Τα μεγαλα πνευματα...που λενε....χαχαχαχα
Φιλε μου εμενα μου μοιαζει για grindal worms.
Που ειναι πολυ καλη τροφη για τα ψαρακια και τις γαριδες σου αν εχεις.
Τα μεγαλα πνευματα...που λενε....χαχαχαχα
Ωραία, θα δοκιμάσω να ταίσω μερικά από αυτά αύριο στους clown.
Καλησπερα,GodFather έγραψε: ↑Τετ 27 Φεβ 2019, 12:01όντως το 100 είναι "όχι" απλά υπερβολικό αλλά αδιανόητο.
Πιστεύω ότι κάτι πρέπει να κάνεις λάθος στη μέτρηση....εκτός και ταίζεις με το κουτάλι της σούπας ή ρίχνεις κάθε ημέρα κατεψυγμένη τροφή (όπου μάλλον θα είχες και πολλά Φωσφορικά) ή αλλάζεις ελάχιστο νερό μετά από πολλές ημέρες ή έχεις μέσα παρα πολλά ψάρια ή το σκίμερ σου δεν αποδίδει ή ........
Ισχύει κάτι από όλα τα πιο πάνω ?
Τίποτε δεν αποκλείεται φίλε μου...αλλά και μόνο ότι έχεις 3 βδομάδες όπως είπες να αλλάξεις νερό σε ένα ενυδρείο 200 λίτρα είναι αρκετό για να σου ανεβάσει τα νιτρικά.SweepingFish έγραψε: ↑Τετ 27 Φεβ 2019, 14:14Καλησπερα,GodFather έγραψε: ↑Τετ 27 Φεβ 2019, 12:01όντως το 100 είναι "όχι" απλά υπερβολικό αλλά αδιανόητο.
Πιστεύω ότι κάτι πρέπει να κάνεις λάθος στη μέτρηση....εκτός και ταίζεις με το κουτάλι της σούπας ή ρίχνεις κάθε ημέρα κατεψυγμένη τροφή (όπου μάλλον θα είχες και πολλά Φωσφορικά) ή αλλάζεις ελάχιστο νερό μετά από πολλές ημέρες ή έχεις μέσα παρα πολλά ψάρια ή το σκίμερ σου δεν αποδίδει ή ........
Ισχύει κάτι από όλα τα πιο πάνω ?
Οχι δεν ταιζω τοσο πολυ, κατεψυγμένη δεν ρίχνω. Απο αυτα μονο η αλλαγη νερου ισχυει. Εχω 2-3 εβδομαδες να κανω αλλαγη νερου... Σήμερα θα κανω και μετα θα σας πω ποσα νιτρικα έχω.
Παντως αποκλείεται να ειναι και ο βραχος ταλαιπωρημενος και να ξερναει ο βραχος;
Μου φαινεται λιγο βαρυ χερι εχω... Συνηθως αλλαζω γυρω στο 35%GodFather έγραψε: ↑Τετ 27 Φεβ 2019, 14:41Τίποτε δεν αποκλείεται φίλε μου...αλλά και μόνο ότι έχεις 3 βδομάδες όπως είπες να αλλάξεις νερό σε ένα ενυδρείο 200 λίτρα είναι αρκετό για να σου ανεβάσει τα νιτρικά.SweepingFish έγραψε: ↑Τετ 27 Φεβ 2019, 14:14
Καλησπερα,
Οχι δεν ταιζω τοσο πολυ, κατεψυγμένη δεν ρίχνω. Απο αυτα μονο η αλλαγη νερου ισχυει. Εχω 2-3 εβδομαδες να κανω αλλαγη νερου... Σήμερα θα κανω και μετα θα σας πω ποσα νιτρικα έχω.
Παντως αποκλείεται να ειναι και ο βραχος ταλαιπωρημενος και να ξερναει ο βραχος;
Αλήθεια, πόσα λίτρα αλλάζεις νερό συνήθως ?
Ειδικά αν το χέρι είναι λίγο βαρύ στο ταίσμα.
