Το μικρό μεγάλωσε.! Reef 160 lt
- Revolution1925
- Global Moderator
- Posts in topic: 154
- Έχει βάλει Like: 86 times
- Του έχουν βάλει Like: 70 times
Re: Το μικρό μεγάλωσε.! Reef 160 lt
Καλημέρα παιδιά! Οι πληροφορίες που θα δώσω είναι για τις συγκεκριμένες ανεμώνες και μόνο. Δεν έχω κρατήσει άλλο είδος και δεν ξέρω συμπεριφορές αλλού είδους.
Οι συγκεκριμένες ανεμώνες λοιπόν θεωρούνται από τις πιο ασφαλής και αυτό γιατί δεν περπατάνε πολύ συχνά αλλά και δεν είναι ιδιαίτερα τοξικές σε άλλα κοράλλια του ενυδρείου.
Τις συγκεκριμένες ανεμώνες με το που τις βάζω στο ενυδρειο τις τοποθετώ εκεί που περίπου τις θέλω να είναι. Τις περισσότερες φορές μένουν εκεί η κουνιούνται λίγο 4-5 πόντους στην γύρο περιοχή.
Αν τους αρέσει το μέρος κάθονται εκεί και σχεδόν δεν ξανακουνιουνται.
Αν φυσικά δεν τους αρέσει το μέρος που τις έβαλα φεύγουν και πάνε εκεί που θέλουν ακόμα και σε τελείως άλλη περιοχή του ενυδρείου. Σε γενικές γραμμές αν βρουν το μέρος που τους αρέσει δύσκολα ξαναφευγουν.
Σε περίπτωση που αλλάξει κάτι στο ενυδρείο πχ ο φωτισμός ή η ροή ίσως ξαναπερπατησουν μέχρι να ξαναβρούν την περιοχή που τους αρέσει με τις καινούριες συνθήκες.
Δεν εχω παρατηρήσει κάψιμο η άλλη ενόχληση σε γύρω κοράλλια ακόμα και αν τα ακουμπάνε. Πιο πιθανόν είναι να ζοριστεί η ανεμώνη από την επαφή της με κάτι άλλο παρά τα κοράλλια!
Σε γενικές γραμμές εκεί που θα αποφασίσουν να κάτσουν εκεί θα μείνουν! Συνήθως τους αρέσει να κάθονται σε ένα σημείο 2-3 μαζί!
Πάμε τώρα στα αρνητικά τους!
Ενώ είναι πολύ σκληρά ζωντανά αν προσαρμοστουν στο ενυδρείο, είναι πολύ ευαίσθητες στην μεταφορά τους. Πολλές απ τις συγκεκριμένες ανεμώνες πεθαίνουν λόγο του στρες της μεταφοράς η κάποιας ζημιάς του ποδιού τους από την προσπάθεια του μαγαζιού να τις ξεκολλήσει για να τις στείλει. Μιλάμε για ποσοστό σχεδόν 50% επιτυχίας οπότε να έχετε και αυτό στο νου σας με ότι αυτό συνεπάγεται σε οικονομικό αλλά και ψυχολογικό επίπεδο (προσωπικά στεναχωριεμαι όταν χάνω ζωντανά)
Το θέμα είναι ότι δεν θα πεθάνουν κατευθείαν αλλά μπορεί να τις χάσεις έως και έναν μήνα μετά από την εισαγωγή στο ενυδρείο.
Εκείνο τον καιρό η ανεμώνη θα δείχνει καλά και φέρετε καλά. Απλά κάποια στιγμή θα ξεκολλήσει και θα αρχίσει να περιφέρεται μέχρι τελικά να χαλάσει και να πεθάνει. Οπότε ξεχνάμε την ασφάλεια του doa (dead on arrival)
Αν περάσει κάνας μήνας απ την εισαγωγή τους και η ανεμώνες είναι οκ τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πάθουν τίποτα ποτέ!
Το δεύτερο αρνητικό είναι ότι οι ανεμώνες είναι μικρές σε μέγεθος και σε ενυδρεία με πολλά λίτρα ίσως να μην είναι τόσο ορατές σε σχέση με άλλα ζωντανά και κατ επέκταση να μην δικαιολογούν τα λεφτά τους!
Δεν παίζει host από κλόουν στις συγκεκριμένες ανεμώνες αλλά τις χοσταρουν πολύ εύκολα οι sexy shrimp καθώς και οι pederson shrimp και τα porselan crab!
