Πρωτο θαλασσινο ενυδρειο
Re: Πρωτο θαλασσινο ενυδρειο
Δεν ξέρω αν θα δουλέψει.... Αλλά εχει ενδιαφερον σαν σχέδιο! Μήπως όμως θα χρειαστεί άλλη μια Βάνα για να σταματάει τη ροή του νερού προς τα κατω;
- SweepingFish
- Posts in topic: 538
- Έχει βάλει Like: 850 times
- Του έχουν βάλει Like: 505 times
Ναι, δικιο έχεις την ξέχασα... Συν οτι θα πρεπει να εχει μια ελαφρα κλιση προς τα κατω ο σωλήνας που παει στην αποχέτευση.
- Νίκος
- Administrator
- Posts in topic: 241
- Έχει βάλει Like: 1832 times
- Του έχουν βάλει Like: 2417 times
Καλημερα Γιάννη μου!
Αν θες την γνώμη μου και οπως θα είδες και απο κοντά, τα πράγματα ειναι αρκετά πιο εύκολα...
Μια τρύπα διαμπερές θα χρειαστεί να κανεις στον τοίχο, όπου εκει θα περάσεις ενα αλφαδολαστιχο και θα συνδέσεις μια μικρη αντλία μεσα στο σαμπ, όπου απο εκει θα αδειάζεις αυτόματα το νερο της αλλαγής σου κατευθειαν αποχέτευση!
Αν θες την γνώμη μου και οπως θα είδες και απο κοντά, τα πράγματα ειναι αρκετά πιο εύκολα...
Μια τρύπα διαμπερές θα χρειαστεί να κανεις στον τοίχο, όπου εκει θα περάσεις ενα αλφαδολαστιχο και θα συνδέσεις μια μικρη αντλία μεσα στο σαμπ, όπου απο εκει θα αδειάζεις αυτόματα το νερο της αλλαγής σου κατευθειαν αποχέτευση!
- SweepingFish
Καλησπερα!
Νικο το σκέφτηκα ετσι έχοντας στο μυαλό μου την εικονα της diy υπερχείλισης που εχω κανει. Οποτε ειναι πιο απλα τα πράγματα με την τρύπα...
Υ.Γ Ετσι ειναι το ζοανθους τώρα... Κλειστα κεφαλια και καποια νεκρωμενα. Ειναι πρόχειρη φωτο θα ανεβασω αυριο καλύτερη αν δεν βγάλουμε ακρη.
https://ibb.co/1MDrFVT
Νικο το σκέφτηκα ετσι έχοντας στο μυαλό μου την εικονα της diy υπερχείλισης που εχω κανει. Οποτε ειναι πιο απλα τα πράγματα με την τρύπα...
Υ.Γ Ετσι ειναι το ζοανθους τώρα... Κλειστα κεφαλια και καποια νεκρωμενα. Ειναι πρόχειρη φωτο θα ανεβασω αυριο καλύτερη αν δεν βγάλουμε ακρη.
https://ibb.co/1MDrFVT
Γιαννη εγώ δεν βλέπω νεκρά...
Βλέπω ένα σχεδόν ανοιχτό κ άλλο ένα που πάει να ανοίξει!
Θα ανοίξουν! Απλά θέλουν το χρόνο τους τα άτιμα! Μπορεί να αργήσουν....
Βλέπω ένα σχεδόν ανοιχτό κ άλλο ένα που πάει να ανοίξει!
Θα ανοίξουν! Απλά θέλουν το χρόνο τους τα άτιμα! Μπορεί να αργήσουν....
