Οταν λες και γι ατο στησιμο τι εννοεις? Πχ βραχο απ τις θαλλασες μας? Καποτε μ ειχαν πει για το στρωσιμο οταν ξεκιναγα επειδη ειχα νεκρο να τον πεταγα στη θαλασσα για κανα μηνα. Το φοβηθηκα φυσικαgregkn73 έγραψε: ↑Παρ 29 Νοέμ 2019, 18:29Ξέχασα να αναφέρω και το θαλασσινό νερό. Εννοείται πως δεν έχω δει τίποτα αρνητικό, ίσα ίσα μετά από αλλαγές χιλιάδων λίτρων δεν έχω δει τίποτα αρνητικό, δεν μπορεί να είμαι τόσο τυχερός, απλά ότι κακό άκουγε για αυτό, άλγες ,παράσιτα κτλ, είναι από χομπίστες που δεν το έχουν χρησιμοποιήσει ή στις ελάχιστες περιπτώσεις κάποιος το χρησιμοποιεί και το κατηγορεί είναι από άγνοια, και δεν το γράφω υπεροπτικά, απλά στο θαλασσινό μπορούν να μας συμβούν τόσες στραβες, χωρίς να ξέρουμε στις πλείστες των περιπτώσεων την αιτία, όποτε το θαλασσινό νερό , είναι ο εύκολος στόχος. Παγκοσμίως να ψάξει κάποιος δεν θα βρει κάτι κακο για την χρήση θαλασσινού νερού , σε ριφ ενυδρείο......αποζδεδειγμενο με στοιχεία! Μόνο εικασίες! Για αυτό άλλωστε και έξω πωλείται συσκευασμένο σε πολλαπλάσια τιμή , από τα συνθετικά αλατια. Όποιος έχει πρόσβαση σε καθαρή θάλασσα, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα να την κάνει χρήση , για τις αλλαγές αλλά και το στήσιμο , ριφ ενυδρείου. Μόνο θετικά θα δει από το ζωντανό νεράκι κατά την άποψη μουτο
Είσαι εκτός Αττικής έτσι εξηγηται!!!!gregkn73 έγραψε: ↑Σάβ 30 Νοέμ 2019, 10:40Καλημέρα,
Για στήσιμο , εννοώ μπορούμε να γεμίσουμε από θάλασσα όταν στήνουμε το ενυδρείο μας , επιταχύνοντας κατά πολύ το στρώσιμο, με το ζωντανό γεμάτο βακτήρια νερό. Δεν θα χρησιμοποιούσα βράχο από τις δικές μας θάλασσες, ακόμη και τραγανά που είναι πορώδης. Θα έχει πολλούς οργανισμούς , που σταδιακά αναπόφευκτα θα πεθάνουν στο ενυδρείο μας, με τις οποίες συνέπειες.
Μιχάλη Νερό παίρνω από παραλίες μεταξύ Έβρου και Νέστου, όπου με βολεύει. Καθαρό εννοώ όχι έξω από λιμάνια ή μετά από μεγάλες βροχοπτώσεις, όπου η θάλασσα είναι θολή από το νερό που απορρέει από την στεριά.
Το "χταπόδι" είναι ένας μικρός κυκλοφορητης tunze, τον έχω για έξτρα κυκλοφορία στο refugium και επειδή δεν βάζω σχεδόν ποτέ χέρι εκεί, "μεταμορφώθηκε" από την κοραλινη, αλλά δεν σταματάει με τίποτα. Πραγματικό "σκυλί" κυκλοφορητης