Οι συγκεκριμένες ανεμώνες λοιπόν θεωρούνται από τις πιο ασφαλής και αυτό γιατί δεν περπατάνε πολύ συχνά αλλά και δεν είναι ιδιαίτερα τοξικές σε άλλα κοράλλια του ενυδρείου.
Τις συγκεκριμένες ανεμώνες με το που τις βάζω στο ενυδρειο τις τοποθετώ εκεί που περίπου τις θέλω να είναι. Τις περισσότερες φορές μένουν εκεί η κουνιούνται λίγο 4-5 πόντους στην γύρο περιοχή.
Αν τους αρέσει το μέρος κάθονται εκεί και σχεδόν δεν ξανακουνιουνται.
Αν φυσικά δεν τους αρέσει το μέρος που τις έβαλα φεύγουν και πάνε εκεί που θέλουν ακόμα και σε τελείως άλλη περιοχή του ενυδρείου. Σε γενικές γραμμές αν βρουν το μέρος που τους αρέσει δύσκολα ξαναφευγουν.
Σε περίπτωση που αλλάξει κάτι στο ενυδρείο πχ ο φωτισμός ή η ροή ίσως ξαναπερπατησουν μέχρι να ξαναβρούν την περιοχή που τους αρέσει με τις καινούριες συνθήκες.
Δεν εχω παρατηρήσει κάψιμο η άλλη ενόχληση σε γύρω κοράλλια ακόμα και αν τα ακουμπάνε. Πιο πιθανόν είναι να ζοριστεί η ανεμώνη από την επαφή της με κάτι άλλο παρά τα κοράλλια!
Σε γενικές γραμμές εκεί που θα αποφασίσουν να κάτσουν εκεί θα μείνουν! Συνήθως τους αρέσει να κάθονται σε ένα σημείο 2-3 μαζί!
Πάμε τώρα στα αρνητικά τους!
Ενώ είναι πολύ σκληρά ζωντανά αν προσαρμοστουν στο ενυδρείο, είναι πολύ ευαίσθητες στην μεταφορά τους. Πολλές απ τις συγκεκριμένες ανεμώνες πεθαίνουν λόγο του στρες της μεταφοράς η κάποιας ζημιάς του ποδιού τους από την προσπάθεια του μαγαζιού να τις ξεκολλήσει για να τις στείλει. Μιλάμε για ποσοστό σχεδόν 50% επιτυχίας οπότε να έχετε και αυτό στο νου σας με ότι αυτό συνεπάγεται σε οικονομικό αλλά και ψυχολογικό επίπεδο (προσωπικά στεναχωριεμαι όταν χάνω ζωντανά)
Το θέμα είναι ότι δεν θα πεθάνουν κατευθείαν αλλά μπορεί να τις χάσεις έως και έναν μήνα μετά από την εισαγωγή στο ενυδρείο.
Εκείνο τον καιρό η ανεμώνη θα δείχνει καλά και φέρετε καλά. Απλά κάποια στιγμή θα ξεκολλήσει και θα αρχίσει να περιφέρεται μέχρι τελικά να χαλάσει και να πεθάνει. Οπότε ξεχνάμε την ασφάλεια του doa (dead on arrival)
Αν περάσει κάνας μήνας απ την εισαγωγή τους και η ανεμώνες είναι οκ τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πάθουν τίποτα ποτέ!
Το δεύτερο αρνητικό είναι ότι οι ανεμώνες είναι μικρές σε μέγεθος και σε ενυδρεία με πολλά λίτρα ίσως να μην είναι τόσο ορατές σε σχέση με άλλα ζωντανά και κατ επέκταση να μην δικαιολογούν τα λεφτά τους!
Δεν παίζει host από κλόουν στις συγκεκριμένες ανεμώνες αλλά τις χοσταρουν πολύ εύκολα οι sexy shrimp καθώς και οι pederson shrimp και τα porselan crab!
- Revolution1925
- Global Moderator
- freediver
- Posts in topic: 1
- Έχει βάλει Like: 124 times
- Του έχουν βάλει Like: 137 times
Πολύ όμορφα τα υδάτινα χρώματα σου!
Μπράβο!
Όσο για τα "σουλατσάροντα" κοράλλια, από όσο ξέρω και έχει συμβεί και στο ενυδρείο μου, μπορούν να μετακινηθούν τα fungia.
Μπράβο!