- SweepingFish
Α ναι; Γιατι εχει πιασει αλγη σε μερικά σημεία και νόμιζα οτι εχει νεκρωσει... Παλι καλα
- SweepingFish
Δεν τα εχω δει ποτέ ανοιχτα όλα τα κεφαλια απο την μερα που τα πηρα. Θα ανεβασω φωτο αύριο να δειτε την τωρινή τους θέση σε σχεση με τον κυκλοφορητή και να δούμε που αλλου θα μπορουσαν να έμπαιναν. Γενικα τα ζοανθους θελουν καλο φως καλη κυκλοφορια η καπου στην μεση;
- Rayden
- Global Moderator
- Posts in topic: 64
- Έχει βάλει Like: 244 times
- Του έχουν βάλει Like: 515 times
Εξαρταται απο το ειδος Γιαννη. Εχω βαλει διπλα διπλα ζωανθακια και το ενα παει τρενο και το αλλο ναυαγιο. Γενικα αν δεις πτι δεν ανοιγουν καλα κατι τα ενοχλει.
Κανε τα ενα ντιπ σε νερο οσμωσης και αλλαξε τους θεση
Κανε τα ενα ντιπ σε νερο οσμωσης και αλλαξε τους θεση
- SweepingFish
Καλημέρα και χρονια πολλα!
Το κυανο μου φαινεται αρχιζει και φεύγει. Μονο στον βυθο(ο οποιος εχει αρχίζει να καθαρίζει επιτελους...) φαινεται σαν γλίτσα ακομη ενω στους βραχους εχει γινει τριχοειδη καπως.
Να ρωτησω βρε παιδια, γνωρίζετε ποτε θα αρχισουν να γεννανε αυγα οι clown; Θα ηθελα να δοκιμασω αναπαραγωγή καποια στιγμη...
Το κυανο μου φαινεται αρχιζει και φεύγει. Μονο στον βυθο(ο οποιος εχει αρχίζει να καθαρίζει επιτελους...) φαινεται σαν γλίτσα ακομη ενω στους βραχους εχει γινει τριχοειδη καπως.
Να ρωτησω βρε παιδια, γνωρίζετε ποτε θα αρχισουν να γεννανε αυγα οι clown; Θα ηθελα να δοκιμασω αναπαραγωγή καποια στιγμη...
- Νίκος
- Administrator
υπομονη και θα φυγει μονο του....SweepingFish έγραψε: ↑Δευ 29 Απρ 2019, 12:15Καλημέρα και χρονια πολλα!
IMG_20190429_115331-992x744.jpg
μην το συφωναρεις μην το πειραζεις, "φυσική απολέπιση"!
αν ξεκινήσουν να κάνουν αβγά δεν σταματούν, η διαδικασια αναπαραγωγής τους ειναι αρκετά δύσκολη και προδιαθέτουν ενυδρειο αποκλειστικό για αυτά!
- SweepingFish
Το γνωρίζω, το ενυδρειο υπάρχει η μπορει να υπαρξει οταν ερθει εκεινη η στιγμη. Αλλα θα το συζητήσουμε παραπανω οταν αρχιζω να βλεπω αυγα!
Βρε συ... (που λέει κ ένας φίλος μας)... χαχαχαχα!!!!
Σιγά σιγά!
Για άλγες δεν γνωρίζω αλλά η κοπελιά... κούκλα!!! Φτου.. φτου..!!!!
Γιάννη μου έχει πολύ άσπρο η φωτογραφία, αλλά ίσως θέλει λίγο φαγάκι η εφύλλια!
Σιγά σιγά!
Για άλγες δεν γνωρίζω αλλά η κοπελιά... κούκλα!!! Φτου.. φτου..!!!!
Γιάννη μου έχει πολύ άσπρο η φωτογραφία, αλλά ίσως θέλει λίγο φαγάκι η εφύλλια!
- SweepingFish
Χαχαχα... Δεν έχει πολυ ασπρο η φωτογραφία... Η αλγη στο τζαμι ειναι. Αυριο θα την καθαρισω.
Πως φαίνεται οτι θελει φαγητό; Θα παρω μια κοραλλοτροφη τωρα που θα παω για ψαρια να ταισω. Γενικα ταργκετ ακομα δεν εχω κανει...
Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρη για το τι βλέπω...SweepingFish έγραψε: ↑Τρί 30 Απρ 2019, 01:07Χαχαχα... Δεν έχει πολυ ασπρο η φωτογραφία... Η αλγη στο τζαμι ειναι. Αυριο θα την καθαρισω.