Κάνε μια μεγάλη αλλαγή νερού σε πρώτη φάση...και μετά κάνε μετρήσεις.SweepingFish έγραψε: ↑Τετ 27 Φεβ 2019, 14:49Μου φαινεται λιγο βαρυ χερι εχω... Συνηθως αλλαζω γυρω στο 35%
Οκ, ευχαριστω!GodFather έγραψε: ↑Τετ 27 Φεβ 2019, 15:06Κάνε μια μεγάλη αλλαγή νερού σε πρώτη φάση...και μετά κάνε μετρήσεις.SweepingFish έγραψε: ↑Τετ 27 Φεβ 2019, 14:49
Μου φαινεται λιγο βαρυ χερι εχω... Συνηθως αλλαζω γυρω στο 35%
Προσπάθησε να μην ταίζεις τα ψαράκια και τα κοράλια τόσο πολύ.
Δοκίμασε να κάνεις την επόμενη αλλαγή νερού σου μετά από 7-8 ημέρες...και μετά ξαναμέτρα.
Αν έχει πρόβλημα ο βράχος θα δεις τα νιτρικά σου όντως και πάλι πολύ ανεβασμένα.
Αν τα δεις να είναι σε φυσιολογικά επίπεδα τότε σημαίνει ότι έφταιγε η μεγάλη καθυστέρηση στην αλλαγή νερού και το βαρύ χέρι.
Οχι, δεν χρησιμοποιώ κάποιου είδους βαμβάκι η ενυδρειακο σφουγγάρι.AGAPI έγραψε: ↑Τετ 27 Φεβ 2019, 15:18Λοιπόν...
Ας πω κ εγώ τη γνώμη μου κ ας διαφέρει από τους πολλούς...
Πάντα σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία!
Συμφωνώ ότι θα πρέπει να ρίξει τα νιτρικά κ το 100 δεν είναι καλό νούμερο!
Θα πρέπει να βοηθήσουμε να βρει την αιτία που έχει τόσα πολλά νιτρικά!
Όμως δεν είναι απαγορευτικό στο να βάλει μέσα κάποια κοραλλάκια κ να αρχίσει να ευχαριστιέται το ενυδρείο του!
Μπορώ να σας δείξω το δικό μου με φουλ κοράλλια κ ψαρούκλες κ 100 νιτρικά ακατέβατα!
Άλλωστε υπάρχουν κοράλλια που λατρεύουν τα νιτρικά!
Προσοχή! Το ξαναλέω...
Δεν λέω να μην τα ρίξει! Κ εγώ τα έριξα...
Λέω ότι δεν πρέπει να είναι λόγος που να τον κάνει να μην ευχαριστιέται το χόμπυ μας κ να τον αγχώνει!
P.S.1
Γιάννη παίζει να χρησιμοποιείς τίποτα ενυδρειακά βαμβάκια ή σφουγγάρια στο ενυδρείο σου;
P.S.2
Ίσως είμαι πολύ large τελικά...![]()
Αγάπη, συμφωνώ ότι κάθε ενυδρείο είναι διαφορετικό.AGAPI έγραψε: ↑Τετ 27 Φεβ 2019, 15:18Λοιπόν...
Όμως δεν είναι απαγορευτικό στο να βάλει μέσα κάποια κοραλλάκια κ να αρχίσει να ευχαριστιέται το ενυδρείο του!
Μπορώ να σας δείξω το δικό μου με φουλ κοράλλια κ ψαρούκλες κ 100 νιτρικά ακατέβατα!
Προσοχή! Το ξαναλέω...
Λέω ότι δεν πρέπει να είναι λόγος που να τον κάνει να μην ευχαριστιέται το χόμπυ μας κ να τον αγχώνει!
P.S.1
Γιάννη παίζει να χρησιμοποιείς τίποτα ενυδρειακά βαμβάκια ή σφουγγάρια στο ενυδρείο σου;
P.S.2
+1GodFather έγραψε: ↑Τετ 27 Φεβ 2019, 15:59Αγάπη, συμφωνώ ότι κάθε ενυδρείο είναι διαφορετικό.AGAPI έγραψε: ↑Τετ 27 Φεβ 2019, 15:18Λοιπόν...