Όσο για τα "σουλατσάροντα" κοράλλια, από όσο ξέρω και έχει συμβεί και στο ενυδρείο μου, μπορούν να μετακινηθούν τα fungia.
Γιάννης
- Νίκος
- Administrator
- Posts in topic: 75
- Έχει βάλει Like: 1832 times
- Του έχουν βάλει Like: 2417 times
Μπράβο Άρη, κατατοπιστικότατό το γραπτό σου, πανέμορφα ζωντανά με πολλες ιδιαιτερότητες! 

- Kostas82
- Posts in topic: 19
- Έχει βάλει Like: 0
- Του έχουν βάλει Like: 1 time
Άρη δοκίμασες να την φραγκαρεις την εφυλια; Ή ντιπαρισμα σε ντιπ ιωδίου;
main 850l,sub 200l,frag farm 200l, sub2 80l
Light: diy custom multichip led, R.o. ww , Top off: ww
Skinmer: Atb big econo
Reactors: shurran jetstream1 C.R., zeo reactor diy, active carbon diy
Circulation: jebao Dosing pump Marine color
- Revolution1925
- Global Moderator
Ντιπαρισματα έγιναν Κώστα, να φραγκαρω δεν προσπάθησα. Γενικά πάντως και απ ότι διαβάζω λίγοι κατάφεραν να νικήσουν το brown jelly.
Ποιος είναι ο τρόπος για φραγκαρισμα τέτοιων ζωντανων Κώστα? Η εφιλια δεν ήταν με 'κλαδια' ήταν οι άλλες με την μονοκοματη βάση.
- Kostas82
- Posts in topic: 19
- Του έχουν βάλει Like: 1 time
Αυτό εξαπλώνεται με την επαφή αν κόψεις το τμήμα που έχει μολυνθεί μαζι και λίγο από τον υγιή ιστό με ένα ντιπαρισμα μπορεί να το σώσεις. Κόβεται και η εφυλια που είχες με ντρεμελ η τροχουδακι απλά έξω από το σπίτι χαχα
main 850l,sub 200l,frag farm 200l, sub2 80l
- Νίκος
- Administrator
Εσενα κατευθειαν στον τροχό ο νου σου!
Άρη αν εχεις "δουλέψει" τροχό ειναι σχετικά εύκολο...
Βγαλτο έξω στο μπαλκόνι, σημάδεψε το ανάποδα και κόψε το ενα δυο πόντους πριν τον ιστό, μετα χώσε ενα ίσιο κατσαβίδι και γύρισε το στην κοπή!
- Revolution1925
- Global Moderator
Το έχασα το κοράλλι παιδιά.
Θα μάθουμε να δουλεύουμε και τροχό ρε Νίκο τι να κάνουμε! Μάθαμε υδραυλικά, ηλεκτρικά με τα ενυδρεία, θα μάθουμε και τροχό! Σοβαδες πλακάκια μας έμειναν να μάθουμε και την σηκώνουμε την οικοδομή!!
- Νίκος
- Administrator
κρίμα Αρη, δεν πειράζει όμως φιλαρακι μου, ολοι μας χάνουμε κοράλλια μέσα στο πρόγραμμα είναι και αυτό!Revolution1925 έγραψε: ↑Τρί 10 Απρ 2018, 17:51Το έχασα το κοράλλι παιδιά.
Θα μάθουμε να δουλεύουμε και τροχό ρε Νίκο τι να κάνουμε! Μάθαμε υδραυλικά, ηλεκτρικά με τα ενυδρεία, θα μάθουμε και τροχό! Σοβαδες πλακάκια μας έμειναν να μάθουμε και την σηκώνουμε την οικοδομή!!![]()
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχ..........οπως το λες, το θαλασσινό μας έχει κάνει καλύτερους πάντως τύπου τεχνίτες!
μάθε τέχνη και ας τη' ναι ......που λενε!
- Νίκος
- Administrator
Καλησπέρα Άρη...
Τι νεα φιλαρακι μου πως παμε, εχει στρώσει και έχουν σταθεροποιηθεί τα πάντα;
Τι εχεις κατα νου για το μέλλον;
Τι νεα φιλαρακι μου πως παμε, εχει στρώσει και έχουν σταθεροποιηθεί τα πάντα;
Τι εχεις κατα νου για το μέλλον;
- Revolution1925
- Global Moderator
Καλημέρα Νίκο! Το ενυδρείο αυτόν τον καιρό πάει τρένο! Άλλαξα πάλι λίγο το aquascape και κέρδισα πολύ χώρο για κοράλλια!
