόσο τον κόπο και τα χρήματα που έχεις βάλει σε αυτό το project και επίσης γιατί είναι κρίμα να απογοητευτείς και να αρχίσουν τα προβλήματα στην πρώτη προσπάθεια κάποιου στον τομέα του θαλασσινού (Εγώ για παράδειγμα).

Οπότε για να μην μακρηγορώ θα πάρω άλλα 6-10 κιλά νεκρό βράχο ώστε να τον ζωντανέψω με special blend αλλά και όπως λέει ο Νίκος άλλα 2 με 3 κιλά ζωντανού. Στα βακτήρια να πάρω το μπουκαλάκι των 118ml ή εκείνο των 251ml ;
Ακόμη, πόσο περίπου καιρός χρειάζεται πιστεύεις για να ζωντανέψει με τα βακτήρια; Κυμαίνεται από 1 εβδομάδα ,αν είσαι τυχερός, μέχρι 1 μήνα;
Καλησπέρα φίλε μου και καλογεμιστο να είναι, αν είναι να βάλεις ζωντανό βράχο είτε 2 κιλά βάλεις είτε 6 οι κίνδυνοι που σου είπε ο φίλος Λάμπρος είναι οι ίδιοι. Καλύτερα μόνο νεκρό και υπομονή. Από βακτήρια κοίτα και τα microbacter7 της brightwell.
Καλή αρχή

Άβαταρ μέλους
Kostas82
Posts in topic: 7
Έχει βάλει Like: 0
Του έχουν βάλει Like: 1 time

Δημοσίευση από Kostas82 » Τρί 23 Οκτ 2018, 10:53

Για εμένα όπως σου είπε και ο Νίκος καλύτερα να βάλεις μερικά κομμάτια ζωντανού βράχου για να μπολιασεις τον νεκρό. Αλλιώς θα πρέπει να περιμένεις κάνα τρίμηνο για εμένα μέχρι να βάλεις τα πρώτα ζωντανά.
Υπάρχει και το ενδεχόμενο να πάρεις ζωντανό αραγωνιτη από στρωμένο ενυδρειο η και κάποιο άλλο βιολογικό υλικό όπως τον ζεόλιθο της αλλαγής από κάποιο ενυδρειο που δουλεύει , εγώ πχ θα τον αλλάξω και θα τον πετάξω αυτές τις μέρες αν θες τον παίρνεις και όταν περάσει ένα τρίμηνο τον πετάς.
main 850l,sub 200l,frag farm 200l, sub2 80l
Light: diy custom multichip led, R.o. ww , Top off: ww
Skinmer: Atb big econo
Reactors: shurran jetstream1 C.R., zeo reactor diy, active carbon diy
Circulation: jebao Dosing pump Marine color

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Administrator

Δημοσίευση από Νίκος » Τρί 23 Οκτ 2018, 12:23

Kostas82 έγραψε:
Τρί 23 Οκτ 2018, 10:53
Για εμένα όπως σου είπε και ο Νίκος καλύτερα να βάλεις μερικά κομμάτια ζωντανού βράχου για να μπολιασεις τον νεκρό. Αλλιώς θα πρέπει να περιμένεις κάνα τρίμηνο για εμένα μέχρι να βάλεις τα πρώτα ζωντανά.
Υπάρχει και το ενδεχόμενο να πάρεις ζωντανό αραγωνιτη από στρωμένο ενυδρειο η και κάποιο άλλο βιολογικό υλικό όπως τον ζεόλιθο της αλλαγής από κάποιο ενυδρειο που δουλεύει , εγώ πχ θα τον αλλάξω και θα τον πετάξω αυτές τις μέρες αν θες τον παίρνεις και όταν περάσει ένα τρίμηνο τον πετάς.
1.000 :+1:

Moved from Θαλασσινό νερό - Γενικά to Reef on Τρί 23 Οκτ 2018, 12:24 by Νίκος

Άβαταρ μέλους
GodFather
Posts in topic: 40
Έχει βάλει Like: 136 times
Του έχουν βάλει Like: 362 times

Δημοσίευση από GodFather » Τρί 23 Οκτ 2018, 12:29

Kostas82 έγραψε:
Κώστα & Νίκο,
Θα ήθελα να σας ρωτήσω, τι διαφορά θα έχει αν βάλει μερικά κομμάτια ζωντανού βράχου για να επισπεύσει τη διαδικασία και τι αν βάλει ..πχ..6 κιλά ζωντανό βράχο όπως έγραψε αρχικά ο φίλος ?
Πάλι τους ίδιους κινδύνους δεν θα έχει ?
Πάλι το ίδιο ρίσκο δεν θα πάρει ?
Λάμπρος.Τ