Προσοχή! Το ξαναλέω...
P.S.1
P.S.2
Επίσης θα συμφωνήσουμε όλοι ότι τα 100 Νιτρικά είναι πάρα πολύ υψηλό νούμερο και μάλιστα είναι απαγορευτικό για αρκετά είδη κοραλιών.
Επίσης επειδή μιλάμε για ζωντανούς οργανισμούς είναι σίγουρο ότι στην φύση δεν υπάρχουν ποτέ σωρευμένα 100 νιτρικά σε κάποιο περιβάλλον.
Όταν λοιπόν λέμε ότι μπορεί να βάλει μεσα κάποια κοραλάκια, θα πρέπει να πούμε και ποια είδη κοραλιών θα μπορέσει να βάλει σε αυτές τις συνθήκες.
Πχ..θα μπορούσε να βάλει κάποια Μοντιπόρα ή καποια Ακροπόρα ή κάποια άλλα περίεργα και ευαίσθητα κοράλια ?
Το ότι στο δικό σου ενυδρείο είχες 100 Νιτρικά και ήταν όλα μια χαρά πιστεύω ότι δεν είναι ο κανόνας.
θέλω να πω ότι το να ακροβατείς σε κάποιο οριακό σημείο (όπως πιστεύω ότι είναι τα 100 νιτρικά) είναι λίγο επικίνδυνο γιατί μπορεί πολύ εύκολα το 100 να γίνει και 120 και 150 κτλ..
Το να έχεις λοιπόν μια εμπειρία να διαχειριστείς μια τέτοια συνθήκη δεν νομίζεις ότι παίζει από μόνη της σημαντικό ρόλο ?
πχ.. ξέροντας ότι έχεις πολύ υψηλά νιτρικά, θα τολμούσες να ανεβάσεις παρα πολύ την ένταση του φωτιστικού ?
Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι μπορεί κάποια πράγματα να είναι ακραία και επικίνδυνα όταν δεν μπορούμε να τα διαχειριστούμε και το βασικότερο (όπως λέει και ο Νικόλας) όταν θα γίνει ο συνδιασμός 2 ακραίων (πχ..εντονος φωτισμός και νιτρικά) να δημιουργήσει μια μεγάλη ζημιά.
εκεί οι περισσότεροι λαμβάνουμε υπόψην μας μόνο την μια παράμετρο και δεν σκεφτόμαστε ότι ο συνδιασμός με κάτι άλλο μας οδήγησε στην καταστροφή.
Συνεπώς πιστεύω ότι το να προχωράμε σε μια πιο safe κατάσταση είναι και το πιο σωστό για την ομαλή λειτουργία του ενυδρείου μας.
AGAPI έγραψε: ↑Τετ 27 Φεβ 2019, 16:47@GodFather
Βρε Λάμπρο μου το τόνισα όσο περισσότερο μπορούσα το ότι θα πρέπει να τα ρίξει!
Συμφωνώ με τον φωτισμό, αλλά ξέρω ότι ο Γιάννης δεν έχει τρελή ένταση φωτισμού αυτή τη στιγμή οπότε δεν θα έχει πρόβλημα!
Εννοείται ότι δεν είπα να βάλει μέσα sps...
Κ είμαι σίγουρη πως όπως ρωτάει πάντα για το τι θα κάνει, έτσι θα ρωτήσει κ για το κοραλλάκι που θα βάλει μέσα!
(παρεμπιπτόντως τη λέξη "κοραλλάκι" την διπλοτσεκάρω κ εγώ.. να ξέρεις..)!
Εγώ αυτό που λέω κ επιμένω είναι, ότι δεν αξίζει να περιμένει κάποιος να φτάσει τα 10 νιτρικά για να βάλει εφύλλιες, καουλάτρεες, ξένια, σφουγγάρια κλπ..![]()
Ειδικά τα σφουγγάρια θα βρούνε τη χαρά τους!
Κ στην πορεία κ τα νιτρικά θα στρώσουν κ όλα...
