Δεν εχουν ρυθμιση ?
Ποιους κυκλοφορητες εβαλες ?
1. Μπορείς εκτός από Ocean (που τις θεωρώ πολύ καλές και είχα 2 από αυτές τις οποίες είχα αναμίξει (Cihlid omni flakes + Cichlid vegi flakes), είχα επίσης Hikari pellets και είχα και Northfin pellets βυθιζόμενα.Nomad7 έγραψε: ↑Πέμ 27 Ιουν 2019, 01:25Οπότε προτείνεις να ξεκινήσω με 3 τροφές και 2 φορές την ημέρα? Αν ναι:
1) Μπορείς να μου προτείνεις 2 ακόμα τροφές εκτός από την ocean nutrition malawi flakes που δίνω ήδη?
2) Οι ώρες ταίσματος να είναι μία λίγο μετά αφού ανάψουν τα φώτα και μία κάποια ώρα πριν κλείσουν?
3) Νηστεία μια φορά την εβδομάδα ή όχι ακόμα?
4) Σχετικά με τα pellets, γιατί είναι καλύτερο? Είχα διαβάσει κάπου ότι τα flakes είναι καλύτερα, από κάποιες απόψεις, πχ σχετικά με το ότι τα pellets διογκώνονται περισσότερο στο στομάχι των ψαριών, ειδικά αν κάποιο κυρίαρχο λαίμαργο φάει παραπάνω από όσο πρέπει ή ότι τα κυρίαρχα πάλι θα τρώνε την περισσότερη αν όχι όλη την τροφή, ενώ με τα flakes ακόμα και τα πιο αδύναμα θα μπορέσουν να τσιμπήσουν κάποια τροφή σε flakes που διασκορπίστηκε και διάφορα άλλα για την επεξεργασία της τροφής από της εταιρείες για να γίνουν pellets κλπ. Προφανώς και δεν είμαι σχετικός με το θέμα, αλλά ισχύουν αυτά και αν όχι, γιατί χρειάζονται και τα pellets στην διατροφή και όχι μόνο flakes?
Ευχαριστώ πολύ Λάμπρο!
1.Τα πελετ εχουν περισσοτερες συγκολιτικες ουσιες ωστε να διατηρηθουν σε αυτη τη μορφη και περισσοτερη υγρασια.Για παραδειγμα η ocean nutrition vegi pellet εχει moisture (υγρασια) 16,5% και ash (τεφρα) 7,2% σε σχεση με την vegi flakes που περιεχει 6,1% υγρασια και 4,1% τεφρα.Επισης τα πελετ εχουν λιγοτερη πρωτεινη και λιπαρα απο τα flakes.Εδω λοιπον καταλαβαινουμε οτι ειναι δυσκολο για τις εταιρειες να μας περεχουν το 100% μιας καλης τροφης σε μορφη πελετ.Τα flakes ναι το καταλαβαινω,πολλες φορες ειναι τρυμματα,αυτο ομως ειναι αλλο θεμα!
2.Με τα φλεικς εχω πιο ισορροπημενη κατανομη της τροφης,και για να το αναλυσω,σε ενα ενυδρειο εχουμε αρκετα ψαρια με διαφορετικο χαρακτηρα,ορεξη και επιθετικοτητα.Ταιζοντας λοιπον πελετ,δινουμε την ευκαιρια στα πιο "ζωηρα" να τρεξουν και να μπουκωσουν στο στομα τους οσα κομματια μπορουν περισσοτερα,ασχετα με το αν πεινανε τοσο ή οχι (μην ξεχναμε οτι μιλαμε για αφρικανες) απλα και μονο για να μην το φανε τα υπολοιπα και "προσπερασουν" σε αναπτυξη και συνεπως κυριαρχια.Ειναι γνωστο οτι τα πελετ εχουν μεγαλη αναλογια γραμμαριων/ογκου γιατι ειναι συμπιεσμενη τροφη.Ετσι πολλες φορες εχουμε ενα παχυσαρκο κυριαρχο ή και με σημαδια bloat (λογο κακης διατροφης).
Με τα φλεικς απο την αλλη,ενα ζωηρο ψαρι θα κουραστει παρα πολυ για να γεμισει το στομα του με την ιδια ποσοτητα τροφης και στο ενδιαμεσο ενα πιο ηρεμο θα βρει την ευκαιρια να φαει μικρα κομματια στα κλεφτα οσο δεχεται επιθεση απο το κυριαρχο.Οσοι εχετε αφρικανες καιρο θα γνωριζετε οτι ο κυριος λογος που καποια ψαρια μενουν πισω δεν ειναι η ελειψη ορεξης αλλα οι επιθεσεις απο τον κυριαρχο την στιγμη του ταισματος.Ενα αλλο συν οτι με τα φλεικς θα φανε και τα νεογεννητα που πιθανον κρυβονται στα βραχια και περιμενουν να περασει τροφη απο μπροστα τους.Επισης να συμπληρωσω εδω κατι πολυ σημαντικο,τα φλεικς θελουν χερι μεσα στο ενυδρειο,αλλιως απλα λερωνουμε.Ειδικα οι αφρικανες ειναι ψαρια που θα φανε απο το χερι μας οποτε ο σωστος τροπος ειναι να παρουμε με τα τρια μας δαχτυλα (αυτα που κανουμε τον σταυρο μας) φλεικς και βουτωντας το χερι μας μεσα στο νερο και αφου εχουν μαζευτει τα ψαρια και το περιεργαζονται,να απελευθερωσουμε τα φλεικς.Με αυτο τον τροπο δεν θα μεινει κανενα στην επιφανεια,ταιζουμε τα ψαρια με το χερι,που δεν υπαρχει πιο ομορφο πραγμα σε ενα ενυδρειο,τα μαθαινουμε να μην μας φοβουνται αλλα αντιθετως να τρεχουν ψηλα μολις μας βλεπουν
Ευχαριστώ πολύ, ελπίζω όταν θα βάλω αγγελία να υπάρξει και η ζήτηση, γιατί αν δεν βρω δεν ξέρω τι θα τα κάνω. Ρώτησα μέχρι και σε pet shop γνωστής αλυσίδας εδώ στην πόλη μου και δεν τα δέχονται ούτε καν δωρεάν.