danoreef
-
dano23
- Posts in topic: 66
- Έχει βάλει Like: 2 times
- Του έχουν βάλει Like: 2 times
danoreef
Καλησπέρα σε όλη την παρέα...
Σαν καινούριο μέλος να κάνω μία παρουσίαση κ εγώ του ενυδρείου μου...
Λοιπόν έχουμε και λέμε:
1)Ενυδρείο 60 60 60 με εξωτερικό μπαλκόνι και διπλή υπερχείληση
2)Βάση από κοιλόδοκο ντυμένη με απλό ξύλο
3)Σαμπάκι 50 55 46 με 3 διαμερίσματα
4)Φως ecotech radion xr15w g4
5)Σκίμμερ skimz sn 147
6)Αντλία επιστροφής jebao 4000
7)Κυκλοφορητές : 1 x rw4 1 x rw8
8)Αυτόματη αναπλήρωση της waterwaves(από το 2015 μέχρι σήμερα δουλεύει απροβλημάτιστα ευτυχώς)
9)Δοσομετρική jebao dp4 όταν θα χρειαστεί
10)Stc-1000 για θερμοκρασία-ψύξη
Το ενυδρείο είναι σε στάδιο στησίματος εξοπλισμού-καλωδίων...είχα ένα πιο μικρό με το οποίο έμαθα πολλά πράγματα,είχα πολύ καλές στιγμές όσο αφορά κοράλια και χρώμα και μερικές κακές στιγμές...πλέον έκλεισε και την θέση του θα πάρει το καινούριο..ότι κοράλια υπήρχαν από sps-lps,ψαράκια φυσικά δόθηκαν και πάμε απ την αρχή με ζωντανό βράχο ο οποίος έχει κρατηθεί σε βαρέλι με βακτήρια κυκλοφορία θερμοστάτη...
Αυτά για αρχή και ευελπιστώ σύντομα να γίνει το scape ώστε να ξεκινήσουμε να λειτουργούμε...
Σαν καινούριο μέλος να κάνω μία παρουσίαση κ εγώ του ενυδρείου μου...
Λοιπόν έχουμε και λέμε:
1)Ενυδρείο 60 60 60 με εξωτερικό μπαλκόνι και διπλή υπερχείληση
2)Βάση από κοιλόδοκο ντυμένη με απλό ξύλο
3)Σαμπάκι 50 55 46 με 3 διαμερίσματα
4)Φως ecotech radion xr15w g4
5)Σκίμμερ skimz sn 147
6)Αντλία επιστροφής jebao 4000
7)Κυκλοφορητές : 1 x rw4 1 x rw8
8)Αυτόματη αναπλήρωση της waterwaves(από το 2015 μέχρι σήμερα δουλεύει απροβλημάτιστα ευτυχώς)
9)Δοσομετρική jebao dp4 όταν θα χρειαστεί
10)Stc-1000 για θερμοκρασία-ψύξη
Το ενυδρείο είναι σε στάδιο στησίματος εξοπλισμού-καλωδίων...είχα ένα πιο μικρό με το οποίο έμαθα πολλά πράγματα,είχα πολύ καλές στιγμές όσο αφορά κοράλια και χρώμα και μερικές κακές στιγμές...πλέον έκλεισε και την θέση του θα πάρει το καινούριο..ότι κοράλια υπήρχαν από sps-lps,ψαράκια φυσικά δόθηκαν και πάμε απ την αρχή με ζωντανό βράχο ο οποίος έχει κρατηθεί σε βαρέλι με βακτήρια κυκλοφορία θερμοστάτη...
Αυτά για αρχή και ευελπιστώ σύντομα να γίνει το scape ώστε να ξεκινήσουμε να λειτουργούμε...
- GiannisFil
- Global Moderator
- Posts in topic: 1
- Έχει βάλει Like: 102 times
- Του έχουν βάλει Like: 139 times
- Νίκος
- Administrator
- Posts in topic: 37
- Έχει βάλει Like: 1832 times
- Του έχουν βάλει Like: 2417 times
Re: danoreef
Καλώς μας ήρθες Γιώργο!
καλή αρχη σου εύχομαι να έχεις και ολα να πάνε καλά!
είμαστε όλοι μας εδώ, μια παρέα να βοηθήσουμε και να λέμε τους προβληματισμούς μας, κάνοντας το χόμπι μας καλύτερο!
καλή συνέχεια σου εύχομαι και περιμένουμε φώτο οταν μπορείς!
καλή αρχη σου εύχομαι να έχεις και ολα να πάνε καλά!
είμαστε όλοι μας εδώ, μια παρέα να βοηθήσουμε και να λέμε τους προβληματισμούς μας, κάνοντας το χόμπι μας καλύτερο!
καλή συνέχεια σου εύχομαι και περιμένουμε φώτο οταν μπορείς!