Προσπαθώ να κατεβάσω λίγο ακόμα τα νιτρικά. Τώρα είμαι στο 10 και θέλω να τα πάω στο 5.
Το ενυδρείο είναι πεντακάθαρο δεν έχει ίχνος αλγης πουθενά.
Το πρόβλημα με την bubble algea που είχε εμφανιστεί καταπολεμηθηκε άμεσα με την χρήση του vibrant και με την βοήθεια mythrax καβουριου.
Αυτόν τον καιρό ανεβάζω ενταση στο φωτιστικό. Έχω φτάσει στο 70% έχω σκοπό να το ανεβάσω κι άλλο. Ίσως χρειαστώ κάποια στιγμή ακόμα ένα kessil αλλά αυτό το βλέπω με τον καιρό.
Πάμε τώρα στο ζωντανά. Έχω παραγγείλει και περιμένω ένα Pink-Streaked Wrasse.
Και τώρα στα κοράλλια!
Είχα μια καλή παραλαβή από καμιά 15αρια κομμάτια ζοανθους. Εδώ να ευχαριστήσω τον φίλο Παύλο που έτρεξε και βοήθησε σε αυτήν την παραλαβή. Το παλικάρι είναι διαμάντι και τον ευχαριστώ πολύ!
Επίσης είχα και διάφορες άλλες παραλαβές από Γερμανία με 2 rock flower anemone, ένα chalice μια μοντιπορα πράσινη. Έχω βάλει στο μάτι μερικά chalice ακόμα και πιστεύω μέσα στον άλλο μήνα θα τα έχω στα χέρια μου. Γενικά κοράλλια παίζουνε πολλά και καλά κομμάτια αυτόν τον καιρό σε διάφορες εισαγωγές που κάνουμε μαζί με έναν φίλο από εδώ κοντά.
Επίσης στο ενυδρείο προστέθηκε ένα μανιτάρι eclectus!
Με διαφορά το πιο όμορφο ζωντανό που έχω στο ενυδρείο και ίσως το ομορφότερο που κοράλλι που έχω δει με τα μάτια μου!
Πραγματικό έργο τέχνης της φύσης!!
Φωτογραφίες δεν σας δείχνω για να μην μου τα ματιάσετε!!!!!
- Panos Safarikas
- Posts in topic: 17
- Mood:
- Του έχουν βάλει Like: 13 times
Βάλε φωτογραφίες και αν μπορείς να τις κάνεις απόκρυψη από τον Λάμπρο γιατί αυτός τα ματιαζει. Οι υπόλοιποι είμαστε κομπλε.
Κανείς δε πρόκειται ποτέ να αποκτήσει στο ενυδρείο του, εκείνο που τα ψάρια χαίρονται στη φύση!.......αρκέσου στο να προσπαθήσεις να το πλησιάσεις έστω και λίγο.
- Revolution1925
- Global Moderator
- Νίκος
- Administrator
Καλημέρα Αρη....
πανέμορφο γίνετε, πραγματικό στολίδι με φανταστικά ζωντανά μέσα, μπραβο φιλαρακι μου πολύ το χαίρομαι!
μπραβο και στον Παυλαρα, το καλύτερο παιδί είναι το γειτονάκι μου, "ο άρχοντας των ζωανθων"
δεύτερο κεσελ? γιατί βλέπεις κενά στο ενυδρείο? κυκλοφορούν και αρκετά μετχ/να σε αρκετά καλές τιμές!
καλή συνέχεια φιλαρακι.
πανέμορφο γίνετε, πραγματικό στολίδι με φανταστικά ζωντανά μέσα, μπραβο φιλαρακι μου πολύ το χαίρομαι!
μπραβο και στον Παυλαρα, το καλύτερο παιδί είναι το γειτονάκι μου, "ο άρχοντας των ζωανθων"
δεύτερο κεσελ? γιατί βλέπεις κενά στο ενυδρείο? κυκλοφορούν και αρκετά μετχ/να σε αρκετά καλές τιμές!
καλή συνέχεια φιλαρακι.
- Revolution1925
- Global Moderator
Καλησπέρα. Όχι Νίκο δεν βλέπω κενά σημεία. Απλά εδώ και κάποιους μήνες ανεβάζω ενταση στο φωτιστικό. Έχω φτάσει 70% μέχρι στιγμής και θα το πάω κι άλλο. Αν δω ότι ξεπερνάω το 80-85% σκέφτομαι μετά να πάρω ένα δεύτερο για να δουλεύουν πιο άνετα.Voas έγραψε: ↑Τρί 01 Μάιος 2018, 10:48Καλημέρα Αρη....