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Administrator

Δημοσίευση από Νίκος » Τρί 23 Οκτ 2018, 12:43

GodFather έγραψε:
Τρί 23 Οκτ 2018, 12:29
Kostas82 έγραψε:
Κώστα & Νίκο,
Θα ήθελα να σας ρωτήσω, τι διαφορά θα έχει αν βάλει μερικά κομμάτια ζωντανού βράχου για να επισπεύσει τη διαδικασία και τι αν βάλει ..πχ..6 κιλά ζωντανό βράχο όπως έγραψε αρχικά ο φίλος ?
Πάλι τους ίδιους κινδύνους δεν θα έχει ?
Πάλι το ίδιο ρίσκο δεν θα πάρει ?

οχι δεν θα έχει τους ίδιους βάση ποσοστών...

τα 1-2 κιλά είναι δυο τρία βραχάκια, συγκριτικά με τα 6 κιλά! που θα πάρει κομμάτια βράχου!

απλά θα τα βάλει αρχικά σε ενα δοχείο και θα κάνει καλή παρατήρηση μήπως κατοικούν περίεργα πλασματακια μέσα!

σε μεγάλα κομμάτια οι πιθανότητες πολλαπλασιαζονται και θα χρειαστούν επεξεργασία καθαρίσματος σε μικρότερα μέρη αν θέλει να μηδενίσει τις πιθανότητες!

Άβαταρ μέλους
SweepingFish

Δημοσίευση από SweepingFish » Τρί 23 Οκτ 2018, 15:15

Αρχικά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και την βοήθεια!!
nasos έγραψε:
Τρί 23 Οκτ 2018, 00:07

Καλησπέρα φίλε μου και καλογεμιστο να είναι, αν είναι να βάλεις ζωντανό βράχο είτε 2 κιλά βάλεις είτε 6 οι κίνδυνοι που σου είπε ο φίλος Λάμπρος είναι οι ίδιοι. Καλύτερα μόνο νεκρό και υπομονή. Από βακτήρια κοίτα και τα microbacter7 της brightwell.
Καλή αρχή
Οκ, ευχαριστώ.
Kostas82 έγραψε:
Αυτό θα κάνω, 2 κιλά ζωντανό και τα υπόλοιπα 10 κιλά νεκρό. Δεν νομίζω να έχουν προλάβει να έρθουν οι κυκλοφορητές μέχρι τότε, περιμένω να παραλάβει το μαγαζί που θα τους πάρω για να παραγγείλω... Ευχαριστώ ωστόσο.
Voas έγραψε:
Τρί 23 Οκτ 2018, 12:43

οχι δεν θα έχει τους ίδιους βάση ποσοστών...

τα 1-2 κιλά είναι δυο τρία βραχάκια, συγκριτικά με τα 6 κιλά! που θα πάρει κομμάτια βράχου!

απλά θα τα βάλει αρχικά σε ενα δοχείο και θα κάνει καλή παρατήρηση μήπως κατοικούν περίεργα πλασματακια μέσα!

σε μεγάλα κομμάτια οι πιθανότητες πολλαπλασιαζονται και θα χρειαστούν επεξεργασία καθαρίσματος σε μικρότερα μέρη αν θέλει να μηδενίσει τις πιθανότητες!
Πως μοιάζουν αυτά τα περίεργα πλασματάκια και αν υπάρχουν πως τα αφαιρώ;

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Administrator

Δημοσίευση από Νίκος » Τρί 23 Οκτ 2018, 15:20

όταν με το καλό πας να τον πάρεις, θα τον βάλεις σε δοχείο με νερό ενυδρείου και θα τον αφήσεις να ξεκουραστεί λίγη ώρα....ξεκινώντας την παρατήρηση!

εκεί θα παρέμβουμε και εμείς ότι περίεργο δεις, να το σχολιάσουμε!

Άβαταρ μέλους
SweepingFish

Δημοσίευση από SweepingFish » Τρί 23 Οκτ 2018, 15:29

Οκ, θα ανεβάζω φωτογραφίες κιόλας.

Το sump κόλλησε, σήμερα λογικά ή αύριο θα το γεμίσω με νερό να δω εάν υπάρχει διαρροή από κάπου. Όσο για την βάση, βρήκα μια ξύλινη που είχα αλλά θα την ανυψώσω με στραντζαριστά, 10 με 20 εκατοστά περίπου.