-
mixalisdarras
- Global Moderator
- Posts in topic: 4
- Έχει βάλει Like: 320 times
- Του έχουν βάλει Like: 532 times
-
dano23
από διάφορα reviews θεωρώ πως θα φτάσει άνετα...ο κατασκευαστής εξάλλου το δίνει για 60 60 αλλά ιδανικά προτείνει 45 45 για μάξιμουμ απόδοση..εγώ σκοπεύω να αφήσω 10 πόντους ιδανικά σε κάθε πλευρά δλδ να πάω σε 40 40... άμα πάει τοοοοοόσο καλά και υπάρχει ανάπτυξη παίζει να χρειαστεί κάτι έξτρα αλλά μιλάμε για πολύ μελλοντικά...
- Νίκος
- Administrator
πανέμορφη δουλειά και πολύ μελετημένη, το αποτέλεσμα θα είναι φανταστικό!
μπραβο Γιώργο καλορίζικα ξανά όλα!
τι έχει σειρά τώρα?
μπραβο Γιώργο καλορίζικα ξανά όλα!
τι έχει σειρά τώρα?
-
dano23
ευχαριστώ πολύ...ελπίζω και εμένα να με δικαιώσουν οι επιλογές γιατί τα αγόρασα με κόπο...σειρά έχει η αυτόματη αναπλήρωση να φτιαχτούν λίγο τα καλωδιάκια της που θέλω..ψάχνω να βρω φτηνά φλοτεράκια γιατί σε γνωστό κατάστημα κόστιζαν 10 ευρώ το ένα και μου φάνηκαν υπερβολικά..επίσης περιμένω την αντλία επιστροφής από fishstreet..stc θα μπει τελευταίος μιας και τον έχω στο βαρέλι με τον βράχο λόγω θερμοστάτη...αφού γίνουν όλα ένα καθάρισμα γενικό επιβάλλεται στο τέλος...
-
dano23
έτοιμη και η αναπλήρωση με διπλό φλοτέρ πλέον..όλες οι ενώσεις με κόλληση και θερμοσυστελλόμενο...δεν θα είναι αυτή η τελική θέση εννοείται...
- Νίκος
- Administrator
Πανέμορφη δουλεια Γιωργο καλορίζικο....
Ωραία και η διπλή ρυθμιζόμενη βάση, ειναι στο ίδιο ύψος και τα δυο φλοτερ;
Ωραία και η διπλή ρυθμιζόμενη βάση, ειναι στο ίδιο ύψος και τα δυο φλοτερ;
-
dano23
ναι στο ίδιο ύψος...αυτό που με νοιάζει ουσιαστικά είναι να έχω δικλείδα ασφαλείας άμα κολλήσει το ένα...είναι συνδεδεμένα σε σειρά...άμα πέσουν και τα 2 δίνει νερό αλλά αρκεί να ανέβει το ένα για να σταματήσει...επίσης θα έχω χρονοδιακόπτη ηλεκτρονικό για να δίνει μόνο 2 φορές την μέρα από ένα λεπτό ώστε να προλάβουμε καταστάσεις...την έχω πατήσει μία φορά και γι αυτό σε αυτό το ενυδρείο έβαλα δικλείδα στην δικλείδα...
- Νίκος
- Administrator
dano23 έγραψε: ↑Κυρ 28 Οκτ 2018, 22:33ναι στο ίδιο ύψος...αυτό που με νοιάζει ουσιαστικά είναι να έχω δικλείδα ασφαλείας άμα κολλήσει το ένα...είναι συνδεδεμένα σε σειρά...άμα πέσουν και τα 2 δίνει νερό αλλά αρκεί να ανέβει το ένα για να σταματήσει...επίσης θα έχω χρονοδιακόπτη ηλεκτρονικό για να δίνει μόνο 2 φορές την μέρα από ένα λεπτό ώστε να προλάβουμε καταστάσεις...την έχω πατήσει μία φορά και γι αυτό σε αυτό το ενυδρείο έβαλα δικλείδα στην δικλείδα...
Μια χαρά αν ειναι σε σειρά...
Δλδ ειχες παλιότερα πλημμύρα απο την αναπλήρωση, φορουσες το κιτ της water waves ή δούλευες την Diy που κυκλοφορεί;
Σε ποιες ώρες στο 24ωρο, σκέφτεσαι να την δουλεύεις;
-
dano23
μου χε κολλήσει το φλοτέρ αλλά ευτυχώς ήμουν σπίτι...να σου πω την αλήθεια μου την είχε κάνει δώρο ένας φίλος αλλά είναι σαν αυτή που δίνει η waterwaves...αυτό με την ώρα στο προηγούμενο όταν είχα πάει διακοπές το καλοκαίρι το είχα ρυθμίσει 9 πρωί 9 βράδυ αλλά δεν είχα κάποιο σκεπτικό...απλά έτσι μου ήρθε σαν σκέψη και έβαλα τις συγκεκριμένες ώρες..