καλή συνέχεια φιλαρακι.
Η άλλη λύση είναι να βάλω δύο τ5 για συμπλήρωμα αλλά δεν βρίσκω τρόπο πως να τις βάλω για να μην κόβουν φως απ τα Led. Θα δω, ακόμα είμαι σε σκέψεις...
- Νίκος
- Administrator
αμα τις τοποθετήσεις με πλεξι βάση να ακουμπούν από μια στο εμπρός και πίσω τζάμι με ελαφριά κλήση?
- Revolution1925
- Global Moderator
Εννοείς να είναι στις άκρες του ενυδρείου με κλίση προς το κέντρο?
Υπάρχουν τέτοιες βάσεις η πάμε σε diy λύση?
- Νίκος
- Administrator
Ναι Αρη αυτό ακριβώς ....
αν δεν το "έχεις" με το πλεξι, βγάζουμε το σχέδιο παρέα και στις φτιάχνω εγώ ή ο Τάκης (για να μην φωνάζει)
αν δεν το "έχεις" με το πλεξι, βγάζουμε το σχέδιο παρέα και στις φτιάχνω εγώ ή ο Τάκης (για να μην φωνάζει)
- Revolution1925
- Global Moderator
Αν χτυπήσω δύο τέτοια http://www.petsupermarket.gr/3125/προϊό ... -61cm.html
Μετά δηλαδή μπορούμε να φτιάξουμε βάσεις γιαυτα να κάθονται υπό γωνία?
Δεν το έχω με το πλέξι καθόλου θα σας αγγαρεψω αν είναι εύκολο
- Νίκος
- Administrator
Revolution1925 έγραψε: ↑Τετ 02 Μάιος 2018, 15:55Αν χτυπήσω δύο τέτοια http://www.petsupermarket.gr/3125/προϊό ... -61cm.html
Μετά δηλαδή μπορούμε να φτιάξουμε βάσεις γιαυτα να κάθονται υπό γωνία?
Δεν το έχω με το πλέξι καθόλου θα σας αγγαρεψω αν είναι εύκολο![]()
Αρη αμαρτία είναι να δώσεις από 60 ευρώ .....
αν δεις στο θέμα μου με το μεγάλο, έβαλα δυο περιφερειακές τ5 μπρος πίσω με κλήση 45 μοιρών έκαστος, το αποτέλεσμα στην διάχυση στο σύνολο είναι άκρως εντυπωσιακό, χωρίς να θέλω να περί αυτολογήσω!
υπολόγισε ότι το βάθος για τον ανακλαστήρα χρειάζεσαι 4-5 πόντους και άλλους τόσους σε πλάτος....
όταν είσαι έτοιμος το συζητάμε και εκτενέστερα!
- Revolution1925
- Global Moderator
- Νίκος
- Administrator
καλημερα Αρη...
τι νεα φιλαρακι μου πως πάμε?
τα κόλλησες τα ζωανθους στον βράχο?
τι νεα φιλαρακι μου πως πάμε?
τα κόλλησες τα ζωανθους στον βράχο?
- Revolution1925
- Global Moderator
Καλησπέρα. Όχι Νίκο δεν κόλλησα τίποτα ακόμα. Περιμένω και μια ακόμα εισαγωγή με κάποια κοράλλια και θα αρχίσω να κολλάω σιγά σιγά.
Ανεβάζω φωτισμό με γοργούς ρυθμούς τον τελευταίο καιρό και τα κοράλλια φαίνεται να γουστάρουν πολύ.
Γενικά βλέπω πολύ ανάπτυξη τον τελευταίο καιρό πράγμα που είχα να το δω από το μικρό ενυδρείο ακόμα.
Κοραλλινη φουλ σε σημείο να είναι ενοχλητική. Μεγαλώνει ακόμα και πάνω στους ζωανθους και μου τους χαλάει αν δεν την ξύνω συχνά. Δεν ξέρω πως να το περιορίσω αυτό.
Γενικά πάμε καλά!
Ανεβάζω φωτισμό με γοργούς ρυθμούς τον τελευταίο καιρό και τα κοράλλια φαίνεται να γουστάρουν πολύ.
Γενικά βλέπω πολύ ανάπτυξη τον τελευταίο καιρό πράγμα που είχα να το δω από το μικρό ενυδρείο ακόμα.