Άβαταρ μέλους
SweepingFish

Δημοσίευση από SweepingFish » Τρί 23 Οκτ 2018, 23:10

Μια ερώτηση που ξεχασα, οταν ριχνω τα βακτήρια για να ζωντανέψει ο βραχος θα πρεπει να ριχνω και καποια πηγη αμμωνιας; Αν ναι μπορω να ριχνω καθαρη υγρη αμμωνια η μονο τροφη;

Άβαταρ μέλους
Νικολακης
Posts in topic: 26
Mood:
Έχει βάλει Like: 920 times
Του έχουν βάλει Like: 713 times

Δημοσίευση από Νικολακης » Τρί 23 Οκτ 2018, 23:22

Καλησπέρα φίλε μου. Και καλός ήρθες. Εγώ από προσωπική εμπειρία θα μιλήσω. Όταν έστρωνα έβαλα ένα μικρό ποσοστό ζωντανού στο ενυδρείο και αυτό μπούσταρε το στρώσιμο στον μισό χρόνο. Εγώ έστρωνα με τροφή μέσα σε τούλι και αλλαγή αν 2 ημέρες περίπου. Αλλά νομίζω πως μπορείς και με καθαρή αμμωνία. Περίμενε να σου πει και κάποιος πιο έμπειρος για αυτό. Καλή συνέχεια και καλή απόλαυση

Άβαταρ μέλους
SweepingFish

Δημοσίευση από SweepingFish » Τρί 23 Οκτ 2018, 23:33

Σε ευχαριστω πολυ. Θα περιμενω να μου πει κάποιος πιο εμπειρος απλα επειδη εχω ηδη υγρη αμμωνια απο το στρωσιμο του γλυκου ειπα να χρησιμοποιησω τον ιδιο τροπο και εδω.

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Administrator

Δημοσίευση από Νίκος » Τετ 24 Οκτ 2018, 00:12

SweepingFish έγραψε:
Τρί 23 Οκτ 2018, 23:33
Σε ευχαριστω πολυ. Θα περιμενω να μου πει κάποιος πιο εμπειρος απλα επειδη εχω ηδη υγρη αμμωνια απο το στρωσιμο του γλυκου ειπα να χρησιμοποιησω τον ιδιο τροπο και εδω.
Φλεικς σε τούλι και αλλαγές ανα δυο μερες...

Υπάρχει περίπτωση να ανεβάσεις αμμωνία για μερικές μερες μονο και να εχεις νιτρώδη νιτρικά που σταδιακά θα κανουν τον κύκλο τους και θα μηδενίσουν φυσιολογικά!

Άβαταρ μέλους
SweepingFish

Δημοσίευση από SweepingFish » Τετ 24 Οκτ 2018, 16:46

Αυτές τις μέρες θα φτιάξω και την υπερχείλιση με σωλήνες. Υπάρχει κάποιος άλλος πιο διακριτικός τρόπος για να γίνει υπερχείλισης; Τρύπα στο ενυδρείο δεν θέλω να κάνω καθώς φοβάμαι μην συμβεί καμιά στραβή και...τρέχουμε... :P αλλά επίσης γιατί δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει τρύπα.

Άβαταρ μέλους
SweepingFish

Δημοσίευση από SweepingFish » Παρ 26 Οκτ 2018, 11:49

Καλημέρα σε όλους,

Παράγγειλα τους κυκλοφορητές (sun sun 201A για αρχή μετά θα πάω στους jebao rw-8), τα βακτήρια, την τροφή ocean nutrition formula 1 (θα πάρω την φορμουλα 2 και mysis κατεψυγμένη όταν μπουν ψάρια), το αλάτι Haquoss Reef Salt Professional 20kg (θα πάω σε πιο καλά αλάτια που μου έχετε αναφέρει στο κοντινό μέλλον). Αυτές τις μέρες θα πάρω το σκιμμερ, 6 κιλά νεκρό και 2 κιλά ζωντανό (σύνολο 12 κιλά οι βράχοι), την αντλία για το sump τα τεστάκια και τον θερμοστάτη.