Πως φαίνεται οτι θελει φαγητό; Θα παρω μια κοραλλοτροφη τωρα που θα παω για ψαρια να ταισω. Γενικα ταργκετ ακομα δεν εχω κανει...
Σαν να μου φάνηκε πως έχασε από τη ζωοξανθέλη της!
- Νίκος
- Administrator
Γιάννη να πάρεις αμινοξέα της τροπικ μαριν, αρκετά safe και να ταισεις μέσο ταρκετ μαζί με κατεψ/νη...
το κυανό να έχεις υπόψιν σου καταναλώνει θρεπτικά, προσοχή μην στεγνώσεις το ενυδρειο!
το κυανό να έχεις υπόψιν σου καταναλώνει θρεπτικά, προσοχή μην στεγνώσεις το ενυδρειο!
- SweepingFish
Καλημερα Νικο μου...
Την τελευταία φορα που μέτρησα ειχα 2... Εχουν πέσει ακομα και απο τα 5 που ειχα. Θα προσπαθησω να τα παρω αύριο...
Τα φωσφορικά ειναι σημαντικό να τα μετραω; Το φωτόμετρο της hanna που μου ειχατε πει αξιζει να το παρω τελικα; Ανισορροπια θρεπτικα-φωσφορικά μπορει να φερει αλγες αλλα και μειωμενη αναπτυξη;
- Νίκος
- Administrator
φωτομετρο δεν χρειάζεσαι εκτός και αν επιθυμείς να βάλεις αρκετά σκληρά στο μέλλον, οπότε κάποια στιγμή θα το θελεις!SweepingFish έγραψε: ↑Τετ 01 Μάιος 2019, 11:17Καλημερα Νικο μου...
Την τελευταία φορα που μέτρησα ειχα 2... Εχουν πέσει ακομα και απο τα 5 που ειχα. Θα προσπαθησω να τα παρω αύριο...
Τα φωσφορικά ειναι σημαντικό να τα μετραω; Το φωτόμετρο της hanna που μου ειχατε πει αξιζει να το παρω τελικα; Ανισορροπια θρεπτικα-φωσφορικά μπορει να φερει αλγες αλλα και μειωμενη αναπτυξη;
αλγες κυανο και κόψιμο της ανάπτυξης!
- Οι χρήστες που πάτησαν Like στον/ην Νίκος για αυτή τη δημοσίευση:
- SweepingFish (Κυρ 05 Μάιος 2019, 10:53)
@Voas Νίκο μου γιατί προτιμάς τα αμινοξέα στη συγκεκριμένη φάση κ όχι reef roids που απ ότι έχω δει εγώ τουλάχιστον, καταναλώνεται καλύτερα;
Ειδικά από lps κ μαλακά...
Έχει να κάνει μήπως με τα χαμηλά νιτρικά;
Ειδικά από lps κ μαλακά...
Έχει να κάνει μήπως με τα χαμηλά νιτρικά;
- Οι χρήστες που πάτησαν Like στον/ην AGAPI για αυτή τη δημοσίευση:
- Νίκος (Κυρ 05 Μάιος 2019, 10:18)
- Νίκος
- Administrator
εύστοχη η παρατήρηση σου Αγάπη, πολλά μπραβο σου.....
ο λόγος που πρότεινα αμινοξέα και οχι r. roids είναι διότι πολύ απλά ο ύφαλος του Γιαννη μας είναι ακόμα αρκετά φρέσκος, βγάζοντας παιδικές ασθενειες και τροφοδοτοντας τον ύφαλο με μια πλήρης συμπυκνωμένη τροφή φυτοπλαγκτόν, μόνο κακό μπορεί να κάνει συνολικά στον ύφαλο στην παρούσα φάση!!
- SweepingFish
Καλησπέρα!
Εκανα μετρησεις σημερα συγκεκριμένα ca, no3 και mg.
