Θανάσης Ζαφειριάδης έγραψε: ↑Πέμ 12 Νοέμ 2020, 02:12
Είμαι σίγουρος πως θα είναι Κοσμά και σ ευχαριστώ πολύ...λοιπόν αυτό που θέλω να κάνω είναι ένα sump κάτω από το ενυδρείο...απλά όπως προείπα επειδή δεν γνωρίζω από αυτόν τον κόσμο μου φαίνεται λίγο χάος το όλο σύνολο εκεί κάτω γιατί δεν γνωρίζω και το τι είναι το καθένα αλλά ούτε και τον ρόλο του και γενικά πως φτιάχνεται...!
Πάνω που άρχισα να σχηματίζω μια γνώμη με το διάβασμα κάπου το έχασα...
Καλησπερα θαναση και καλως μας ηρθες. Δεν ειναι τοσο δυσκολα βρε συ μην χανεσαι.
Κατ αρχη, τι κανεις sump πλατης τι sump απο κατω δεν εχει μεγαλη διαφορα. Το θεμα ειναι τι θα βολεψει εσενα στο βαλε βγαλε του εξοπλισμου και στο καθαρισμα του. Γνωμη μου ειναι το απο κατω ειναι πιο βολικο δεν φαινεται ο εξοπλισμος και εχεις λιγο παραπανω απλα.
Επειτα αυτο π θα κοιταξεις πρωτο και καλυτερο ειναι ενα απλο φιλτρο οσμωσης 3 σταδιων(δλδ φιλτρο ανθρακα σωματιδιων και μεμβρανη, στην ουσια αυτο που παιρνεις απο αυτξ ειναι νερο χωρις αλατα στην ουσια νεκρο νερο) να φτιαχνεις νερακι το οποιο υστερα με αλατακι τεχνιτο ενυδρειακο θα το φερνεις στα μετρα σου.
Απο εξοπλισμο για αρχη θα χρειαστεις φωτισμο στο θαλασσινο χρησιμοποιουμε μπλε φασμα κατα κυριο λογω γτ αυτο χρειαζονται τα κοραλλια μας.
λιγο βραχο που στην ουσια ειναι το βιολογικο σου υλικο και η βαση του υφαλου.
Σκιμμερ ειναι η καρδια του υφαλου καθως καθαριζει το νερο απο τις πρωτεινες. Στην ουσια προσομοιωνει το κυμα που σκαει και με τις μπουρμπουληθρες αποβαλλουμε τα οργανικα απο το νερο
Θερμοστατη
1 2 κυκλοφοριτες να προσομοιωνουν τα ρευματα (wavemakers)
Και μια αντλια επιστροφης. Δλδ αντλια που θα σ στελνει το νερο απο το σαμπ στο κυριως ενυδρειο.
Αυτα ειναι η αρχη μας. Απο εκει κ περα μετα μπαινοντας πιο βαθια θα δεις τις ζητας και με τι σ αρεσει ν ασχοληθεις απο κοραλλια και αναλογα εμπλουτιζεις τον εξοπλισμο σου καθως αυξανονται οι απαιτησεις.
Ελπιζω να μη σε κουρασα. Καλη αρχη να εχεις και καλως μας ηρθες