Να ρωτήσω, μπορώ τον αραγωνίτη να το ξεπλύνω με νερό βρύσης, γιατί θα πάρει αρκετή ώρα με νερό όσμωσης, ή να μην τον ξεπλύνω και να τον ρίξω μέσα και να καθαρίσει το σκιμμερ το νερό;

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Administrator

Δημοσίευση από Νίκος » Παρ 26 Οκτ 2018, 11:59

SweepingFish έγραψε:
Τετ 24 Οκτ 2018, 16:46
Αυτές τις μέρες θα φτιάξω και την υπερχείλιση με σωλήνες. Υπάρχει κάποιος άλλος πιο διακριτικός τρόπος για να γίνει υπερχείλισης; Τρύπα στο ενυδρείο δεν θέλω να κάνω καθώς φοβάμαι μην συμβεί καμιά στραβή και...τρέχουμε... :P αλλά επίσης γιατί δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει τρύπα.
τι μάρκα ενυδρείο έχεις, είναι ψημένο το τζάμι?

υπαρχουν και έτοιμες υπερχ/σεις, αλλά καλύτερα είναι να κάνεις δυο τρύπες, δεν είναι τπτ, μπορώ να σου στείλω και τον Νινταλ αν θελεις που ειναι κορυφή!

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Administrator

Δημοσίευση από Νίκος » Παρ 26 Οκτ 2018, 12:03

SweepingFish έγραψε:
Παρ 26 Οκτ 2018, 11:49
Καλημέρα σε όλους,

Παράγγειλα τους κυκλοφορητές (sun sun 201A για αρχή μετά θα πάω στους jebao rw-8), τα βακτήρια, την τροφή ocean nutrition formula 1 (θα πάρω την φορμουλα 2 και mysis κατεψυγμένη όταν μπουν ψάρια), το αλάτι Haquoss Reef Salt Professional 20kg (θα πάω σε πιο καλά αλάτια που μου έχετε αναφέρει στο κοντινό μέλλον). Αυτές τις μέρες θα πάρω το σκιμμερ, 6 κιλά νεκρό και 2 κιλά ζωντανό (σύνολο 12 κιλά οι βράχοι), την αντλία για το sump τα τεστάκια και τον θερμοστάτη.

καλορίζικα όλα, μια χαρά είναι για αρχη και σιγά σιγά αναβαθμίζεις ότι είπες!

Να ρωτήσω, μπορώ τον αραγωνίτη να το ξεπλύνω με νερό βρύσης, γιατί θα πάρει αρκετή ώρα με νερό όσμωσης, ή να μην τον ξεπλύνω και να τον ρίξω μέσα και να καθαρίσει το σκιμμερ το νερό;
δεν έχεις θέμα, κανονικά όπως το είπες!

Άβαταρ μέλους
SweepingFish

Δημοσίευση από SweepingFish » Παρ 26 Οκτ 2018, 12:22

Voas έγραψε:
Παρ 26 Οκτ 2018, 11:59
SweepingFish έγραψε:
Τετ 24 Οκτ 2018, 16:46

υπαρχουν και έτοιμες υπερχ/σεις, αλλά καλύτερα είναι να κάνεις δυο τρύπες, δεν είναι τπτ, μπορώ να σου στείλω και τον Νινταλ αν θελεις που ειναι κορυφή!
Μεταχειρισμένο το είχα πάρει, είναι της sun sun (Resun rl-1000). Δεν ξέρω αν είναι ψημένο.

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Administrator

Δημοσίευση από Νίκος » Παρ 26 Οκτ 2018, 12:30

SweepingFish έγραψε:
Παρ 26 Οκτ 2018, 12:22
Voas έγραψε:
Παρ 26 Οκτ 2018, 11:59

Μεταχειρισμένο το είχα πάρει, είναι της sun sun (Resun rl-1000). Δεν ξέρω αν είναι ψημένο.
δεν είναι,τα red sea ειναι!

Άβαταρ μέλους
SweepingFish

Δημοσίευση από SweepingFish » Παρ 26 Οκτ 2018, 12:33

Άρα μπορεί να γίνει τρύπα;

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Administrator

Δημοσίευση από Νίκος » Παρ 26 Οκτ 2018, 12:36

SweepingFish έγραψε:
Παρ 26 Οκτ 2018, 12:33
Άρα μπορεί να γίνει τρύπα;
φυσικά!

Άβαταρ μέλους
SweepingFish

Δημοσίευση από SweepingFish » Παρ 26 Οκτ 2018, 12:39

Ωραία!! Αν μπορείς στείλε μου σε πμ το τηλέφωνο του Νιντάλ ή να του στείλω εγώ μήνυμα;

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Administrator

Δημοσίευση από Νίκος » Παρ 26 Οκτ 2018, 12:50

SweepingFish έγραψε:
Παρ 26 Οκτ 2018, 12:39
Ωραία!! Αν μπορείς στείλε μου σε πμ το τηλέφωνο του Νιντάλ ή να του στείλω εγώ μήνυμα;
σου το στελνω με πμ!