Τα νιτρικα κοιτώντας τα αποτελέσματα απο πανω δείχνουν 0 ενώ απο τα πλαγια 1. Το ασβέστιο σταθερα 430 και το μαγνήσιο 1450 χωρις καμια προσθήκη, ανεβηκε με τις αλλαγες νερου.
Αυτες τις μερες θα παρω καινούργια τεστακια, τα αμινοξέα και την κατεψυγμένη (εχετε καποια να προτείνετε; ). Για προσθήκες απο ψαρια/ασπονδυλα το βλεπω προς το τελος του μηνα... Θα προσπαθησω να παρω και μια δοσομετρικη, την jebao jecod dp 3 εχω δει στα 80 ευρω αν δεν κανω λαθος... Καλη ειναι;
Απο κοραλλια τώρα... Μονο οι πρασινες μοντιπορες και μια σεριατοπορα, τα υπολοιπα καλα τα βλεπω, ανοιχτα.
Τελος, το κυανο εχει φύγει ολο σχεδον καθως και αρχιζει και φευγει και η πράσινη τριχοειδης σιγα σιγα.
Τα νιτρικα κοιτώντας τα αποτελέσματα απο πανω δείχνουν 0 ενώ απο τα πλαγια 1. Το ασβέστιο σταθερα 430 και το μαγνήσιο 1450 χωρις καμια προσθήκη, ανεβηκε με τις αλλαγες νερου.
Αυτες τις μερες θα παρω καινούργια τεστακια, τα αμινοξέα και την κατεψυγμένη (εχετε καποια να προτείνετε; ). Για προσθήκες απο ψαρια/ασπονδυλα το βλεπω προς το τελος του μηνα... Θα προσπαθησω να παρω και μια δοσομετρικη, την jebao jecod dp 3 εχω δει στα 80 ευρω αν δεν κανω λαθος... Καλη ειναι;
Απο κοραλλια τώρα... Μονο οι πρασινες μοντιπορες και μια σεριατοπορα, τα υπολοιπα καλα τα βλεπω, ανοιχτα.
Τελος, το κυανο εχει φύγει ολο σχεδον καθως και αρχιζει και φευγει και η πράσινη τριχοειδης σιγα σιγα.
- Νίκος
- Administrator
μπράβο σου Γιάννη μου!SweepingFish έγραψε: ↑Τρί 07 Μάιος 2019, 19:34Καλησπέρα!
Να προσθέσεις ψαράκια και να αυξήσεις τα ταισματα!
Αυτες τις μερες θα παρω καινούργια τεστακια, τα αμινοξέα και την κατεψυγμένη (εχετε καποια να προτείνετε; ).
Να ξεκινήσεις με rotifer
Για προσθήκες απο ψαρια/ασπονδυλα το βλεπω προς το τελος του μηνα... Θα προσπαθησω να παρω και μια δοσομετρικη, την jebao jecod dp 3 εχω δει στα 80 ευρω αν δεν κανω λαθος... Καλη ειναι;
Μια χαρά δουλίτσα θα κανεις
- Οι χρήστες που πάτησαν Like στον/ην Νίκος για αυτή τη δημοσίευση:
- SweepingFish (Πέμ 09 Μάιος 2019, 10:48)
Μπράβο βρε Γιαννάκη!!!
Βάλε κ καμιά φωτογραφία όταν μπορέσεις!
Βάλε κ καμιά φωτογραφία όταν μπορέσεις!
- Οι χρήστες που πάτησαν Like στον/ην AGAPI για αυτή τη δημοσίευση:
- SweepingFish (Πέμ 09 Μάιος 2019, 10:48)
- SweepingFish
- SweepingFish
Καλησπερα παιδια!
Μετρησα και την αλατοτητα πριν λιγες μερες μαζι με τις μετρησεις και ειδα οτι εχω αλατοτητα 1022, απο 1026 που ειχα. Αναπληρωση εχω και μπαινει νερο ΑΟ με αλατοτητα 0... Τι μπορει να συμβαίνει;
Υ. Γ Παντα με νερο απο όσμωση γινοταν η αναπληρωση τωρα παρατήρησα οτι κατέβηκε η αλατοτητα...