Να βλέπει δηλαδή τον ύφαλό του να έχει ζωή κ να χαίρεται!
Γιατί όσο το χαίρεται τόσο περισσότερο θα αγαπάει αυτό που κάνει κ θα θέλει όλο κ περισσότερο να μαθαίνει καινούρια πράγματα κ να εξελλίσεται!
Αυτή είναι καθαρά δική μου άποψη για όσους ξεκινάνε να φτιάξουν καινούριο ενυδρείο!
Μπορεί κάποιος άλλος με περισσότερη υπομονή από τη δική μου να έχει άλλη άποψη...
Πάντως εγώ σαν Αγάπη, αν ήταν να περιμένω να ρίξω νιτρικά κ να τα έχω όλα τέλεια για να βάλω μέσα κοράλλια, θα το είχα πετάξει από το παράθυρο!
Κ δεν θα ήμουν εδώ τώρα..
Κ να έβλεπα με ποιον θα είχες να τρώγεσαι..![]()
![]()
![]()
Είδες τι θα έχανες;![]()
Ούτε εγώ είμαι της υπομονής τόσο πολύ... 2-3 μήνες μάζευα τον εξοπλισμό. Τρέχει 4.5 μήνες κοντά χωρίς φωτισμό και 3 μήνες μόνο με 2 clown, τίποτα άλλο. Δεν χρειάζεται -για μένα τουλάχιστον- να βιαστώ να έχω και ζωή στο ενυδρείο, όλα θα γίνουν σιγά σιγά. Το χόμπι αυτό μου αρέσει πάρα πολύ, φανταστείτε όταν μου δωθεί η δυνατότητα θα βάλω και εγώ κοράλλια για την τράπεζα ώστε να βοηθάω αυτούς που ξεκινάνε όπως και εσείς...GodFather έγραψε: ↑Τετ 27 Φεβ 2019, 16:57AGAPI έγραψε: ↑Τετ 27 Φεβ 2019, 16:47@GodFather
Βρε Λάμπρο μου το τόνισα όσο περισσότερο μπορούσα το ότι θα πρέπει να τα ρίξει!
Συμφωνώ με τον φωτισμό, αλλά ξέρω ότι ο Γιάννης δεν έχει τρελή ένταση φωτισμού αυτή τη στιγμή οπότε δεν θα έχει πρόβλημα!
Εννοείται ότι δεν είπα να βάλει μέσα sps...
Κ είμαι σίγουρη πως όπως ρωτάει πάντα για το τι θα κάνει, έτσι θα ρωτήσει κ για το κοραλλάκι που θα βάλει μέσα!
(παρεμπιπτόντως τη λέξη "κοραλλάκι" την διπλοτσεκάρω κ εγώ.. να ξέρεις..)!
Εγώ αυτό που λέω κ επιμένω είναι, ότι δεν αξίζει να περιμένει κάποιος να φτάσει τα 10 νιτρικά για να βάλει εφύλλιες, καουλάτρεες, ξένια, σφουγγάρια κλπ..![]()
Ειδικά τα σφουγγάρια θα βρούνε τη χαρά τους!
Κ στην πορεία κ τα νιτρικά θα στρώσουν κ όλα...
Να βλέπει δηλαδή τον ύφαλό του να έχει ζωή κ να χαίρεται!
Γιατί όσο το χαίρεται τόσο περισσότερο θα αγαπάει αυτό που κάνει κ θα θέλει όλο κ περισσότερο να μαθαίνει καινούρια πράγματα κ να εξελλίσεται!
Αυτή είναι καθαρά δική μου άποψη για όσους ξεκινάνε να φτιάξουν καινούριο ενυδρείο!
Μπορεί κάποιος άλλος με περισσότερη υπομονή από τη δική μου να έχει άλλη άποψη...
Πάντως εγώ σαν Αγάπη, αν ήταν να περιμένω να ρίξω νιτρικά κ να τα έχω όλα τέλεια για να βάλω μέσα κοράλλια, θα το είχα πετάξει από το παράθυρο!