Άβαταρ μέλους
SweepingFish

Δημοσίευση από SweepingFish » Κυρ 28 Οκτ 2018, 14:08

Χρόνια πολλά σε όλους!!

Μιας και πλησιάζει η ώρα να το γεμίσω, τον άνθρακα και το αντιφώσφορο κάθε πόσο καιρό πρέπει να τα αλλάζω και πόση ποσότητα θα πρέπει να βάζω κάθε φορά;

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Administrator

Δημοσίευση από Νίκος » Κυρ 28 Οκτ 2018, 14:27

SweepingFish έγραψε:
Κυρ 28 Οκτ 2018, 14:08
Χρόνια πολλά σε όλους!!

Μιας και πλησιάζει η ώρα να το γεμίσω, τον άνθρακα και το αντιφώσφορο κάθε πόσο καιρό πρέπει να τα αλλάζω και πόση ποσότητα θα πρέπει να βάζω κάθε φορά;
Χρόνια πολλά με υγεία...

3-4γρ/10λτρ ανά μήνα αλλαγη!

Άβαταρ μέλους
SweepingFish

Δημοσίευση από SweepingFish » Δευ 29 Οκτ 2018, 18:25

Καλησπερα,

Σημερα ηρθαν τα βακτηρια με τους κυκλοφορητες και την τροφη. Αυτες τις μερες θα παρω το σκιμμερ, θα γινει τρυπα λογικα, τους βραχους που απομενουν και την αντλια και θα μπει νερο.

Εχω καποιες ερωτησης για τα βακτηρια (special blend). Την πρωτη μερα θα βαλω 60 μλ, ομως λεει τις μερες 8, 15, 22 και 28 να μπουν λιγοτερα μλ. Εγω τις μερες που δεν λεει ποσο θα ριχνω; Για παραδειγμα την πρώτη εβδομαδα την 9-14 μερα κλπ. Ακομη, ειναι απαραιτητο να βαλω βακτηρια μια μερα αφοτου βαλω το αλατι; (Λεει στις οδηγιες να ριξω βακτηρια μια μερα μετα αφοτου μπει το θαλασσινο νερο). Τελος, τα φωτα ποτε πρεπει να τα ανοιγω; Θα ειναι πχ 10 ωρες την μερα η αν διαλεξω φως με προγραμμα (πχ sunlight, moonlight) και θα πρεπει να ειναι ολη μερα ανοιχτα;

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Administrator

Δημοσίευση από Νίκος » Τρί 30 Οκτ 2018, 09:59

SweepingFish έγραψε:
Δευ 29 Οκτ 2018, 18:25
Καλησπερα,

Σημερα ηρθαν τα βακτηρια με τους κυκλοφορητες και την τροφη. Αυτες τις μερες θα παρω το σκιμμερ, θα γινει τρυπα λογικα, τους βραχους που απομενουν και την αντλια και θα μπει νερο.

καλορίζικα φιλαρακι μου, να τα χαρείς!

Εχω καποιες ερωτησης για τα βακτηρια (special blend). Την πρωτη μερα θα βαλω 60 μλ, ομως λεει τις μερες 8, 15, 22 και 28 να μπουν λιγοτερα μλ. Εγω τις μερες που δεν λεει ποσο θα ριχνω;

δεν θα ρίχνεις!

Για παραδειγμα την πρώτη εβδομαδα την 9-14 μερα κλπ. Ακομη, ειναι απαραιτητο να βαλω βακτηρια μια μερα αφοτου βαλω το αλατι; (Λεει στις οδηγιες να ριξω βακτηρια μια μερα μετα αφοτου μπει το θαλασσινο νερο).

δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό!

Τελος, τα φωτα ποτε πρεπει να τα ανοιγω; Θα ειναι πχ 10 ωρες την μερα η αν διαλεξω φως με προγραμμα (πχ sunlight, moonlight) και θα πρεπει να ειναι ολη μερα ανοιχτα;
συνήθως σε reef δουλεύουμε 10-12 ώρες στο σύνολο μαζί με την ανατολή δύση...

αν ξεκινήσεις συντηρητικά την φωτοπεριοδο θα κερδίσεις λιγότερες αλγες, αλλα θα εχεις μεγαλύτερο χρονικό κύκλο έξαρσης!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Reef”