- Νίκος
- Administrator
dano23 έγραψε: ↑Κυρ 28 Οκτ 2018, 23:33μου χε κολλήσει το φλοτέρ αλλά ευτυχώς ήμουν σπίτι...να σου πω την αλήθεια μου την είχε κάνει δώρο ένας φίλος αλλά είναι σαν αυτή που δίνει η waterwaves...αυτό με την ώρα στο προηγούμενο όταν είχα πάει διακοπές το καλοκαίρι το είχα ρυθμίσει 9 πρωί 9 βράδυ αλλά δεν είχα κάποιο σκεπτικό...απλά έτσι μου ήρθε σαν σκέψη και έβαλα τις συγκεκριμένες ώρες..
Στο λεω γιατι αν την δουλέψεις κατ αυτόν τον τροπο, μπορεις να προσθέσεις καλκ στο δοχείο αναπλήρωσης, κρατώντας ψηλότερα το ph στην διάρκεια της νύχτας, που πέφτει αισθητά!
-
dano23
για το ph το γνωρίζω ότι πέφτει απ την στιγμή που τα φώτα σβήνουν αλλά δεν είχα μπει ποτέ στην διαδικασία να προσθέσω kalk γιατί δεν το μου χε περάσει απ το μυαλό...αντ αυτού έπαιζα αερναντλία το βράδυ..βέβαια δεν είχα μετρήσει ποτέ ph με κάτι αξιόπιστο για να πω αλήθεια...μάλιστα κάποια στιγμή λόγω ph απ ότι φάνηκε εκ των υστέρων είχα βρεθεί αντιμέτωπος με ψιλονεκρώσεις σε βάσεις κοραλιών...
- Νίκος
- Administrator
dano23 έγραψε: ↑Κυρ 28 Οκτ 2018, 23:59για το ph το γνωρίζω ότι πέφτει απ την στιγμή που τα φώτα σβήνουν αλλά δεν είχα μπει ποτέ στην διαδικασία να προσθέσω kalk γιατί δεν το μου χε περάσει απ το μυαλό...αντ αυτού έπαιζα αερναντλία το βράδυ..βέβαια δεν είχα μετρήσει ποτέ ph με κάτι αξιόπιστο για να πω αλήθεια...μάλιστα κάποια στιγμή λόγω ph απ ότι φάνηκε εκ των υστέρων είχα βρεθεί αντιμέτωπος με ψιλονεκρώσεις σε βάσεις κοραλιών...
Πολύ σωστά Γιωργο
Το ph ειναι βασικότατη παράμετρος, ειδικά σε υφάλους με sps..
Στην διάρκεια της μέρας φτάνει στο 8.3/4 max, αλλα λίγες ώρες μετα το σβήσιμο του φωτιστικου, αρχιζει να κατρακυλάει φτάνοντας, με βάση και την εποχή στο 7.6...
Αν αποφάσεις να δουλέψεις καλκ σου προτείνω της rowa διότι δεν ανεβάζει και το ca!
-
dano23
όταν συμβαίνει κάτι σε κοράλι μου πρώτα σκέφτομαι τι έχω κάνει εγώ λάθος...δεν κατηγορώ ούτε την εκάστοτε εισαγωγή ούτε κάτι άλλο αν δεν αποκλείσω δικό μου λάθος...όταν παθαίνεις και ψάχνεσαι μαθαίνεις από παλαιότερους χομπύστες κυρίως ή τον γκούκλη...Voas έγραψε: ↑Δευ 29 Οκτ 2018, 00:19
Πολύ σωστά Γιωργο![]()
Το ph ειναι βασικότατη παράμετρος, ειδικά σε υφάλους με sps..
Στην διάρκεια της μέρας φτάνει στο 8.3/4 max, αλλα λίγες ώρες μετα το σβήσιμο του φωτιστικου, αρχιζει να κατρακυλάει φτάνοντας, με βάση και την εποχή στο 7.6...
Αν αποφάσεις να δουλέψεις καλκ σου προτείνω της rowa διότι δεν ανεβάζει και το ca!
-
Μακης68
- Posts in topic: 4
- Mood:
- Έχει βάλει Like: 652 times
- Του έχουν βάλει Like: 365 times
Στην περιπτωση που υπαρχει chaeto και αναβει φως το βραδυ στο σαμπ δεν βοηθαει στην σταθεροτητα του ph ?
love is in the air-
dano23
λογικά βοηθάει αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσει η λάμπα της να κρατήσει το ph σε επιθυμητά επίπεδα...δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ γιατί πρώτη φορά αποκτάω ενυδρείο με σαμπ...
- Νίκος
- Administrator
βοηθάει, αλλά οχι τρομερά πράγματα..... είναι και ο λόγος που βάζουν αντίστροφα την φωτοπεριοδο με το main!