Κοραλλινη φουλ σε σημείο να είναι ενοχλητική. Μεγαλώνει ακόμα και πάνω στους ζωανθους και μου τους χαλάει αν δεν την ξύνω συχνά. Δεν ξέρω πως να το περιορίσω αυτό.
Γενικά πάμε καλά!
- Panos Safarikas
- Posts in topic: 17
- Mood:
- Του έχουν βάλει Like: 13 times
Αν πιάσει κοραλλίνη πάνω σε ζωάνθους δηλαδή, βγαίνει εύκολα;
Κανείς δε πρόκειται ποτέ να αποκτήσει στο ενυδρείο του, εκείνο που τα ψάρια χαίρονται στη φύση!.......αρκέσου στο να προσπαθήσεις να το πλησιάσεις έστω και λίγο.
- Revolution1925
- Global Moderator
Ναι εύκολα βγαίνει. Εγώ τα βγάζω έξω απ το ενυδρείο σε ένα ταπερακι και με μια μικρή τζιμπιδα την ξύνω σιγά σιγά και την καθαρίζω όσο περισσότερο μπορώ.Undertaker έγραψε: ↑Δευ 07 Μάιος 2018, 16:01Αν πιάσει κοραλλίνη πάνω σε ζωάνθους δηλαδή, βγαίνει εύκολα;
Το θέμα είναι ότι η ανάπτυξη της κοραλινης μου είναι τέτοια που αυτό πρέπει να το κάνω κάθε 15 μέρες περίπου, κάτι το οποίο είναι πολύ κουραστικό και φαντάζομαι στρεσάρονται και πολύ οι ζωανθοι.
Κάποια στιγμή θα βαρεθώ να το κάνω και θα τους χασω(όπως έχω χάσει και πολλούς για αυτόν τον λόγο)
Δεν ξέρω τι άποψη έχουν οι υπόλοιποι χομπιστες αλλά εγώ εύχομαι να μην είχα ούτε ίχνος κοραλλινης..
- Νίκος
- Administrator
Revolution1925 έγραψε: ↑Δευ 07 Μάιος 2018, 15:59Καλησπέρα. Όχι Νίκο δεν κόλλησα τίποτα ακόμα. Περιμένω και μια ακόμα εισαγωγή με κάποια κοράλλια και θα αρχίσω να κολλάω σιγά σιγά.
Γενικά πάμε καλά!
μπραβο Αρη πολύ χαίρομαι φιλαρακι μου....
είναι οι λεγόμενοι ευχάριστοι πονοκέφαλοι αυτοί!
βάλε έναν αχινό μέσα για να τρώει κοραλλινη...
αναμένουμε φώτο από τις νέες παραλαβές σου, να είναι καλορίζικες και τυχερές!
- Revolution1925
- Global Moderator
Ευχαριστώ Νίκο να σαι καλά!Voas έγραψε: ↑Δευ 07 Μάιος 2018, 16:10Revolution1925 έγραψε: ↑Δευ 07 Μάιος 2018, 15:59Καλησπέρα. Όχι Νίκο δεν κόλλησα τίποτα ακόμα. Περιμένω και μια ακόμα εισαγωγή με κάποια κοράλλια και θα αρχίσω να κολλάω σιγά σιγά.
Γενικά πάμε καλά!
μπραβο Αρη πολύ χαίρομαι φιλαρακι μου....
είναι οι λεγόμενοι ευχάριστοι πονοκέφαλοι αυτοί!
βάλε έναν αχινό μέσα για να τρώει κοραλλινη...
αναμένουμε φώτο από τις νέες παραλαβές σου, να είναι καλορίζικες και τυχερές!
Εχεις να προτείνεις κάποιον αχινό?
Δεν θα ενοχλεί τα κοράλλια όπως θα τριγυρνάει?
- Νίκος
- Administrator
Revolution1925 έγραψε: ↑Δευ 07 Μάιος 2018, 16:15Ευχαριστώ Νίκο να σαι καλά!
Εχεις να προτείνεις κάποιον αχινό?
Δεν θα ενοχλεί τα κοράλλια όπως θα τριγυρνάει?
δεν νομίζω να έχεις θέμα, γνωρίζοντας υφάλους που φιλοξενούσαν, δεν είχαν αναφερθεί ποτέ σε προβλήματα
για δες αυτόν κάνει καλή δουλειά και έρχεται συχνά Ελλάδα!