Μετρησα και την αλατοτητα πριν λιγες μερες μαζι με τις μετρησεις και ειδα οτι εχω αλατοτητα 1022, απο 1026 που ειχα. Αναπληρωση εχω και μπαινει νερο ΑΟ με αλατοτητα 0... Τι μπορει να συμβαίνει;
Υ. Γ Παντα με νερο απο όσμωση γινοταν η αναπληρωση τωρα παρατήρησα οτι κατέβηκε η αλατοτητα...
- GodFather
- Posts in topic: 40
- Έχει βάλει Like: 136 times
- Του έχουν βάλει Like: 362 times
Είσαι σίγουρος ότι δεν ξεκαλιμπραρίστηκε το εργαλείο (ρεφρακτομετρο ???) που μετράς την αλατότητα ?SweepingFish έγραψε: ↑Παρ 10 Μάιος 2019, 16:14Καλησπερα παιδια!
Πότε ειχες μετρήσει τελευταία φορά αλατότητα ?
Λάμπρος.Τ
- SweepingFish
Είχαν περάσει 3 εβδομαδες νομιζω... Εβαλα νερο της οσμωσης που εβλεπα απο την αρχη 0 αλατοτητα. Να δοκιμασω φυσικο ορο η κατι αλλο λες καλύτερα για να ειμαι σιγουρος;
- GodFather
βάλε σε ένα γυαλινο ποτηράκι νερό όσμωσης κατευθείαν από το σωληνάκι της όσμωσης (όχι από το δοχείο αναπλήρωσης) και μέτρα με το ρεφρακτόμετρο να δεις τι σου δείχνει.SweepingFish έγραψε: ↑Παρ 10 Μάιος 2019, 16:54Είχαν περάσει 3 εβδομαδες νομιζω... Εβαλα νερο της οσμωσης που εβλεπα απο την αρχη 0 αλατοτητα. Να δοκιμασω φυσικο ορο η κατι αλλο λες καλύτερα για να ειμαι σιγουρος;
Από την τελευταία φορά που μέτρησες (πριν 3 βδομάδες) μήπως έκανες αλλαγές και δεν έβαλες την σωστή ποσότητα αλατιου στο νερό προετοιμασίας ?
ή μήπως το νερό προετοιμασίας που εχεις δεν είχε προλάβει να σπάσει το αλάτι πριν κάνεις την αλλαγή ?
Αν μπορείς μέτρα μετά και στο δοχείο προετοιμασίας να δεις τι σου δείχνει.
Λάμπρος.Τ
- SweepingFish
Οχι, παντα στο δοχειο προετοιμασίας έχω 1026 αλατοτητα (το τσεκάρω και με το ρεφρακτομετρο αλλωστε καθε φορα πριν ξεκινήσω αλλαγη). Το αλατι το αφηνω απο το προηγουμενο βραδυ να σπάσει και κανω την επόμενη μερα αλλαγη συνήθως ή 3 με 4 ωρες αν κάνω αλλαγη την ιδια μερα. Εχω μετρήσει και απο ποτήρι οπως μου λες ξεχωριστά νερο όσμωσης και εχει 0 αλατοτητα.
- GodFather
Τωρα να το κανεις την μετρηση. Αστο τι ειχες κανει.SweepingFish έγραψε: ↑Παρ 10 Μάιος 2019, 17:26Οχι, παντα στο δοχειο προετοιμασίας έχω 1026 αλατοτητα (το τσεκάρω και με το ρεφρακτομετρο αλλωστε καθε φορα πριν ξεκινήσω αλλαγη). Το αλατι το αφηνω απο το προηγουμενο βραδυ να σπάσει και κανω την επόμενη μερα αλλαγη συνήθως ή 3 με 4 ωρες αν κάνω αλλαγη την ιδια μερα. Εχω μετρήσει και απο ποτήρι οπως μου λες ξεχωριστά νερο όσμωσης και εχει 0 αλατοτητα.
Τωρα να δουμε πως ειναι αυτα.
Λάμπρος.Τ