Κ δεν θα ήμουν εδώ τώρα..
Κ να έβλεπα με ποιον θα είχες να τρώγεσαι..![]()
![]()
![]()
Είδες τι θα έχανες;![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
καταρχήν για να τα βάλουμε σε μια σειρά γλυκιά μου και θέλω να με πιστέψεις δεν νιώθω ότι τρωγόμαστε.!!!
Σε εκτιμώ απίστευτα πολύ και για τις γνώσεις και για ολο αυτό που έχεις και συντηρείς.
Να σου πω επίσης ότι και εγώ της ίδιας λογικής με εσένα είμαι στο θέμα της υπομονής !!!!!!!!!!!!!!
Απειρες φορές πλησίασε την έξοδο από το μπαλκόνι το ενυδρείο!!!!!!!!!!!
Αυτά που έγραψα, δεν τα έγραψα μονο για τον Γιάννη.
Το θέμα του Γιάννη θα το διαβάσουν ενδεχομένως και άλλα παιδιά και θεώρησα ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα προκειμένου να μην γινουν παρερμηνείες από κάποιον άλλο.
Ομως επειδή δεν κρατιέμαι θα σε ρωτήσω......αλήθεια θέλω να μου πεις όμως....
εσύ πόσες χαρούλες έκανες όταν κατάφερες να κατεβάσεις τα νιτρικά σου ?????![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ετσι και σε ακουσει μια ψυχη να λες ακροπορα walt disney...τον βλεπω να φτιαχνει μαλι αλλα Τζιμ ΧεντριξAGAPI έγραψε: ↑Τετ 27 Φεβ 2019, 17:45@GodFather Λάμπρο μου εγώ αποφάσισα να ρίξω νιτρικά γιατί θέλω να πάω σε πιο δύσκολα κοράλλια!
Θέλω οπωσδήποτε μια acropora ice fire κ μια acropora walt disney! Κ σ΄αυτά τα κοράλλια δεν μπορώ να πάρω χρώμα με ανεβασμένα νιτρικά!
Κ όχι για να κρατήσω τα 100+ κεφάλια εφύλλιες που έχω... για παράδειγμα...![]()
Ναι! Χάρηκα! Αλλά να ξέρεις ότι κάποιος άλλος χάρηκε παραπάνω.. αυτός που με παρέσυρε στις δύσκολες ακρο! Ονόματα δε λέμε...![]()
Κ για να σοβαρευτούμε, επειδή είπες ότι μπορεί να διαβάζει κ κάποιος άλλος με πρόβλημα νιτρικών, θεωρώ σημαντικό να πούμε το εξής..
Τα νιτρικά μου έπεσαν από το 100 στο 50 μόνο με μία απλή κίνηση!
Βγάζοντας το ενυδρειακό βαμβάκι κ το σφουγγάρι που είχα για να μου κρατάει τις βρωμιές!
Κ από το 50 έπεσα στο 10-20 βγάζοντας τις κάλτσες!
Δεν τα άλλαζα συχνά, μόνο όταν μπούκωναν! Κακώς βέβαια...
Οκ, σε ευχαριστω!
Ναι έχει άλλη λογική λειτουργίας.SweepingFish έγραψε: ↑Τετ 27 Φεβ 2019, 21:09Οκ, σε ευχαριστω!
Ο ριακτορας ζεολιθου ειναι ειδικός για τετοια δουλεια; Δεν μπορω για παραδειγμα να χρησιμοποιησω εναν απλο ριακτορα ;
Καθε εβδομαδα βρισκω πολυ λιγο υγρο στο κυπελλο (καθε Κυριακη το καθαριζω) με σκουρο καφε χρώμα. Ποιο πολυ βρωμια βρίσκω στα τοιχώματα παρα στο κυπελλο παντως.
αυτό είναι σχετικό...αν βάλεις βαμβακι και το αφησεις μια εβδομαδα θα ανεβάσεις νιτιρκά, αν το αλλαζεις κάθε μέρα θα εχεις κρυσταλλινο νερό,αλλα μπελάς να αλλαζεις βαμβακια κάθε μέρα