Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
GreyDragonWorld έγραψε: ↑Πέμ 29 Ιούλ 2021, 17:42Σκορπιες σκέψεις
1
φτιάχνω την άμμο - να μην έχει κενά σημεία, και σηκώνει πολύ πράμα... έβαλα και την δευτερη κάλτσα, που είναι πιο μπαμπάτσικη, και έχω σκοπό να ανακατευω 2 φορές τη μέρα, για να μαζέψω ότι μπορώ πριν κλείσει ο κύκλος (ΝΟ3 25, Αμμωνία .5 σήμερα)
'εχουμε κάνα άλλο τρικ να μαζέψουμε το νέφος;
Καλυτερα να το αφήσεις ως εχει το σύστημα, να αφαιρέσεις και τις κάλτσες και να δουλέψει χωρις παρεμβάσεις!
2
Κοιτάω για φως του refugium (πήρα ένα 50εκ, και χρειάζομαι κάτι πολύ μικρότερο τώρα που άλλαξα το σκεπτικό του σαμπ)
3
επίσεις λέω να περιμένω κάνα μεταχειρισμένο να βγει στην φόρα για φως του φραγκ τανκ... θέλω να είναι αρκετά καλό για νανο κύβο, και να στέλνει notification όταν πέφτει το ρεύμα.
Βάλε ενα prime της aquailluminator!
4
Κόλλησα λάθος τους σωλήνες επιστροφής του φραγκ τανκ και πάω leroy να τα ξαναπάρω...
Δεν πειραζει στο πρόγραμμα και οι αστοχίες!
5
μίλησα σήμερα πάλι με την κοπέλα που ενδιαφε΄ρεται για να φτιάξουμε μαζί την βάση δεδομένων για τα κοράλλια... αύριο μεσημέρι θα βρεθούμε.
Ναι το ποτηρακι ειναι πρακτικο θα σε βολεψει.GreyDragonWorld έγραψε: ↑Κυρ 01 Αύγ 2021, 12:51Αυτό το ποτήρι θα το βάλω και εγώ μάλλον, εξ αρχής εκεί πήγαινα
Τρελοπουλε η ώρα να σε κλαδεψω έρχεται!
Δέχεσαι και παραγγελιές?
Δλδ θα βάζεις μεσα στοιχεία εξοπλισμού και θα σου εμφανίζει τι είδη κοραλλιών μπορει να υποστηρίξει;GreyDragonWorld έγραψε: ↑Κυρ 01 Αύγ 2021, 12:48
Η βάση δεδομένων είναι κάτι που ετοιμάζω . Είναι μια βάση που θα βάζεις τι ενυδρείο έχεις, και θα σου λέει τι μπορείς να βάλεις μέσα....
Υπολογίζω ότι το στήσιμο για αρχίσω να το γεμίζω θα μου πάρει 100-200 ώρες και το κάθε κοράλλι 2-3. Χτες ετοίμασα τις ταξονομικες ομάδες για τα μαλακά. (Αρχικά θα είναι μόνο για μαλακά).
Μίλησα με 5-6 developers, μου είπαν ότι γίνεται, αλλά κανένας δεν έδινε τιμή. Οπότε το κάνω μόνος μου , και όχι τόσο καλό όσο θα μπορούσε να είναι.
Keep reefingGreyDragonWorld έγραψε: ↑Πέμ 05 Αύγ 2021, 13:31έτοιμα και τα jump guards, τελικά είναι red sea... και δύο, ένα δεξιά ένα αριστερά για μεγαλύτερη ευκολία.
Κοσμά μου έχεις δίκιο επειδή χρησιμοποιείς "απόλυτες" εκφράσεις, και όντως τίποτα δεν είναι τόσο απόλυτο για να μπορείς να βάλεις μέσα εκφράσεις όπως "εγγυήσεις" και "χρυσοί κανόνες" (ίσως χάλκινοι?).
Ο σκοπός είναι να έχει "informed opinions" μέσα στο site, κάτι σαν το Washington Post. Να μπορείς να το εμπιστευτείς, αλλά να ξέρεις ότι έχει κάποιες προκαταλήψεις, και περιορισμούς στο budget για το πόση έρευνα θα κάνει πριν σου παρουσιάσει κάτι σοβαρό. Δεν θα επικεντρωθούμε στην ακρίβεια, αλλά στην ακεραιότητα και την ειλικρίνεια.
Η προσέγγιση είναι αυτό που είμαι σαν άνθρωπος γενικά... λίγο δύσκολος, αλλά μπορείς να είσαι σίγουρος για αυτό που λέω... έως ένα σημείο. Και ακολουθούν disclaimers
ξεκίνησε το στήσιμο!
Screenshot (82).png
Keep reefingΠαρε και ενα τεστ kh σαλιέρ να συγκρίνεις γιατι 4.9 πολυ δυσκολο να έχεις.. το αλάτι σου είναι απο τα καλύτερα δεν είναι αυτό.. και εγω αυτό παίζω, απλά οταν περνεις μεγαλο κουβά καλο ειναι να ανακατεύεις λιγο την σακούλα.GreyDragonWorld έγραψε: ↑Δευ 16 Αύγ 2021, 20:22θερμοκρασία 29 Κελσίου
dkh 4.9 - πρώτη φορά το μετράω... (με hanna το έκανα 2 φορές, με το ίδιο αποτέλεσμα)
πολύ χαμηλό το βλέπω.... μάλλον το αλάτι μου δεν είναι ότι καλύτερο... αλλά το προ πήρα της τροπικ μαριν....
αν θυμάμαι καλά σημαίνει πιθανά αστεθές PH... σωστά;
αλατότητα 1.025 με ρηφρακτόμετρο ΑΤΙ .... ίσως θα μπορούσε να πάει 1.026....
ΡΗ 7.5 -- με κινέζικο φτινό μηχανάκι... και εδώ χαμηλά...
ΝΟ3 μεταξύ 25κ50 Salifert ψηλό μεν αλλά όχι ανηχιτικό.... θα αρχίσω το σκίμμερ.
NO2 0
περιμένω τα υπόλοιπα τεστ μου.... ναι ξέρω έπρεπε να τα είχα....
νομίζω ότι με το σκιμμερ θα πέσουν και τα νιτρικά και θα ανέβει το ΡΗ... να δούμε! τώρα για το dkh... έχουμε καμιά ιδέα; θα δω τι λέει και γκούγκλης... είχα ξανά χαμηλό αλλά μετά από αρκετό καιρό... παίζει να είναι πιο χαμηλό λόγω 29 θερμοκρασίας;
Αυτό για σφουγγάρι μοιάζει αν και δύσκολο να βγαλεις σφουγγάρια τοσο νωρίς.